A co odkazy na levné li-fe?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od LV »

mik.plechacek píše:ale já se ptal
NE O ZPOCENI ATD -ze začátku jsem byl,- ale časem jsem se ostřílelk
a chci toto ,-tak jestli je tu nějaký rozumbrada tak mi PROSIM poradte na
spekuace SEEERU

Konečne sedím pri PC a môžem sa rozpísať, lebo celý víkend som reagoval s mobilu a tam sa mi nechce vyťukávať morseovku...
Trochu kultúry by ti iež nezaškodilo. TY si ten kto chce radu, tak trochu úcty k tým čo ti odpovedajú.
Podľa tvojich odpovedí, máš v elektrike vedomosti ako začínajúci začiatočník. Otázka typu KOLIK ČLANKU ABY TO VYDRŽELO OKOLO DVACETI MIN je taká ako keby si sa spýtal koľko oktanový benzín do auta, aby si prešiel 1000km a nepýtaš sa na množstvo teda kapacitu u akumulátorov. Pokial máš 2 motory so špičkou 30A spotreba bude 60A špičkovo. U "Jeta" je predpoklad 60% letu na plný, teda priemerná spotreba bude cca 35A a z toho ti vyjde motorový čas okolo 4 minúty. Na 8 minútový let budeš potrebovať kapacitu okolo 4,5-5Ah. Máš teda možnosti :
4S2P A123 - hmotnosť 600g - cena 3300Kč (satria Olomouc)
4S2P Lipol 2500 - hmotnosť 520g - 6200Kč (Kostka)
12S NiMh ??????????? hmotnosť okolo 1,5kg
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mik.plechacek

#47 Příspěvek od mik.plechacek »

A co řikáte na toto?
Li-pol PowerHD-25C 4100-3Snebo4S ??
kostka model
koko
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od koko »

Ja kdyz litam se svym "jetem" od Freairu na 80w a 3cl., tak jsem rad ze po 5 minutach mi dojdou baterky a muzu pristat. Je to peknej mazec. Nedovedu si predstavit s tim litat treba 10 minut.
mik.plechacek

#49 Příspěvek od mik.plechacek »

njn ja mel rychlejsího je Sabra ten letěl těch 10-20min při náloži
A co si myslíte o té baterii od kostky?
vladimir32

#50 Příspěvek od vladimir32 »

mik.plechacek píše:njn ja mel rychlejsího je Sabra ten letěl těch 10-20min při náloži
A co si myslíte o té baterii od kostky?

Jsem laik ,ale po přečtení několika dokazu tady bych už nešel do Lipol o této kapacitě :lol: Za tu cenu si koupím jeden 4 článek A123 + Odpovídající nabíječ třeba HYPERION EOS 1210i 10A NOVINKA :P ŽIVOTNOST JE UPLNĚ NĚKDE JINDE :D TO JE NÁZOR lAIKA KTERÝ SLEDUJE jEN FORUM :P :P
LV
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od LV »

vladimir32 píše:Jsem laik ,ale po přečtení několika dokazu tady bych už nešel do Lipol o této kapacitě :lol: Za tu cenu si koupím jeden 4 článek A123 + Odpovídající nabíječ třeba HYPERION EOS 1210i 10A NOVINKA :P ŽIVOTNOST JE UPLNĚ NĚKDE JINDE :D TO JE NÁZOR lAIKA KTERÝ SLEDUJE jEN FORUM :P :P

Tvoj názor môže potvrdiť človek z praxe, ktorý ich lieta 13 mesiacov a to už vo všetkom čo u mňa má krídla :wink:
www.elektromodely.sk
vladimir32

#52 Příspěvek od vladimir32 »

LV píše:
vladimir32 píše:Jsem laik ,ale po přečtení několika dokazu tady bych už nešel do Lipol o této kapacitě :lol: Za tu cenu si koupím jeden 4 článek A123 + Odpovídající nabíječ třeba HYPERION EOS 1210i 10A NOVINKA :P ŽIVOTNOST JE UPLNĚ NĚKDE JINDE :D TO JE NÁZOR lAIKA KTERÝ SLEDUJE jEN FORUM :P :P

Tvoj názor môže potvrdiť človek z praxe, ktorý ich lieta 13 mesiacov a to už vo všetkom čo u mňa má krídla :wink:

Díky :lol: To je potěšující že nemluvím z cesty před 7 měsíci jsem koupil Ultramat 25 :evil: a nevím co sním provedu protože chci jít taky do 3-5 člámkovích sad A123 Což zNAMENÁ JÍT DO MOTORU KOLEM 350w MAM PRAVDU? DÍK ZA ODPOVĚĎ :P
mik.plechacek

#53 Příspěvek od mik.plechacek »

ja bych asi šel do A123 no ale nemam nabijecku trochu se sdraham vid dá se to nabíjet tou na lipol?
mužu tam nastavit pocet c a volty je digi -černá od graupnera
vladimir32

#54 Příspěvek od vladimir32 »

mik.plechacek píše:ja bych asi šel do A123 no ale nemam nabijecku trochu se sdraham vid dá se to nabíjet tou na lipol?

