Turnigy 9XR
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turnigy 9XR
No to sice mozme a podaktori sme uz aj kupili, ale hadaj, co som prve robil so znackovou DX6i? Dobastlil tam posvietenie displeja - a odkial som ho zobral asi lahko uhadnes
Takze zratane a podciarknute ma to vyslo tak 150E. Toz myslim, ze TG9x + Orange TX modul vyjde lacnejsie nevraviac o moznostiach Open9x ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
juraj.jurej píše:Predpokladaný predaj 20-25.12 ???
Datum zahájení prodeje 9XR se už tolikrát posunulo, že už to ani není vtipné. Nedávno jsem v některé diskusi na HobbyKingu k tomu viděl od někoho vtipnou připomínku, že další termín uvolnění bude zřejmě 30. února.
juraj.jurej píše:Zdá sa my, že HK stále zdražuje, ako napr Orange T-Six. Keď to zrátam s dopravou + DPH + prijímač, tak to si môžme kúpiť aj bez problémov doma DX6i.
O tom, že Orange T-Six se z hlediska poměru cena/možnosti nevyplatí už bylo diskutováno přímo v tématu věnovaném onomu novému rádiu viz tento odkaz kde bylo rovněž zmíněno, že z tohoto pohledu je lepší variantou kombinace T9X bez modulu + VF modul a přijímač Orange.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Já zatím na tuto novou škatulu koukám velmi podezíravě 
Když si vezmu, že jsem začínající modelář, co chce trochu schopné a aspoň trochu ověřené rádio, tak do 3-4-5 tisíc, tak si moc nedovedu představit hned tak situaci, kdy bych doporučil toto nové rádio, ať už bude jakékoliv (a že se mi teda navíc vůbec nelíbí
) oproti už roky provozu ověřené a vychytané kombinaci T9x+Open9x(Er9x)+FrSky(JETI).
Dejme tomu, že 9XR bude mít lepší origo FW, než T9x. Bude lepší než Open9x? Pochybuju...
To by museli mít vevnitř nějaký modul telemetrického systému a jeho bohaté využití ve FW, aby se mohli aspoň přiblížit možnostem Open9x + FrSky.
Postavme to takto. Co by mohla mít 9XR lepší, v čem by byla pokrokem, oproti T9x+Open9x+FrSky(JETI)?
O FW a Tx systému nevíme zatím nic a popravdě řečeno, nic srovnatelného neočekávám, ale rád se budu mýlit (diskutované použití "něčeho" s DSMněco za kauf rozhodně nepovažuju).
Materiálové zpracování teda taky nevypadá, jako velký pokrok, pokud snímky nelžou.
Nechci střílet Zemana co ještě běhá po lese, ale na chvilku se ve svém nadšení z novinek jako takových "pauzněte" a uvědomte si, co všechno T9x už prakticky standardně umí a co by musela 9XR nabízet, aby byla LEPŠÍ a ne jen NOVÁ
Kdo ví, třeba bude vevnitř po otevření vypadat jak décéšestnáctka, ale moc tomu nevěřím...
Uvidíme. Ale zkrátka T9x je už prostě tak hodně dobrá, že už se úplně vymkla a vyprostila z kategorie, do které chce 9XR vnést nový standard, upravená T9x už je prostě úplně někde jinde.
A ano, je možné, že i u 9XR započne stejný proces postupného vylepšování a nabalování, ale jak dlouho bude trvat, než dožene T9x ve stávající formě? A kde BUDE T9x v té době?
Zkrátka, fajn, nový rádio, OK, ale... Můj skromný názor nepodložený ničím jiným než dohady je, že to by musela být aspoň nativní 16XR, aby ta vlna byla dost vysoká. Protože T9x už je v té kategorii rádií do osmi kanálů tak dobrá, že chudáci programátoři už ani pomalu neví, co by ještě vymysleli za bejkárnu...
Nebo by nemusela být 16XR, ale jen 8XR, ale z kvalitnějších součástek, s kvalitnějším návrhem, zpracováním a hlavně funkční VÝSTUPNÍ KONTROLOU která nedopustí tak neuvěřitelná zvěrstva, která v té škatuli člověk občas vidí.
