Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pijerre

Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)

#556 Příspěvek od pijerre »

Díky, na ty desky jsem se díval, ale spíš bych pak asi volil variantu nové 9x bez VF modulu a FrSky + třeba využít ten stávající abych využil přijímače co mám. Jak jsem to tady procházel tak by to snad mělo jít. Popravdě ale už moc nemám snahu do toho moc vrtat :-(, vzhledem k tomu, že nevím jak a čím jsem to zrušil ...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od RiMr »

chorche píše:OT: Richarde, kdy se dockame videorecneze T9x s ARM (Ersky) deskou? :)

Už jsem jednu udělal, ale nebyl jsem s tím spokojený, tak jsem to ani nepublikoval. Mám v plánu to natočit znovu a v akci (letu) až budou trochu mraky a až opravím ASKáčko s vyklápěcím pylonem. Nějak přes svátky bych to chtěl spáchat...

#558 Příspěvek od Drondys »

pijerre píše:Přeji všem dobrý den, při pokusu o instalaci kabelu a připojení programátoru pro přeflashování T9x se mě podařilo odpálit základní desku. Náhradní desku jsem nikde na internetu nenašel, dá se s tím ještě něco udělat nebo rovnou koupit nový vysílač.

V podstatě je to tak jak zmínil Rimr jen k tomu doplním informaci o tom, že originální tj. původní základní deska k Turnigy 9x se samostatně vůbec neprodává a lze ji tedy získat jak zmínil Rimr jen nákupem buď staršího nebo nového kusu Turnigy 9x nebo FS-TH9X.

Základní desky co se prodávají pro Turnigy 9x a co Rimr zmínil jsou jen napodobeniny původní základní desky, které mají vylepšené vlastnosti a různé záležitosti navíc třeba lepší procesor, více paměti apod., integrovaný programátor, podporou pro SD kartu atd., ale zas jsou cenově nákladnější dokonce víc než samotné rádio Turnigy 9x.

Pokud tedy chceš kvalitnější desku pak si můžeš koupit třeba už zmíněnou desku ERSKY viz tento odkaz.

Jinak zbývá jak již zmínil Rimr možnost koupit si buď nový kus Turnigy 9X třeba bez VF modulu a nebo zkusit tu nabízenou základní desku od mijou viz jeho nabídka níže.

pijerre píše:Díky, na ty desky jsem se díval, ale spíš bych pak asi volil variantu nové 9x bez VF modulu a FrSky + třeba využít ten stávající abych využil přijímače co mám. Jak jsem to tady procházel tak by to snad mělo jít. Popravdě ale už moc nemám snahu do toho moc vrtat :-(, vzhledem k tomu, že nevím jak a čím jsem to zrušil ...

Pokud už do toho nechceš vrtat pak se domluv s někým kdo ti to udělá. Pokud bude mít čas třeba Rimr a nebo můžeš zkusit prodejce viz tento odkaz, u kterého si můžeš koupit v ČR Turnigy 9X včetně FrSky telemetrického modulu a včetně nahrání firmware dle výběru ER9X nebo Open9X a zřejmě s ním půjde domluvit i HW úprava pro integraci telemetrie FrSky do T9X a případně i další úpravy jako kombinace VF modulů FlySky/FrSky třeba přes přepínač apod.
mijou

#559 Příspěvek od mijou »

pijerre píše:Přeji všem dobrý den, při pokusu o instalaci kabelu a připojení programátoru pro přeflashování T9x se mě podařilo odpálit základní desku. Náhradní desku jsem nikde na internetu nenašel, dá se s tím ještě něco udělat nebo rovnou koupit nový vysílač.

Ak by si chcel, jednu dosku tu mam (bez zaruky funkcnosti), za postovne.
pijerre

#560 Příspěvek od pijerre »

Díky všem za rady. Objednal jsem novou T9X bez VF a kontaktoval RiMra.
kirisek95

#561 Příspěvek od kirisek95 »

Zdravím, mám T9X cca měsíc a v simu (přes smartpropoplus) se mi stávalo s origo FW, že třeba zůstala středová hodnota po posunutí doleva ve středu a když jsem posunul doprava, tak zůstala trošku vpravo od středu (místo ve středu) (i teď to dělá, tak si říkám, že tohle je prostě tím bastlením přes zvukovku, možná nějakej USB koupím)

pak jsem si při lítání všiml, že i kanál křiélek mi to dělá, tak jsem dotrimoval do středu a už se vracel vždy na střed.

