F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
dako

Re: F45 - motorky

#466 Příspěvek od dako »

Řeší se přestavby F45 na něco co vydrží. Jaký motor, co na ocas. Není lepší cesta se na F45 naučit ovládat heli a investovat co nejméně do výměn motorů, nebo upgradu na AC? F45 mám taky a ocasní se blíží ke konci, myslím že za nedlouho umře. Mám heli jen na takové to domácí lítaní kolem plotu. Jinak větroň. Vylepšujem, řešíme, ale nechce to jít o kousek dál. Třeba přes Griffina 450 , Titana až na Rex. Jen si myslím, že z F45 se žádným AC nic na úrovni udělat nedá. A cena? Ta už je u F45 po přestavbě na Griffinovi. Je to jen můj názor. Ale pište všechno co víte, tohle fórum je perfekt.
malcomx

#467 Příspěvek od malcomx »

dako píše: Není lepší cesta se na F45 naučit ovládat heli a investovat co nejméně do výměn motorů, nebo upgradu na AC?

ano, je to nejlepsi cesta
naucit se packovat s F45 a pak si koupit normalni heli (T-REX, MT apod.) nez resit zbytecne investice do motoru u detske hracky....
thoroid

#468 Příspěvek od thoroid »

Souhlasím, že cena stavebnice 450 z HK přijde nastejno jako F45 RTF + komplet přestavba na střídavý pohon. Rozdíl je pak v provozních nákladech, kdy při běžné havárii F45 většinou maximálně srovnáme flybar a u 6ch 450 nezřídkakdy oprava stojí co nová F45.

Nedávno se na modelářském letišti sešli vrtulníkáři, jeden s 450 T-rexem a druhý s Mini Protosem. Nejprv se navzájem 15 minut přesvědčovali než stroje vytáhli z auta a pak dalších 15 minut řešili jestli je intenzita větru ještě bezpečná na vzlet. Nakonec se po více než 30 minutách odlepili od země a na moji otázku, zda-li létají i 3D mě jeden odpověděl,že létal ale teď už dlouho netrénoval a jelikož nemá moc peněz na případné opravy tak to nebude riskovat a druhý odpověděl, že s tak drahým strojem by se do toho nikdy nepustil a i tak ho to na opravách vyšlo už dost.

Létalo jim to pěkně,stroje byly znatelně stabilnější než F45 i díky precizní kovové cyklice a vyšší hmotnosti,ale to co předvedli jsem zvládl i já i když třeba s menší bravurou.
Ještě pro srovnání, Trex vydržel ve vzduchu 4,5 minuty a moje F45 15 minut s 2000mAh 2s baterií.

Takže ve výsledku je to věc preferencí, někomu stačí se třeba v parku odreagovat s téměř nezničitelnou F45,někdo naopak dá přednost agresivnímu akrobatickému letu 6 kanálových "dospělých" helikoptér a někdo může kombinovat oboje dle aktuální situace,finančních možností a nálady.

Ohledně toho jestli má smysl F45 vylepšovat nebo ne to je věc pohledu. Pro toho, kdo má zájem jen létat to asi lákavé nebude, kdo chce i poměrně levně modelařit, tak se na ni může docela vyřádit. Myslím že řešit u koníčku jestli se to vyplatí a co bych za to měl jiného "kdyby" je asi bezpředmětné :)
Majklik

#469 Příspěvek od Majklik »

dako píše:
Není lepší cesta se na F45 naučit ovládat heli a investovat co nejméně do výměn motorů, nebo upgradu na AC?

ano, je to nejlepsi cesta
naucit se packovat s F45 a pak si koupit normalni heli (T-REX, MT apod.) nez resit zbytecne investice do motoru u detske hracky....

Jak už bylo výše uvedeno, tak pro toho komu jde jen o létání je to lepší cesta. Ale pro toho kdo se má ještě chuť ve vrtulníku pohrabat, následně zjišťovat proč nám náš miláček náhle spáchal sebevraždu a mít velkou radost z toho že se to dalo nějak vyřešit (díky bohu celkem za pár kaček) a ono to lítá- pro ty je tady to tlachání na tomhle vláknu. Jinak díky a už se nemůžu dočkat až mě přijde motorek.
Dáva

#470 Příspěvek od Dáva »

thoroid píše:Souhlasím, že cena stavebnice 450 z HK přijde nastejno jako F45 RTF + komplet přestavba na střídavý pohon. Rozdíl je pak v provozních nákladech, kdy při běžné havárii F45 většinou maximálně srovnáme flybar a u 6ch 450 nezřídkakdy oprava stojí co nová F45.

Nedávno se na modelářském letišti sešli vrtulníkáři, jeden s 450 T-rexem a druhý s Mini Protosem. Nejprv se navzájem 15 minut přesvědčovali než stroje vytáhli z auta a pak dalších 15 minut řešili jestli je intenzita větru ještě bezpečná na vzlet. Nakonec se po více než 30 minutách odlepili od země a na moji otázku, zda-li létají i 3D mě jeden odpověděl,že létal ale teď už dlouho netrénoval a jelikož nemá moc peněz na případné opravy tak to nebude riskovat a druhý odpověděl, že s tak drahým strojem by se do toho nikdy nepustil a i tak ho to na opravách vyšlo už dost.

Létalo jim to pěkně,stroje byly znatelně stabilnější než F45 i díky precizní kovové cyklice a vyšší hmotnosti,ale to co předvedli jsem zvládl i já i když třeba s menší bravurou.
Ještě pro srovnání, Trex vydržel ve vzduchu 4,5 minuty a moje F45 15 minut s 2000mAh 2s baterií.