Jak jsem psal Chceš koupit lipoly za 5 tis. vykašli se na to a kup A123 1 kus za cca400 takže 4 ČLÁNEK 1600+ nějakych 3600kč za HYPERION EOS 1210i 10A NOVINKA a máš vše co potřebuješ za stejný peníze . :P a k tomu životnost někde jinde a nabíjecí časy závratné :P úpomalu ani na cigárko :D :D PS: 2 SADY LIPOLEK 10 000KČ nebo 2 SADY A123 + NABÍJEČ 7 000TIS. ZA TY DALŠÍ 3 TISÍCE SI MUŽEŠ KOUPIT TŘEBA DALŠÍ SADY BATEREK NEBO LETADLO :P :P
LV
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od LV »

vladimir32 píše:
Díky :lol: To je potěšující že nemluvím z cesty před 7 měsíci jsem koupil Ultramat 25 :evil: a nevím co sním provedu protože chci jít taky do 3-5 člámkovích sad A123 Což zNAMENÁ JÍT DO MOTORU KOLEM 350w MAM PRAVDU? DÍK ZA ODPOVĚĎ :P

Z trojčlánku dostaneš 350W ale s 5článku 700W bez problémov. Ja cucám zo 6 článku 1100w a z 12S 2100W
www.elektromodely.sk
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Wecernik »

mik.plechacek píše:ja bych asi šel do A123 no ale nemam nabijecku trochu se sdraham vid dá se to nabíjet tou na lipol?

No nevim, tech cernych od graupnera s displejem z LCD (asi to ma byt znak te "digi" vlastnosti) je tusim 5 modelu. Ani u jedny jsem nenasel, ze by to umelo Li-Fe (A123) ani nastavenim. Rozdil je v meznim nabijecim napeti a asi i v prubehu nabijeni (jestli jsou teda spravne plnokrevny "digi", tak to nebude jen s konstantnim CC/CV). Jak psali ostatni, kdyz uz LiFe navic v tak velkem poctu clanku v packu, tak to ma smysl s nabijeckou s velkym proudem = hyperion 1210, tema, pulsar. Nepodcenoval bych ani pajeni (tedy letovani) clanku do packu, lepsi si koupit nachystany pack, nez pak experimentovat s pajku za 150 korun a zvonkovym dratem (teplo clankum nedela dobre a v tech propojkach potecou velky proudy).

Fyzika je logicky obor (podobne jako gramatika :wink: ) , takze staci scitanim a nasobenim si spocitat pozadovane vlastnosti accupacku podle jednoho clanku v sade. Neni treba se furt dokola ptat na maximalni kapacitu (kapacita se fakt neda obecne prevadet na 'letominutu', jako ten benzin v nadrzi nepozna, jaky je v aute motor a kdo radi prevody za volantem) nebo maxim. odber - 1. clanek ma nejakou vlastnost, kdyz je vlastnost nedostatecna, zvysi se spravnym serioparalelnim zapojenim nebo kombinaci vice packu (i clanek je vodic se svymi limity). O Li-Fe bylo popsano uz mega dat (a clanek o testovani v realnem provozu je v kazdym druhym cisle model.casopisu) i v cestine, staci trochu hledat.

Radu bych mel, jak vyresit takovou kapacitu v 1.8Kg letadle - co takhle z toho udelat upoutany letadlo a mit to kabelem zapojeny na autobaterii :D

Tohle tema neni uz o odpovedi na puvodni otazku (byla zodpovezena nekolikrat v prvnich prispevcich) ale diskuse a to celkem humorna.
jio

#57 Příspěvek od jio »

U těch LiFe vidím stále jeden problém. "nízká kapacita, vysoká hmotnost" - v těch uvozovkách to je záměrně protože ve srovnání s NiCD nebo NiMH to není pravda.

Pokud ale srovnávám LiPol a LiFe tak už to bohužel pravda je. Na 4S1P Life při odběru 40A poletím cca 3 minuty, na 3S1P 4100 LiPol už cca 6 minut. Přitom 4100mAh LiPol od HiModel stojí cca 1700 Kč a váha je 330g oproti 4S1P LiFe, kde je hmotnost včetně kabelů cca 300g a cena stejná.

V každém případě je LiFe blbuvzdornější a taky mechanicky odolnější. Má taky při ne každodenním použití vyšší životnost. Pokud jsem ale o hmotnost a kapacitu, tak u některých modelů to může být docela problém. Speciálně u Zlína XIII od Savexu ta váha docela problém je.
LV
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od LV »

jio píše:.... Má taky při ne každodenním použití vyšší životnost.

No oni majú dlhú (nie dlhšiu) životnosť aj pri občasnom používaní aj s 3mesačnými prestávkami, čo by Lipolky nerozchodili...
www.elektromodely.sk
Eddie

#59 Příspěvek od Eddie »

Tak to dmychadlo na spalovák nevyhovovalo :?:
jio

#60 Příspěvek od jio »

LV píše:
jio píše:.... Má taky při ne každodenním použití vyšší životnost.

No oni majú dlhú (nie dlhšiu) životnosť aj pri občasnom používaní aj s 3mesačnými prestávkami, čo by Lipolky nerozchodili...

Máš bohužel pravdu. Ale dokud nebudou LiFe s vyšší kapacitou, tak dávat 2 články paralelně je u některých modelů kvůli váze docela vražedné. I když mě to už stálo dost peněz, tak pořád věřím, že LiPol ještě není mrtvá varianta a LiPol dostanou nějakou novou technologickou injekci a jejich výdrž se dál zlepší.

Něco o LiFe s vysokou kapacitou kolem 4000mAh psal před nějakou dobou na svém webu Paľo Lishak, ale to byla jednak trošku jiná technologie je u a123 a taky to byly pořádné buřty. Ten článek teď ale nemohu najít. Buď ten článek na toto téma z webu stáhnul nebo neumím hledat.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“