Vadné turbo na ŠKODA Octavia 1.8 20V 110Kw ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Vadné turbo na ŠKODA Octavia 1.8 20V 110Kw ?
Chtěl bych oslovit zdejší členy, kteří se vyznají v autech. Mám výše jmenovanou octávku a začala mi podivně přikuřovat při startech, ale i během jízdy. Z motoru se ozývá nenápadný pazvuk. Jakoby hučení nebo jak to popsat.
Výkon jako takový auto má. Ale jezdím pouze po městě, takže jedu maximálně 50 km/h. Nevím jak by se chovalo při větší rychlosti. Myslíte si, že by to mohlo být skutečně turbo? Díky za veškeré podnětné informace.
Výkon jako takový auto má. Ale jezdím pouze po městě, takže jedu maximálně 50 km/h. Nevím jak by se chovalo při větší rychlosti. Myslíte si, že by to mohlo být skutečně turbo? Díky za veškeré podnětné informace.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Re: Vadné turbo na ŠKODA Octavia 1.8 20V 110Kw ?
Ahoj,
zajed do servisu. Nech auto zkontrolovat servisakem, staci diagnostika, zda tam nebude nejaka chyba. Dalsi moznost je sundat hadici z intercooleru a koukni, jestli tam neni olej. Moc bych si s tim nezahraval, aby se nerozpadlo a oprava by se prodrazila. Jakou barvou auto prikuruje?
zajed do servisu. Nech auto zkontrolovat servisakem, staci diagnostika, zda tam nebude nejaka chyba. Dalsi moznost je sundat hadici z intercooleru a koukni, jestli tam neni olej. Moc bych si s tim nezahraval, aby se nerozpadlo a oprava by se prodrazila. Jakou barvou auto prikuruje?
Naposledy upravil(a) nostromo dne pon 17.12.2012 19:25, celkem upraveno 1 x.
Bílej kouř. Já v servisu byl, servisák mě právě upozornil, že asi odchází turbo. Ale moc mě tedy nepřesvědčil. Podle všeho mě asi ta oprava nemine, takže ani nevím, kolik to může odhadem stát.
Repas turbo cca 8500Kc, nove cca 14000Kc plus prace cca 2000Kc. Pokud je to bily kour, tak bych to tipnul na turbo. Mne taky auto zacalo lehce prikurovat bile a pres turbo to prisavalo olej.
Naposledy upravil(a) nostromo dne pon 17.12.2012 19:37, celkem upraveno 1 x.
nostromo píše:Repas turbo cca 8500Kc, nove cca 14000Kc plus prace cca 2000Kc.
Veselé vánoce
Do repasu bych moc nesel, nikdy to neni jako nove. Mel jsem v aute dve a kazde lehce piskalo, i kdyz jsem je nechaval prevazit atd.. Na cenu jsem koukal u rrauto.cz. Je mozne, ze ho sezenes levneji. Do 5000 si myslim, ze bude tak jete.
Jasný, děkuji za informace. Hezký večer.
- zero_ozero
Ideální auto do města. Za kolik jezdíš? 20L/100?
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
A jeste jedna rada, kdyby nahodou ti turbo lehlo a auto nechtelo chcipnout, protoze by jelo na olej pres turbo. Zarad petku(sestku) pri manualu a slapni brzdu, motor chcipne - vlastni zkusenost:-)
zero_ozero píše:Ideální auto do města. Za kolik jezdíš? 20L/100?
Měl jsem Octavii s tímhle motorem a nemohl jsem si ho vynachválit. Jezdilo to bezvadně, nádherný zátah už pod 2000 ot.
Se spotřebou jsem se vešel i na krátkých tratích do 8l.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Které auto je do města ideální? (kromě šaliny...)
OK2WY
Rejpeš do koho můžeš. Tak se na to vyser. Jezdím za 50l, ty mi to neplatíš !!!!!!
nostromo píše:A jeste jedna rada, kdyby nahodou ti turbo lehlo a auto nechtelo chcipnout, protoze by jelo na olej pres turbo. Zarad petku(sestku) pri manualu a slapni brzdu, motor chcipne - vlastni zkusenost:-)
Díky, užitečná rada.
milode píše:nostromo píše:A jeste jedna rada, kdyby nahodou ti turbo lehlo a auto nechtelo chcipnout, protoze by jelo na olej pres turbo. Zarad petku(sestku) pri manualu a slapni brzdu, motor chcipne - vlastni zkusenost:-)
Díky, užitečná rada.
Ale hlavně se to nesnaž chcípnout klíčkem aby se nezamkl volant a ještě si to někam nenarval... beztak to pak běží na motorový olej a klíček je v tu dobu na ozdobu....
Nejhorší je, když se to někomu stane třeba při jízdě do kopce, na plnej plyn, to kolikrát ani nezaregistrujou že se něco děje a najednou je motor zadřenej. A kolikrát si ještě říkají jak to dneska pěkně jede
A z mého okolí si majitelé taky nestěžují na vysokou spotřebu, spíš naopak a jsou rádi, že mají dost výkonu když je potřeba...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Ale hlavně se to nesnaž chcípnout klíčkem aby se nezamkl volant a ještě si to někam nenarval... beztak to pak běží na motorový olej a klíček je v tu dobu na ozdobu....
Nejhorší je, když se to někomu stane třeba při jízdě do kopce, na plnej plyn, to kolikrát ani nezaregistrujou že se něco děje a najednou je motor zadřenej. A kolikrát si ještě říkají jak to dneska pěkně jede
A z mého okolí si majitelé taky nestěžují na vysokou spotřebu, spíš naopak a jsou rádi, že mají dost výkonu když je potřeba...[/quote]
Kdyby to mělo žrát tak jak si tady jeden myslí, tak to auto určitě už dávno nemám. Poměr spotřeba a výkon mluví za vše. Mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 8l/100km . A to není na ten výkon vůbec špatný.
A z mého okolí si majitelé taky nestěžují na vysokou spotřebu, spíš naopak a jsou rádi, že mají dost výkonu když je potřeba...[/quote]
Kdyby to mělo žrát tak jak si tady jeden myslí, tak to auto určitě už dávno nemám. Poměr spotřeba a výkon mluví za vše. Mám dlouhodobou průměrnou spotřebu 8l/100km . A to není na ten výkon vůbec špatný.