Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Ditys

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1066 Příspěvek od Ditys »

Přepážku už mám taky novou - z duralu :-). Známej řemeslník. Beta na zádech samozřejmě lítá, ale chce víc plynu a držet výškovkou - hlavně počítat s tím, že stoupavost je v téhle pozici malá až žádná - chybí víc výkonu v motoru. Sobota byla letos asi poslední, už jsem nabil baterky na skladovací kapacitu.
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od jamesgsf »

Tak dneska fajn poletani i sluníčko vylezlo. Beta má nový motor turnigy 2826-(teď nevím jestli 6 nebo 10) má to 2200kv za cca 300,- vrtule 6x4 apc. stoupavost super a dokonce i delší čas na baterií asi lepší využití energie. Stoupat jde pěkně kolmo a docela dlouho o čemž si mohl origo motor jen zdát. nasadit to šlo bez úprav do původního lože i vrtule je tam kde má zarez do trupu. Jestli bude zítra rozumné jdu ještě létat.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#1068 Příspěvek od mkyral »

Tak let na zádech s origo motorem a vrtulí 6x4 šel dobře. Dokonce šel i looping nahoru, když jsem se vracel do normální polohy.

Dnes jsem na to kouknul podrobně. Přepážka šla ven bez problémů. Ale byla to šlupka. Uvolnila se i serva přilepená tavným lepidlem. Takže veškerá elektronika šla ven a po narovnání trupu a testu na sucho tam půjde zpátky. Nejvíce se "těším" na protahování kábliků k motoru. Myslím, že trup je v celku jen díky skelné pásce, kterou mám vyztuženou špičku a spodek trupu. Jinak by byl určitě na kaši.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
czpredseda

#1069 Příspěvek od czpredseda »

Ty kabely protáhneš pomocí nějakýho drátu - konec trochu ohneš nahoru (tak aby to šlo) a špičku zpátky, aby se nezapíchnul do polystyrénu. Protáhneš ten drát a na konec navážeš papírovou páskou kabel od reglu nebo motoru (podle toho jestli má dlouhý dráty regl nebo motor) a protáhneš to i s kabelem. Jde to velmi snadno. Mělo by to vypadat nějak tak.
Přílohy
drát.jpg
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#1070 Příspěvek od mkyral »

No posledně jsem to tahal drátem, co mi zbyl od elektro instalace. Chvíli to trvalo, ale nakonec to šlo. Ale tak daleko zatím nejsem.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1071 Příspěvek od Borek »

jamesgsf píše:Tak dneska fajn poletani i sluníčko vylezlo. Beta má nový motor turnigy 2826-(teď nevím jestli 6 nebo 10) má to 2200kv za cca 300,- vrtule 6x4 apc. stoupavost super a dokonce i delší čas na baterií asi lepší využití energie. Stoupat jde pěkně kolmo a docela dlouho o čemž si mohl origo motor jen zdát. nasadit to šlo bez úprav do původního lože i vrtule je tam kde má zarez do trupu. Jestli bude zítra rozumné jdu ještě létat.

Ty jsi to nacpal do pylonu? Já jsem to dával vně, protože mi to přišlo příliš natěsno.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od jamesgsf »

Borek píše:
jamesgsf píše:Tak dneska fajn poletani i sluníčko vylezlo. Beta má nový motor turnigy 2826-(teď nevím jestli 6 nebo 10) má to 2200kv za cca 300,- vrtule 6x4 apc. stoupavost super a dokonce i delší čas na baterií asi lepší využití energie. Stoupat jde pěkně kolmo a docela dlouho o čemž si mohl origo motor jen zdát. nasadit to šlo bez úprav do původního lože i vrtule je tam kde má zarez do trupu. Jestli bude zítra rozumné jdu ještě létat.

Ty jsi to nacpal do pylonu? Já jsem to dával vně, protože mi to přišlo příliš natěsno.

Jo je v pilonu uplně bez problemu, nikde nedrhne. Na puvodní spravovaný přepážce. Ale asi pilon dojde k drobné úpravě a pujde tam hrdlo z gambáče.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1073 Příspěvek od Pekacek77 »

Namontoval jsem tento motor, ale má trochu vůli, když chytím unašeč a hýbu s ním, je slyšet zřetelné klepání. Mám to reklamovat a nebo je to jedno? Jak to půjde, bude zálet s kamerou, jestli to vibruje...
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1074 Příspěvek od Borek »

Pekacek77 píše:

Namontoval jsem tento motor, ale má trochu vůli, když chytím unašeč a hýbu s ním, je slyšet zřetelné klepání. Mám to reklamovat a nebo je to jedno? Jak to půjde, bude zálet s kamerou, jestli to vibruje...

No nemyslím, že by to byla dobrá věc; můj vůli nemá.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1075 Příspěvek od jamesgsf »

můj vůli taky nemá, nakonec je tišší než original, teda aspoň myslím teď jsem v práci tak to vyzkouším
Michal19

#1076 Příspěvek od Michal19 »

Zdravím,

Pořídil jsem si betu z druhé ruky. A chci se vás zeptat, jestli je normální když mi páčka plynu zabírá až od poloviny rozzsahu.
Ovladač cadet 4 mod 1.

děkuji za rady.
czpredseda

#1077 Příspěvek od czpredseda »

Je třeba zkalibrovat plyn - zapneš vysílač s plným plynem, potom zapojíš model, počkáš aš motor zapípá, stáhneš plyn do nuly, zase zapípá a je to - jak to pípá je závislé na typu regulátoru co tam je.
Michal19

#1078 Příspěvek od Michal19 »

díky za odpověd,
ted jsem to zkoušel a je to pořád stejný. Jen když dám trimr plynu uplně nahoru tak se to posune tak o 3mm ale pořád tam je tak 1cm mrvej bod.
Michal19

#1079 Příspěvek od Michal19 »

Chlapi,
je tu někdo z okolí Děčínska nebo České Lípy? Potřeboval bych zaletět Betu 1400.

Díky.
Ticcino

#1080 Příspěvek od Ticcino »

Michal19 píše:díky za odpověd,
ted jsem to zkoušel a je to pořád stejný. Jen když dám trimr plynu uplně nahoru tak se to posune tak o 3mm ale pořád tam je tak 1cm mrvej bod.

Tohle se tu někde už řešilo a nakonec snad i vyřešilo. Jen nevím, jestli reklamací nebo nějak jinak.
Ale aby plyn zabíral až od poloviny, to normální není.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“