Kdyby bylo na mě, řeknu "kucí, vemte T9x jak je, ale udělejte nový layout s minimem zbytečných vodičů, s kvalitním pájením, kniply pěkně na kuličky (třeba), kvalitní škatuli s méně výstupky a prohlubněmi co se nedají vyčistit, dobře, jemnější a větší displej, jednoduše vyměnitelný modul (a proboha žádné protahování koaxu otřepenou dírou v desce) a HLAVNĚ to zadejte do nějaké fabriky kde dělají rádia pro značkové výrobce a zaplaťte si za dobrou linku, směnu a výstupní kontrolu, vejděte se do 150USD a zbytek nechejte na nás. My plynule navážeme tam, kde jsme zrovna se "starou" T9x.
Ale 9XR na mě bohužel takto nepůsobí. Nevidím vlastně žádný přínos. Ale jak jsem psal, vše jen na základě domněnek, dovnitř jsme ještě neviděli.
Když si vezmu, že jsem začínající modelář, co chce trochu schopné a aspoň trochu ověřené rádio, tak do 3-4-5 tisíc, tak si moc nedovedu představit hned tak situaci, kdy bych doporučil toto nové rádio, ať už bude jakékoliv (a že se mi teda navíc vůbec nelíbí
Dejme tomu, že 9XR bude mít lepší origo FW, než T9x. Bude lepší než Open9x? Pochybuju...
To by museli mít vevnitř nějaký modul telemetrického systému a jeho bohaté využití ve FW, aby se mohli aspoň přiblížit možnostem Open9x + FrSky.
Postavme to takto. Co by mohla mít 9XR lepší, v čem by byla pokrokem, oproti T9x+Open9x+FrSky(JETI)?
O FW a Tx systému nevíme zatím nic a popravdě řečeno, nic srovnatelného neočekávám, ale rád se budu mýlit (diskutované použití "něčeho" s DSMněco za kauf rozhodně nepovažuju).
Materiálové zpracování teda taky nevypadá, jako velký pokrok, pokud snímky nelžou.
Nechci střílet Zemana co ještě běhá po lese, ale na chvilku se ve svém nadšení z novinek jako takových "pauzněte" a uvědomte si, co všechno T9x už prakticky standardně umí a co by musela 9XR nabízet, aby byla LEPŠÍ a ne jen NOVÁ
Kdo ví, třeba bude vevnitř po otevření vypadat jak décéšestnáctka, ale moc tomu nevěřím...
Uvidíme. Ale zkrátka T9x je už prostě tak hodně dobrá, že už se úplně vymkla a vyprostila z kategorie, do které chce 9XR vnést nový standard, upravená T9x už je prostě úplně někde jinde.
A ano, je možné, že i u 9XR započne stejný proces postupného vylepšování a nabalování, ale jak dlouho bude trvat, než dožene T9x ve stávající formě? A kde BUDE T9x v té době?
Zkrátka, fajn, nový rádio, OK, ale... Můj skromný názor nepodložený ničím jiným než dohady je, že to by musela být aspoň nativní 16XR, aby ta vlna byla dost vysoká. Protože T9x už je v té kategorii rádií do osmi kanálů tak dobrá, že chudáci programátoři už ani pomalu neví, co by ještě vymysleli za bejkárnu...
Nebo by nemusela být 16XR, ale jen 8XR, ale z kvalitnějších součástek, s kvalitnějším návrhem, zpracováním a hlavně funkční VÝSTUPNÍ KONTROLOU která nedopustí tak neuvěřitelná zvěrstva, která v té škatuli člověk občas vidí.
Kdyby bylo na mě, řeknu "kucí, vemte T9x jak je, ale udělejte nový layout s minimem zbytečných vodičů, s kvalitním pájením, kniply pěkně na kuličky (třeba), kvalitní škatuli s méně výstupky a prohlubněmi co se nedají vyčistit, dobře, jemnější a větší displej, jednoduše vyměnitelný modul (a proboha žádné protahování koaxu otřepenou dírou v desce) a HLAVNĚ to zadejte do nějaké fabriky kde dělají rádia pro značkové výrobce a zaplaťte si za dobrou linku, směnu a výstupní kontrolu, vejděte se do 150USD a zbytek nechejte na nás. My plynule navážeme tam, kde jsme zrovna se "starou" T9x.
Ale 9XR na mě bohužel takto nepůsobí. Nevidím vlastně žádný přínos. Ale jak jsem psal, vše jen na základě domněnek, dovnitř jsme ještě neviděli.
Tak s tímhle bys nepochodil. X9DA má být lepší (frsky 16 kanálů, model match, hlasová telemetrie, sdkarta,....) a když se ve vláknu zmínila odhadovaná (ne oficiální) cena na kolem 190USD tak to bylo jako červený hadr na býka. Většina dávala najevo, že za rádio není možné dát víc než zhruba 70 USD. Holt všechno rozmazlenci T9x. Chtěli by lepší výstupní kontrolu a další věci, ale nejsou ochotni za to pustit ani dolar navícRiMr píše:... a zaplaťte si za dobrou linku, směnu a výstupní kontrolu, vejděte se do 150USD a zbytek nechejte na nás. My plynule navážeme tam, kde jsme zrovna se "starou" T9x.
