RC Parašutista

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Elvis

Pozor

#46 Příspěvek od Elvis »

Jestli máte ten plánek z časáku tak je tam i ukázka měřítka myslím že někde v pravo dole tak to vytiskněte tak aby to v reálu souhlasilo :D
jak jednoduché a ůčinné :)
F3A Skaut 1500
Samokřídlo 800 no name EPP
Zlín Z50LS Epp 900
excel - čeká na elektro motorizaci
*Eclipse7+Palík+duplex
slepice
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od slepice »

Můžu poprosit taky o zaslání toho plánku díky
slepice
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od slepice »

Mám ještě dotaz lza parašutystu provozovat v pásmu 35Mhz nebo se parašutista nebere jako letadlo a musí se provozovat na 40Mhz?
hruska.jenda

parágoš

#49 Příspěvek od hruska.jenda »

Ahoj lidi, narazil jsem na tohle fórum teprve nedávno. Už na jaře minulýho roku jsem s kámošem dal úspěšně dohromady paragána. Vážil něco málo přes 200g, padák měl rozměry 600x350mm a ovládanej 3xHS-55, Rex 5plus a bacha, baterie 1x li-pol (náhradní do Nokie 6600 - opravdu spolehlivě funguje a ani po dvou cca dvouhodinových provozech jsem s ní neměl sebemenší problém, pro jistotu jsem jí dal ale vždycky dobít).
Vynášel jej kamarád s "jakobyakrobatem" vlastní konstrukce s pohonem Python 100 a Li-pol 1500, ty vydržely tak osm výsadků do nevidim.
Padáky jsem měl dva, jeden, pokusnej, byl obdélník 600x350 na kterém byly zespodu všité trojůhelníky na šńůry. Když se to celý ve vzduchu napnulo, tak to vypadalo jako klouzavej padák bez spodního potahu. Blabě se sice otevíral a nedržel tvar, ale po pár úpravách lan se uklidnil a šlo jej dobře ovládat.
Druhej byl klasika klouzavej s 13 komorama. Ten jsem ale blbě vyvázal, takže po otevření padal dolů ve spirále.Jediný co bylo vidět je, že padák takových rozměrů (stekných jako ten prví) se otevírá naprosto v pohodě a na první ťuknutí Než sem jej stihl upravit, umřel paragán, když se při seskoku ze 4.poschodí paneláku neotevřel padák a paragán sebou šlehnul o asfalt. Oba padáky byly ze skytexu na velký padáky.
Kamarád pak už neměl čas se mnou chodit lítat a já jsem se pustil do stavby termického elektroletu. Nyní mám padák č.2 vedle sebe a při chatování vyměňuju šňůry....sakra....došla nit, musim si skočit ke kamarádovi, co šije kožený doplňky pro další... :oops: :roll:
Jen chci říct, aby ste se nebáli jít vlastní cestou, super inspiraci mi dal mini paragán vyráběnej někde v reichu - IHL Junior - zkuse zadat do googlu a hledejte návod k použití ve formátu pdf. ... Chce to jen dostatek trpělivosti a čas. Já do toho určitě na jaře zase půjdu
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Eragon »

A co takhle přidělat k padáku motor? Letělo by to? Byla by v tom nějaká záludnost? Šlo by stoupání řídit otáčkami motoru?
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

Re: parágoš

#51 Příspěvek od blacksmith »

to hruska.jenda

Ahoj, mohl bys mi poslat fotku těch padáků, nebo jí dát na net, zajímal by mě hlavně ten s tím jednoduchým potahem. Dík
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
_George_
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od _George_ »

Eragon píše:A co takhle přidělat k padáku motor? Letělo by to? Byla by v tom nějaká záludnost? Šlo by stoupání řídit otáčkami motoru?

Určite by to fungovalo, čínania to aj vyrábajú:
http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... k%26sa%3DN
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
hruska.jenda

#53 Příspěvek od hruska.jenda »

to blacksmith: ahoj, koukal jsem doma do starých fotek a žádnou jsm nenašl, zkusim v co nejbližší době nakreslit ,,plánek" a připíchnout ho sem, ale podotýkám, že délky nití musíš tak nějak odhadnout, protože jsem je postupně upravoval a vůbec netu :oops: ším, kolik mohly ve finále mít....
hruska.jenda

IHL Junior

#54 Příspěvek od hruska.jenda »

tak sem na netu vyhrabal postup na sestavení stavebnice IHL Junior, je to paragán o hmotnosti 230g, vyrábí se někde v Německu a stojí na eBay 86Eur. Hodně mě tento dokument inspiroval a víceméně jsem se po něm opičil při stavbě svého paragána. Materiál ale byla balza 3mm a ulíhkové kulatiny 4 nebo 5mm
http://singhose.marc.gatech.edu/cansat/ ... eitung.pdf
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

Re: IHL Junior

#55 Příspěvek od blacksmith »

hruska.jenda píše:tak sem na netu vyhrabal postup na sestavení stavebnice IHL Junior, je to paragán o hmotnosti 230g, vyrábí se někde v Německu a stojí na eBay 86Eur. Hodně mě tento dokument inspiroval a víceméně jsem se po něm opičil při stavbě svého paragána. Materiál ale byla balza 3mm a ulíhkové kulatiny 4 nebo 5mm
http://singhose.marc.gatech.edu/cansat/ ... eitung.pdf

Paráda, je tam i jak zabalit padák :wink: .
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
hruska.jenda

pokus

#56 Příspěvek od hruska.jenda »

Tak jsem včera vyzkoušel padák typu křídlo, ten jak jsem psal doma ušitej. Otevírání v pohodě, ale pořád to má snahu letět v pravý spirále. Pověsil jsem pod to zkušební figurínu a pouštěl z malýho elektroletu. Foto bohužel nemám, protože k řízení modelu a sledování padáku to už nestíhám :D Budu ve zkouškáchh pokračovat a o případné zkušenosti a nezdary sepodělím (možná :oops: ) Mějte se
Je jedno, jestli do vzduchu mrštíš házedlo, elektrolet , nebo motorovou maketu, třísky vypadají identicky
P.C.

#57 Příspěvek od P.C. »

Prosim poradi mi nekdo, mam ten planek ze staryho modelarskyho casaku. Jsou tam nakresleny 4 druhy prepazek (1,2,3,4), akorat jsem z toho nevycet informaci kolik je kterych a kam se umistujou, je jasny ze vprostred budou ty nejvetsi a ke stranam se budou zmensovat, ale pocet je mi zahadou.
Diky.
Waldas

Re: RC Parašutista

#58 Příspěvek od Waldas »

Ahojte,
Venuje sa niekto RC parasutizmu? Mam Baziho a padak Vector LX. Par zoskokov mam za sebou, potrevobal by som s niekym predebatovat po telefone, ako s tym lietat, rady, triky, dlzka lan a tak....
Kludne mi napiste, alebo zavolajte. (aj whatsapp), +421 915 447 442
Dakujem.
Vlado
Odpovědět

Zpět na „Dílna“