Takže ve výsledku je to věc preferencí, někomu stačí se třeba v parku odreagovat s téměř nezničitelnou F45,někdo naopak dá přednost agresivnímu akrobatickému letu 6 kanálových "dospělých" helikoptér a někdo může kombinovat oboje dle aktuální situace,finančních možností a nálady.

Ohledně toho jestli má smysl F45 vylepšovat nebo ne to je věc pohledu. Pro toho, kdo má zájem jen létat to asi lákavé nebude, kdo chce i poměrně levně modelařit, tak se na ni může docela vyřádit. Myslím že řešit u koníčku jestli se to vyplatí a co bych za to měl jiného "kdyby" je asi bezpředmětné :)

Pěkně napsané,naprostý souhlas.S f-45 byla super zábava a i pokec zde na foru a každopádně jsem se spoustu věcí naučil a dozvěděl což je k nezaplacení..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Eclectic666

#471 Příspěvek od Eclectic666 »

Zdravím, som čerstvým majiteľom F-45 a tiež už som premýšľal nad výmenou hlavného motora na AC. Čisto len z postov z fóra usudzujem, že je potreba len AC motor, AC/DC prevodník (a la regulátor) a ... to je asi všetko. Nebyť nedostupnosti EH200 tak sa na to vrhnem už teraz a možno popíšem aj nejaký podrobný návod.
Mimochodom, ako to je s objednávaním z HK? (nie, nemám na mysli Hong Kong ale Hobby King, ale v podstate je to to isté :lol: ) Koľko platíte za poštovné? Prípadne nejaký overený a lacný Slovenský eshop s náhradnými dielmi s lacným poštovným... Dík

// Tento - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html - motor by úplnou náhodou nepasoval resp. nejaký s 23mm. priemerom, lebo tých som našiel hafo (akože "hafo" - 3-4 kusy :D )
dako

#472 Příspěvek od dako »

Otáčky budou OK, origo moto ma na 100% asi 1700.Ještě by to asi chtělo vědět, jak je to s velikostí pastorku 10z by mělo sedět. Origo tam nepůjde, je to 2mm. Když projdeš tohle fórum, určitě najdeš odpovědi. Regl na ten konkrétní motor by měl stačit do 10A. Pokud je plášť rotační musí být pr. 23mm. Pokud je indoor vejde sa 24
Eclectic666

#473 Příspěvek od Eclectic666 »

Ano, rozmery som si už zistil, bolo to priamo na prvej či druhej strane tohto topicu :lol: Pokiaľ má stock motorek 1700 tak už hneď objednávam nejaký 2500 22-23mm z HK. Potom ten EH200 s 4100rpm musí byť inak predimenzovaný :) Pastorky si kúpim 8-9-10-11 zubé každých rozmerov, rád experimentujem :)

Ešte by som sa chcel uistiť či to chápem správne - je jedno akých rozmerov je motorček (22/24/28mm atď.) ale rozteč dier je vždy rovnaký takže hoc zoberiem menší (23mm) alebo tam vpasujem väčší (26mm.), diery budú pasovať stále, ano? Už len to potrebujm vedieť a hneď objednávam komponenty ! :)
Dáva

#474 Příspěvek od Dáva »

dako píše:Otáčky budou OK, origo moto ma na 100% asi 1700.Ještě by to asi chtělo vědět, jak je to s velikostí pastorku 10z by mělo sedět. Origo tam nepůjde, je to 2mm. Když projdeš tohle fórum, určitě najdeš odpovědi. Regl na ten konkrétní motor by měl stačit do 10A. Pokud je plášť rotační musí být pr. 23mm. Pokud je indoor vejde sa 24

Převodový poměr - 144z:10z=14,4:1
Motor uvedený v odkazu výš má 2150kv x 7,4v=15910rpm.......točí motor
15910rpm/14,4=1104rpm.....ti bude točit rotor!

Rotor s origo ss motorem točí cca 1800rpm.Takže vámi udávaný motor je pro f-45 nevhodný,neb má málo otáček.
Aby to trochu fungovalo ,musí mít motor alespoň 3500kv a víc...takže asi tak :wink: .
Eclectic666

#475 Příspěvek od Eclectic666 »

Tak to je prosím pekne celkom naprd :( Skúsim nájsť nejakú aspoň 3500ku :(
Eclectic666

#476 Příspěvek od Eclectic666 »

Názor na tohto prcka? http://www.ebay.com/itm/Hardware-3600KV ... 3377158d4f

3600KV ale ten 17mm. priemer sa mi vôbec nezdá. Ale vzhľadom na váhu (16g) by to malo sedieť. A teraz otázka či bude sedieť rozteč dier ale pochybujem
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva: tak už jsem se vším opět in the air :D F-45 už zas lítá
Přílohy
CIMG9358.JPG
Dáva

#478 Příspěvek od Dáva »

Pajavlk píše:Dáva: tak už jsem se vším opět in the air :D F-45 už zas lítá

Tak super :wink: zas je s čim lítat.Počasí se docela pokazilo,už to venku bude stát za prd.Já lítám na simu a s HKčkem pujdu do vzduchu až na jaře ,teda jestli nebude ten konec světa :lol: :lol: :lol:
mugwai

#479 Příspěvek od mugwai »

Hele helemese !
F-47 uz je k mani, udelame si prima Vanoce, co ?:)
http://www.ebay.com/itm/MJX-F47-F647-2- ... 460a8eaecc
Ted to vychazi komplet i s vypalnym pro postu a DPH statu cca 1.300,- to je skoro Zadara :D ..
corona

#480 Příspěvek od corona »

Kousek větší 4-k jednorotor,než F-45:

http://www.raraskov.cz/foto_detail.php?id=2115363
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“