Jinak já bych od T9XR přehnané očekávání neměl. Konektor pro flashování a kvalitnější kniply určitě pomůžou, pak k tomu nový rozporuplný obal a to je tak všechno. Možná o chlup lepší procesor (open9x trvale bojuje s nedostatkem paměti pro fw u t9x). Ve výsledku to má být evoluce v mezích zákona, ale rozhodně ne žádná revoluce. Prostě taková T9x 2.0
Já čekám na X9DA, jako vysílačka na hraní. Mimochodem, většině to asi nic neřekne, ale bude mít procesor STM32F2XX, tedy zhruba stejný jako je v Graupner MX-20. Samozřejmě to samo o sobě nic neznamená, ale funkcí se tam vejde hromada. Open9x bude v době vydání (či velmi brzy po něm) již pro tuto vysílačku k dispozici. Výrobce poslal vzorky open9x vývojářům (minimálně jednomu, nevím kolika). U T9XR se tak nestalo, ale vše nasvědčuje(kusé informace), že bude elektronicky kompatibilní (tedy stejná) jako T9x, takže úprav možná ani nebude potřeba.
Tak že s toho vychází že i pokud tam bude možné nahrát open 9x tak je to defacto hardwarově trochu lepší 9x i když to je poněkud nepřesné tvrzení pač sem ji ještě nedržel v ruce tak že kdo ví jak na tom ve skutečnosti kvalita bude.
Mě osobně by přesvědčil jedině lepší HW tzn barevnej a nejlíp dotykovej display + telemetrie na tom už by se dalo stavět a posunut možnosti.
Nic méně v současné době vidím jako velice dostačujcí 9x z pár upravama HW+SW k maximální spokojenosti.
Mě osobně by přesvědčil jedině lepší HW tzn barevnej a nejlíp dotykovej display + telemetrie na tom už by se dalo stavět a posunut možnosti.
Nic méně v současné době vidím jako velice dostačujcí 9x z pár upravama HW+SW k maximální spokojenosti.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
RiMr píše:Co by mohla mít 9XR lepší, v čem by byla pokrokem, oproti T9x+Open9x+FrSky(JETI)?
Změny v designu případně v lepších potenciometrech apod. bych u 9XR bral jako méně podstatné. 9XR je vylepšením především v tom smyslu, že bude poskytovat v základu některé záležitosti, které stávající T9X poskytuje až po úpravách (podsvícení LCD, integrovaný konektor pro flashování apod.) a přitom za cenu srovnatelnou se stávající T9X. Stručně řečeno 9XR v podstatě čerpá z některých dosavadních zkušeností z T9X a přináší některá z vylepšení, která se více méně ujala, ale nejde zas nijak extrémně daleko, že by se např. zaměřovala výrazně např. na integraci některé konkrétní telemetrie přímo do vysílačky apod.
Jak to vypadá dle posledních informací tak implicitně bude 9XR k dispozici s modulem DSM2/DSMX, ale přesto by stále měla umožňovat výměnu modulu za jiné jako jsou FrSky apod. Zřejmě bude časem v prodeji i ve verzi 9XR bez modulu podobně jako stávající T9X. 9XR údajně je i na shodné HW platformě i když je vyvinuta a vyráběna v režii domovské firmy HobbyKingu tj. hexTronik Limited, a to v tom smyslu, že by v ní měly být použitelné open sorce firmware jako je třeba ER9X, Open9X apod. Nicméně zatím není jisté zda přímo stávající bez jakýchkoli změn nebo s drobnými změnami, které do těchto FW teprve bude potřeba dodělat.
Takže já bych to zatím shrnul tím, že asi nejpodstatnější změnou bude to, že nová Turnigy 9XR bude novým uživatelům umožňovat přechod na alternativní firmware případně i na jiný přenosový systém jako FrSky apod. jednodušeji a v řadě případů bez nutnosti zasahovat do vysílačky v prvních krocích zřejmě zatím bez integrace telemetie tj. bude stačit koupit verzi bez modulu až bude v prodeji nebo modul prostě vysunout ze slotu a nahradit jiným. Mimo jiné bude verze 9XR, která bude implicitně dodávaná s modulem mít interní anténu připojenou k modulu přes konektor tj. odpojení původního modulu a jeho případná náhrada za jiný už nebude vyžadovat ani pájení ani případné stříhání přívodního koaxu (přeci jen u stávající T9X to bylo řešeno dost neprakticky).
