Spárování vysílače s přijímačem
Spárování vysílače s přijímačem
Dobrý den, předem bych Vás měl upozornit ( snad Vás tím neodradím) .že jsem absolutní začátečník.
Chtel bych se Vás zeptat, zda nekdo z vas zde nevi, jak sparovat vysílač Carson Airtime II ( 4ch) - 35 MHZ - s krystalem TX68 - s prijimacem GuanLi (6ch ) s krystalem RX68 )
Mockrát děkuji za odpověď .
Chtel bych se Vás zeptat, zda nekdo z vas zde nevi, jak sparovat vysílač Carson Airtime II ( 4ch) - 35 MHZ - s krystalem TX68 - s prijimacem GuanLi (6ch ) s krystalem RX68 )
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spárování vysílače s přijímačem
mělo by stačit zapnout a mělo by to fungovat..
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
No myslel jsme si to samé
, ale přesto to nefunguje
mohl by mi prosím pomoct ?
Prijímač mam napajeny pres BEC , do prijimace mam zapojena 3 serva , motor jeste zapojeny nemam. Vím že vám neposkytuji příliš informací, ale nevíte, zdali jsem se nedospustil nejakej chyby ?
Prijímač mam napajeny pres BEC , do prijimace mam zapojena 3 serva , motor jeste zapojeny nemam. Vím že vám neposkytuji příliš informací, ale nevíte, zdali jsem se nedospustil nejakej chyby ?
Na 35 MHz není co spárovat. Pokud to po napíchnutí nefunguje, tak asi ani nebude. Příčin může být několik, které nepůjdou odstranit. Ověřit můžeš jedině snad to, jestli konektor od napájení není v přijímači nasunutý obráceně.
BEC výstup mám zapojený do prijimace do zdirky oznacene jako BAT - mam to tak spravne ?
mAcHiii píše:Dobrý den, předem bych Vás měl upozornit ( snad Vás tím neodradím) .že jsem absolutní začátečník.
Je to sada krystalů co u toho byla nebo je nová? Může to být špatnou volbou krystalu pro RX. Jedno resp. dvě směšování.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
...no bylo to kupované na Aukro jako set 
Je jedno kam dáš napájecí kablík. Až budeš ovládat motor, MUSÍ být v kanálu plynu-jinak by regulátor nedostával řídící impulzy plynu...
Někdy jde konektor od regulátoru strčit do přijímače i obráceně...ničemu tím neublížíš, jen přijímač nebude mít napájení...
Pokud to lze otočit-zkus druhou možnost...
Jinak opravdu můžou být nevhodné krystaly...viz výše.....Honza
Někdy jde konektor od regulátoru strčit do přijímače i obráceně...ničemu tím neublížíš, jen přijímač nebude mít napájení...
Pokud to lze otočit-zkus druhou možnost...
Jinak opravdu můžou být nevhodné krystaly...viz výše.....Honza
Tak jsem o těchto soupravách něco hledal a našel jsem zajímavou definici:
"Prodám nový 4 kanálový proporcionální vysílač CARSON AIRTIME 2,4 GHz.Tento radiový systém pracuje na velmi vysokém kmitočtu, tak že signál se pohybuje rychlostí světla."
"Prodám nový 4 kanálový proporcionální vysílač CARSON AIRTIME 2,4 GHz.Tento radiový systém pracuje na velmi vysokém kmitočtu, tak že signál se pohybuje rychlostí světla."
A jak poznám, zda jsou krystaly správné ?
Pokud se signál podle prodávajícího pohybuje rychlostí světla, tak v mém případě je tedy úplná tma.
Jinak děkuji za odpovědi
Jinak děkuji za odpovědi
Vyfoť to ...
Ale vážně.
Oba, jak přijímač, tak vysílač jsou FM/PPM, teoreticky by spolu mohly spolupracovat, oba jsou ale asi Čína, takže
kdoví jak. Problém by mohl být v krystalech, těžko říct, jaké má přijímač směšování, nic podrobnějšího jsem nenašel.
Ale co jsem našel, tak dosah a ten by měl být max. 300m. Do letadla bych to nedal ani náhodou, nejvýš tak auto, nebo loď.
Oba, jak přijímač, tak vysílač jsou FM/PPM, teoreticky by spolu mohly spolupracovat, oba jsou ale asi Čína, takže
kdoví jak. Problém by mohl být v krystalech, těžko říct, jaké má přijímač směšování, nic podrobnějšího jsem nenašel.
Ale co jsem našel, tak dosah a ten by měl být max. 300m. Do letadla bych to nedal ani náhodou, nejvýš tak auto, nebo loď.
Tyhle setovky se casto nerady kamaradi s jinymi komponenty.
Pokud to bylo z aukra jako set, tak bych mu to vratil.
Kdybys nahodou byl z Brna, bych mohl pomoci.
Pokud to bylo z aukra jako set, tak bych mu to vratil.
Kdybys nahodou byl z Brna, bych mohl pomoci.
Auto, lod, 35mhz. Ne ne
jipav píše:Tak jsem o těchto soupravách něco hledal a našel jsem zajímavou definici: