Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
padák

Re: Minicorado

#391 Příspěvek od padák »

Milane zdravim, copak to je za tajnosti? ! :-) Já myslel že děláš na tom dárku. Roman
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
creagel

#392 Příspěvek od creagel »

Sice nemam jeste kridelkova serva finalne osazena, ale uz jsou zalepeny "kosticky" na uchyceni + vyladena delka tahel. Byla to teda pekna jeb..ka to tam dostat. Uz vim o cem JF mluvil, kdyz rikaz ze je to na desetinky :)

Kdyz jsem si minicorado objednaval, tak jsem poprosil m.v. o stejnou upravu jako v pripade JF (tedy nezalepeni matek pro grip kridelek - protoze bych ho stejne frezoval ven). Je to to bile kolecko. Bile je proto, ze misto matky je tam pryskyrice (takovy bochanek) a pro zarovnani se musi odbrousit. Ve finale to jeste pretru cernou barvou, takze nebude tak moc videt.

Diru v kridle pro pohyb vidlicky jsem udelal zase co nejmensi moznou. Co je ale potreba, tak zkratit vidlicku, ktera je na strane kridelka. A to jak zavitovou cast, tak ty "packy" - to samosebou znamena udelat novou diru pro jistici cep. Par vidlicek jsem znicil, nez jsem prisel na spravnou delku a nez se mi podarilo diry udelat presne na stred a v ose. Jestli se do toho nekdo budete poustet, tak doporucuju koupit radsi vic vidlicek :) Bohuzel nemam stojanouvou vrtacku, takze jsem to vrtal rucne ve sveraku. Myslim ale, ze se stojanovkou by to slo lepe.

Paka na servu + vidlicka chodi tesne nad vnitrkem kridla (a to tak tesne, ze do te mezery se vejde tak max. list papiru). Vrchni plocha serva je tesne pod povrchem kridla. Vse chodi krasne volne bez drhnuti. A tahlo je krasne schovane v kridle.

Zatim jsem jeste neprotahoval servokabel kridlem a nefrezoval diru pro MPX konektor. To si necham az vyzkousim poradne vychylky kridelek. Ale hrubym merenim doporucene vychylky mam, tak jsem v klidu :)
Přílohy
Finalni velikost paky na kridelku. Tahlo je zatim jen pro ucely mereni a zkouseni, finalni bude mit zavit na miru a bude z lepsiho materialu (spryngle).
Finalni velikost paky na kridelku. Tahlo je zatim jen pro ucely mereni a zkouseni, finalni bude mit zavit na miru a bude z lepsiho materialu (spryngle).
Dira v kridle pro pohyb zkracene vidlicky - snazil jsem se o co nejmensi diru, ale zaroven co nejvetsi vychylku.
Dira v kridle pro pohyb zkracene vidlicky - snazil jsem se o co nejmensi diru, ale zaroven co nejvetsi vychylku.
Lepsi pohled na diru v kridle pro tahlo kridelka.
Lepsi pohled na diru v kridle pro tahlo kridelka.
Pohled na na kridelko v neutralu. Je krasne videt i dira pro tahlo. To bile kolecko je puvodni misto pro matku cepu, pokud bych mel tahlo venkem.
Pohled na na kridelko v neutralu. Je krasne videt i dira pro tahlo. To bile kolecko je puvodni misto pro matku cepu, pokud bych mel tahlo venkem.
semi
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od semi »

Taky skládám MC a měl bych dotaz. Mám motor cca 600W (Neu 1107/2Y) a chtěl bych se zeptat jestli stačí ta dodávaná mot. přepážka
nebo ji udělat novou z tlustšího materiálu. Díky za rady.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
creagel

#394 Příspěvek od creagel »

Dalibor by ti urcite napsal, ze by to chtelo uhlikovou, ale ta standardni v pohode udela stejnou praci ;)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od Milan Nes »

jednou sem to konzultoval a bylo mi řečeno že to zmákne i 1kW

zásadní otázka je ta, že to chce přesně vyvrtat (aby se krouťák přenášel plochou ne jen bodem šrouby) a osadit všechny 4 šrouby
když je velká vrtule + i kvůli motoru rozumný nástup brzdy ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
semi
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od semi »