Jak to bude s možnostmi integrace telemetrie tj. zda i pro tyto účely budou nějaké vyvedené konektory nebo se vylepšení objeví až v budoucnu to se uvidí. V každém případě až bude k dispozici verze 9XR bez modulu a bude-li cenově srovnatelná s T9X tak bude zřejmě o něco lepší variantou pro kombinaci s FrSky nebo Jeti než stávající T9X.
Podle vyjádření šéfa HobbyKingu se hexTronik Limited majetkově podílí na výrobě 9XR zřejmě mimo jiné i po zkušenostech s T9X kde pro ně bylo problematičtější uhlídat si kvalitu výroby a ovlivňovat i případný rozvoj. To zda si hexTronik Limited u 9XR lépe uhlídá kontrolu kvality to ukáže až čas.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
No, myslim, ze keby si mal zacinajuci modelar vyberat radio za 150E ( podla Rimra) a TG9x + FrSky + Open9X ( co vyjde tak 100E ( predpokladam oboje bez dopravy), ak tipujem je u 9XR skonci len cast.
Moj nazor: ak budu chciet nadviazat na uspech TG9x, tak by to malo byt HW/SW kompaktibilne a cenovo porovnatelne ( skoda nevyuzit potencial existujucich FW).
Ja osobne som totiz isiel do TG9x koli cene: hladal som radio s telemeriou a 350E, co tusim vtedy stala DX8 ( nevraviac o drahych telemetrickych prijimacoch k nej - som nebol ochotny dat. A povedzme si uprimne, mnohym staci TG9x aj bez FrSky, a to by uz so 150E za 9XR vobec neukonkurovali ...
Ale inak myslim, ze mlatime prazdnu slamu, nechajme sa prekvapit ...
Moj nazor: ak budu chciet nadviazat na uspech TG9x, tak by to malo byt HW/SW kompaktibilne a cenovo porovnatelne ( skoda nevyuzit potencial existujucich FW).
Ja osobne som totiz isiel do TG9x koli cene: hladal som radio s telemeriou a 350E, co tusim vtedy stala DX8 ( nevraviac o drahych telemetrickych prijimacoch k nej - som nebol ochotny dat. A povedzme si uprimne, mnohym staci TG9x aj bez FrSky, a to by uz so 150E za 9XR vobec neukonkurovali ...
Ale inak myslim, ze mlatime prazdnu slamu, nechajme sa prekvapit ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
X
To jsou už reálné parametry, nebo dohadované? Výrobce X9DA poslal vzorky vyvojářům Open9x, pochopil jsem to správně?
To by byl vývoj a přístupj, který se mi zdá mnohem víc slibný a "podporyhodný"
Já to řeknu tak, v kategorii levného rádia na hraní do těch osmi kanálů tu už máme T9x, 9XR netřeba
A DSM prosím nééé
Mimochodem, bude 9XR devítikanálová, nebo je to tak označené jen proto, že "8XR" by bylo moc malé číslo?
mihlit píše:...X9DA má být lepší (frsky 16 kanálů, model match, hlasová telemetrie, sdkarta,....)....bude mít procesor STM32F2XX...Výrobce poslal vzorky open9x vývojářům (minimálně jednomu, nevím kolika)...
To jsou už reálné parametry, nebo dohadované? Výrobce X9DA poslal vzorky vyvojářům Open9x, pochopil jsem to správně?
To by byl vývoj a přístupj, který se mi zdá mnohem víc slibný a "podporyhodný"
Já to řeknu tak, v kategorii levného rádia na hraní do těch osmi kanálů tu už máme T9x, 9XR netřeba
A DSM prosím nééé
Mimochodem, bude 9XR devítikanálová, nebo je to tak označené jen proto, že "8XR" by bylo moc malé číslo?
http://www.microtechnics.eu/detail.php?categorie=FrSky&souscat=13&code=X9D&langue=en Tady je celkem slušně poskládáno, co je o tom již neveřejně známo.RiMr píše:mihlit píše:...X9DA má být lepší (frsky 16 kanálů, model match, hlasová telemetrie, sdkarta,....)....bude mít procesor STM32F2XX...Výrobce poslal vzorky open9x vývojářům (minimálně jednomu, nevím kolika)...
To jsou už reálné parametry, nebo dohadované?