Teď, co mám open9x a vidím tam teploměry, tak ty jsou OK, ale když si dám hodnoty kniplů, tak třeba směrovka má střed dejme tomu v 0 po kalibraci, ale párkrát s ní pohnu s třed se mi třeba posune na 3,6, pohnu s ní jednou vrátím na střed a střed je v 3,4 :/

Tak se ptám, zda je to normální a prostě mají kniply na středu vůli nebo je to vada potenciometru a mám ho měnit... a nebo jen zkusit přitáhnout pružinky, aby kladly větší odpor?

EDIT: ještě bych měl dotaz jak nastavit na 1. stopky jeden typ pípání a na 2. stopky jinej typ, abych vědel který dobíhají (open9x)
Naposledy upravil(a) kirisek95 dne pon 10.12.2012 18:02, celkem upraveno 1 x.
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od RiMr »

...teda... to snad ne...
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od trojanek »

RiMr píše:...teda... to snad ne...

???
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od RiMr »

No jako že se mi moc nelíbí. Vypadá hračkovitě (podle mě). To i T9x vypadá seriozněji (podle mě). :)
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od rcfrant!k »

Původně jsem se chtěl zdržet názoru, ale nedá mi to. Vypadá to teda hodně "bakelitově" a hračkoidně ... pokud by takto měl vypadat finální produkt, tak se teda kluci moc nepochlapili. Já osobně jsem se stávajícím HW v T9x spokojený, uvítal bych ale lepší povrchovku - nějaký hliník, nebo alespoň jeho imitaci :)
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Drondys

#567 Příspěvek od Drondys »

rcfrant!k píše:Původně jsem se chtěl zdržet názoru, ale nedá mi to. Vypadá to teda hodně "bakelitově" a hračkoidně ... pokud by takto měl vypadat finální produkt, tak se teda kluci moc nepochlapili. Já osobně jsem se stávajícím HW v T9x spokojený, uvítal bych ale lepší povrchovku - nějaký hliník, nebo alespoň jeho imitaci :)

Vzhled je otázkou názoru. Někomu se zdá být hračkoidní třeba i Futaba. U rádia jako má být T9XR tedy v cenové kategorii okolo 50 USD můžete na hliník apod. rovnou zapomenout. Pokud jde o definitivní povrch obalu dokud není rádio uvolněno tak se ještě mohou některé drobnosti pozměnit a podle již dříve uvedených fotek není vyloučeno ani to, že obaly budou ve dvou nebo třech verzích jednak viz ten nejnovější odkaz a pak může být na jiných verzích ta bílá část buď pochromovaná nebo matně stříbrná tedy něco jako zmíněná imitace kovu. Pokud toužíte po RC soupravě v hliníku tak rozbijte svoje prasátka a kupte si Jeti.

Kromě designu obalu T9XR, který se někomu líbit může a někomu ne mají být další odlišnosti od stávající T9X zajímavé zejména pro nové uživatele, kteří už nebudou muset dodělávat podsvícení a pokud si budou chtít vyzkoušet alternativní firmware tak už by nemělo být potřeba ve vysílačce nic pájet a údajně by tam měly být i o něco lepší potenciometry v kniplech než má stávající T9X apod. Takže T9XR by měla být mnohem jednodušeji upgradovatelná na různé varianty open source firmware, a to je asi tak nejpodstatnější.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od rcfrant!k »

Drondys: Plně souhlasím, je to jen můj subjektivní názor. Čistě hypoteticky - zajímalo by mě, jak to s T9XR plánují s integrací telemetrie FrSky pro zobrazení dat přímo na displeji rádia. Pokud by to mělo zůstat bez dodatečného bastlení, pak by bylo potřeba vyvést ven nějaké komunikační rozhraní (nebo alespoň piny z procesoru). No, uvidíme až bude venku finální produkt.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
trojanek
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od trojanek »

RiMr píše:No jako že se mi moc nelíbí. Vypadá hračkovitě (podle mě). To i T9x vypadá seriozněji (podle mě). :)

Souhlas. Ale na těch dřívějších fotkách to vypadalo malinko lépe. S tou stříbrnou, nebo kdyby dali odstín tmavošedé... Já bych teda asi přežil i to bílo-šedé, hlavně když to bude mít v sobě programátor a podsvícení. A kdyby to mělo M128 procesor.

Co je asi horší, tak údajně chybí některé přepínače. Zatím nikde nebyl pohled na levou přední část. Ty trimy vypadají robustně.
Drondys

#570 Příspěvek od Drondys »

trojanek píše:...Co je asi horší, tak údajně chybí některé přepínače. Zatím nikde nebyl pohled na levou přední část...

Nechybí. Na fotce viz tento odkaz je vidět i na levou přední část. Turnigy 9XR má stejný počet přepínačů jako stávající Turnigy 9X.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“