Tak díky. Dám originál + uhlíkový rowing a 4 šrouby.
DS-14
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od Genagen »

Ja tam mam pres1kw a prepazku z preklizky tusim 5mm
semi
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od semi »

Genagen píše:Ja tam mam pres1kw a prepazku z preklizky tusim 5mm

To by taky šlo, 5 ku překližku mám.
Ještě bych se chtěl zeptat : jak nastavit regulátor (CC75) - brzdu , výkon rozběhu (kvůli převodovce) apod. , takové ty důležité věci, na které se nesmí zapomenout. Díky.
DS-14
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od Genagen »

semi píše:
Genagen píše:Ja tam mam pres1kw a prepazku z preklizky tusim 5mm

To by taky šlo, 5 ku překližku mám.
Ještě bych se chtěl zeptat : jak nastavit regulátor (CC75) - brzdu , výkon rozběhu (kvůli převodovce) apod. , takové ty důležité věci, na které se nesmí zapomenout. Díky.

Kdybych chtel bejt jo hohe, tak bych vzal 2x2mm, mezi to sklo. trochu rovingu a bude. Takhle to planuju do druheho MC. Ale je to jen pro pocit a radost z prace
semi
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od semi »

semi píše:Ještě bych se chtěl zeptat : jak nastavit regulátor (CC75) - brzdu , výkon rozběhu (kvůli převodovce) apod. , takové ty důležité věci, na které se nesmí zapomenout. Díky.

K tomu mému dotazu. Myslím že brzdu není třeba vůbec nastavovat, protože převodovka nejde rukou vůbec protočit, takže to nepůjde ani ve vzduchu a tím vlastně i ušetřím kapacitu baterky. Uvažuji správně ? Nebo páka vrtule je tak silná a bude se to ve vzduchu pořád točit i při pomalém letu ?
DS-14
creagel

#401 Příspěvek od creagel »

Potreboval bych odstranit zbytky sekundoveho lepidla z vnitrniho povrchu motyla (uhlik). Muz bezproblemu pouzit aceton? Odstranovac "debonder" tu nikde v okoli nemaji - ani nevedi, co to je.

to semi: Brzdu urcite nastav. Na 99% se ti to ve vzduchu bude protacet a sklopka se ti nesklopi.
semi
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od semi »

creagel píše:to semi: Brzdu urcite nastav. Na 99% se ti to ve vzduchu bude protacet a sklopka se ti nesklopi.

Ano bude to třeba. Ještě jsem se dozvěděl, že při brzdě do motoru nejde napětí a je to jen zkratování motoru.
DS-14
creagel

#403 Příspěvek od creagel »

Blizim se k osazeni motyla a porad mi neni jasna jedna vec.Kdyz ho budu lepit na trup,tak mam pripraveny takove pripravky,ktere pouziji z vrchni casti na pritlaceni motyla k trupu pomoci svorek. Jak ale zabezpecit, aby yl motyl ve spravne poloze? A to jak v ose trupu, tak aby nepadal k jedne strane. Je na to nejaky figl?
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#404 Příspěvek od Staifus »

Chtěl bych do MC 4S, ale všude vidim že píšete jen 1800mAh - kolik dají proudu a na kolik tak spadne napětí?
petrajksner

#405 Příspěvek od petrajksner »

Staifus píše:Chtěl bych do MC 4S, ale všude vidim že píšete jen 1800mAh - kolik dají proudu a na kolik tak spadne napětí?

Záleží kolik mají céček, když budeš používat 45c tak dlouhodobě by měly dát 81A (spíš vydržet) a krátkodobě cca 90c což je 162A. Napětí ti cca při 150A bude padat až na hodnotu kterou si nastavíš v regulátoru to jest na 3V na článek, dokonce jsem šel až na 2.9V na článek abych si zalítal. Bohužel musíš počítat s tím, že při vybíjení těmito proudy jsou aku jen nádrže, které po sezóně vyhodíš.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“