Vysílačka již má založené vlákno: viewtopic.php?f=38&t=47848 ať se to nemíchá dohromady.
Před dvěma týdny mi říkal, že mu má za dva týdny přijít. Jestli ji skutečně má už teď, to netuším. FrSky ale již dávno poslali schémata a nějaké informace (všechny zas ne). Popravdě mi přijde škoda, jestli vážně vytvořili vlastní fw. Měli raději své vývojáře přidělit k open9x a pomoci s úpravou open9x, aby to tam běželo. Stejně víme, že open9x bude lepší, takže ho tam většina nacpe a nedají ho tam jen ti, kdo nechtějí nijak zasahovat (změna fw) do rádia.Výrobce X9DA poslal vzorky vyvojářům Open9x, pochopil jsem to správně?
K počtu kanálů u T9XR - netuším.
RiMr píše:Já to řeknu tak, v kategorii levného rádia na hraní do těch osmi kanálů tu už máme T9x, 9XR netřeba
9XR je v podstatě vylepšení T9x zejména za účelem přechodu na jiné firmware i přenosové systémy bez nutnosti zasahovat do vysílačky a tím přináší novým uživatelů lepší možnosti aniž by museli zasahovat do rádia.
RiMr píše:Mimochodem, bude 9XR devítikanálová, nebo je to tak označené jen proto, že "8XR" by bylo moc malé číslo?
9XR údajně bude implicitně dodávána s modulem DSM2/DSMX viz tento odkaz, který bude v jiném obalu a s jiným konektorem na anténu na opačné straně VF modulu pro připojení na konektor interní antény 9XR. Počet kanálů je možný s tímto modulem i přes deset, ale v začátku s implicitním firmware k tomuto modulu bude zřejmě 9XR devítikanálová a k ní bude patrně dodáván devítikanálový přijímač Orange R910 viz tento odkaz opět zřejmě jen v jiném obalu. Zatím nevyjasněnou otázkou je nakolik bude s 9XR využitelný i výstupní port S.BUS na tomto přijímači jako další možnost navíc pro připojení S.BUS serv nebo gyra jako je GY750, které by mělo připojení přes S.BUS podporovat.
Buď po aktualizaci firmware nebo možná i v rámci stávajícího firmware, se kterým se bude 9XR dodávat s ní budou použitelné i vícekanálové přijímače Spektrum DSMX jako např. AR10000 (desetikanálový přijímač DSMX) s využitím i více než deseti kanálů např. s přijímačem AR12010 (dvanáctikanálový přijímač DSMX), ale ty jsou cenově někde jinde tj. dokud se neobjeví vícekanálové Orange přijímače tak bude zřejmě u uživatelů, kteří si v 9XR zachovají původně dodaný modul DSM2/DSMX převážně používána jako max. devítikanálová.
osobne som pri 9XR najviac zvedavy na kniple na loziskach (uprimne, kniple na 9x stoja za prd!!!). mohlo by HK uviest DSMx satelity, v pripade ze bude 9XR kompatibilna s DSMX ako je uvadzane bolo by to vhodne (mna by to potesilo najma kvoli bezpadlu ikon do ktoreho idu dat dva satelity)
PRÔTOS
Nevím jestli už to tady zaznělo ale byl spuštěn nový web http://www.turnigy9xr.com/ a cena 50$
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
Kniply na kuličkách má
http://turnigy9xr.com/
8 kanálů ppm, 9k pcm
128x64 displej
16 pamětí na modely
stopky, pípák, alarm napětí
napájení přes 3S LiPo
kniply na kuličkách
JR a Futaba učitel/žák porty
konektor pro připojení programátoru
interní anténa
Ty dle někoho hnusné části krytu (na fotce to bílé) jsou výměnné, k dispozici výběr několika barev.
http://turnigy9xr.com/
8 kanálů ppm, 9k pcm
128x64 displej
16 pamětí na modely
stopky, pípák, alarm napětí
napájení přes 3S LiPo
kniply na kuličkách
JR a Futaba učitel/žák porty
konektor pro připojení programátoru
interní anténa
Ty dle někoho hnusné části krytu (na fotce to bílé) jsou výměnné, k dispozici výběr několika barev.
Uz som klikol na BUY ale
hodi to na hobbyking.com a vysielacka nieje este k predaju. Toto su muky takto dlho cakat. Bude to moja prva vysielacka ku Minimagu ako zaciatocnik.
Planuje niekto zo Ziliny kupit tuto novu 9XR?
Planuje niekto zo Ziliny kupit tuto novu 9XR?