jak jednoduché a ůčinné
RC Parašutista
Pozor
Jestli máte ten plánek z časáku tak je tam i ukázka měřítka myslím že někde v pravo dole tak to vytiskněte tak aby to v reálu souhlasilo
jak jednoduché a ůčinné
jak jednoduché a ůčinné
F3A Skaut 1500
Samokřídlo 800 no name EPP
Zlín Z50LS Epp 900
excel - čeká na elektro motorizaci
*Eclipse7+Palík+duplex
Samokřídlo 800 no name EPP
Zlín Z50LS Epp 900
excel - čeká na elektro motorizaci
*Eclipse7+Palík+duplex
- hruska.jenda
parágoš
Ahoj lidi, narazil jsem na tohle fórum teprve nedávno. Už na jaře minulýho roku jsem s kámošem dal úspěšně dohromady paragána. Vážil něco málo přes 200g, padák měl rozměry 600x350mm a ovládanej 3xHS-55, Rex 5plus a bacha, baterie 1x li-pol (náhradní do Nokie 6600 - opravdu spolehlivě funguje a ani po dvou cca dvouhodinových provozech jsem s ní neměl sebemenší problém, pro jistotu jsem jí dal ale vždycky dobít).
Vynášel jej kamarád s "jakobyakrobatem" vlastní konstrukce s pohonem Python 100 a Li-pol 1500, ty vydržely tak osm výsadků do nevidim.
Padáky jsem měl dva, jeden, pokusnej, byl obdélník 600x350 na kterém byly zespodu všité trojůhelníky na šńůry. Když se to celý ve vzduchu napnulo, tak to vypadalo jako klouzavej padák bez spodního potahu. Blabě se sice otevíral a nedržel tvar, ale po pár úpravách lan se uklidnil a šlo jej dobře ovládat.
Druhej byl klasika klouzavej s 13 komorama. Ten jsem ale blbě vyvázal, takže po otevření padal dolů ve spirále.Jediný co bylo vidět je, že padák takových rozměrů (stekných jako ten prví) se otevírá naprosto v pohodě a na první ťuknutí Než sem jej stihl upravit, umřel paragán, když se při seskoku ze 4.poschodí paneláku neotevřel padák a paragán sebou šlehnul o asfalt. Oba padáky byly ze skytexu na velký padáky.
Kamarád pak už neměl čas se mnou chodit lítat a já jsem se pustil do stavby termického elektroletu. Nyní mám padák č.2 vedle sebe a při chatování vyměňuju šňůry....sakra....došla nit, musim si skočit ke kamarádovi, co šije kožený doplňky pro další...
Jen chci říct, aby ste se nebáli jít vlastní cestou, super inspiraci mi dal mini paragán vyráběnej někde v reichu - IHL Junior - zkuse zadat do googlu a hledejte návod k použití ve formátu pdf. ... Chce to jen dostatek trpělivosti a čas. Já do toho určitě na jaře zase půjdu
Vynášel jej kamarád s "jakobyakrobatem" vlastní konstrukce s pohonem Python 100 a Li-pol 1500, ty vydržely tak osm výsadků do nevidim.
Padáky jsem měl dva, jeden, pokusnej, byl obdélník 600x350 na kterém byly zespodu všité trojůhelníky na šńůry. Když se to celý ve vzduchu napnulo, tak to vypadalo jako klouzavej padák bez spodního potahu. Blabě se sice otevíral a nedržel tvar, ale po pár úpravách lan se uklidnil a šlo jej dobře ovládat.
Druhej byl klasika klouzavej s 13 komorama. Ten jsem ale blbě vyvázal, takže po otevření padal dolů ve spirále.Jediný co bylo vidět je, že padák takových rozměrů (stekných jako ten prví) se otevírá naprosto v pohodě a na první ťuknutí Než sem jej stihl upravit, umřel paragán, když se při seskoku ze 4.poschodí paneláku neotevřel padák a paragán sebou šlehnul o asfalt. Oba padáky byly ze skytexu na velký padáky.
Kamarád pak už neměl čas se mnou chodit lítat a já jsem se pustil do stavby termického elektroletu. Nyní mám padák č.2 vedle sebe a při chatování vyměňuju šňůry....sakra....došla nit, musim si skočit ke kamarádovi, co šije kožený doplňky pro další...
Jen chci říct, aby ste se nebáli jít vlastní cestou, super inspiraci mi dal mini paragán vyráběnej někde v reichu - IHL Junior - zkuse zadat do googlu a hledejte návod k použití ve formátu pdf. ... Chce to jen dostatek trpělivosti a čas. Já do toho určitě na jaře zase půjdu
- Eragon
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle přidělat k padáku motor? Letělo by to? Byla by v tom nějaká záludnost? Šlo by stoupání řídit otáčkami motoru?
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Re: parágoš
to hruska.jenda
Ahoj, mohl bys mi poslat fotku těch padáků, nebo jí dát na net, zajímal by mě hlavně ten s tím jednoduchým potahem. Dík
Ahoj, mohl bys mi poslat fotku těch padáků, nebo jí dát na net, zajímal by mě hlavně ten s tím jednoduchým potahem. Dík
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
-
_George_
- Kontaktovat uživatele:
Eragon píše:A co takhle přidělat k padáku motor? Letělo by to? Byla by v tom nějaká záludnost? Šlo by stoupání řídit otáčkami motoru?
Určite by to fungovalo, čínania to aj vyrábajú:
http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... k%26sa%3DN
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
- hruska.jenda
- hruska.jenda
IHL Junior
tak sem na netu vyhrabal postup na sestavení stavebnice IHL Junior, je to paragán o hmotnosti 230g, vyrábí se někde v Německu a stojí na eBay 86Eur. Hodně mě tento dokument inspiroval a víceméně jsem se po něm opičil při stavbě svého paragána. Materiál ale byla balza 3mm a ulíhkové kulatiny 4 nebo 5mm
http://singhose.marc.gatech.edu/cansat/ ... eitung.pdf
-
blacksmith
- Kontaktovat uživatele:
Re: IHL Junior
hruska.jenda píše:tak sem na netu vyhrabal postup na sestavení stavebnice IHL Junior, je to paragán o hmotnosti 230g, vyrábí se někde v Německu a stojí na eBay 86Eur. Hodně mě tento dokument inspiroval a víceméně jsem se po něm opičil při stavbě svého paragána. Materiál ale byla balza 3mm a ulíhkové kulatiny 4 nebo 5mm
Paráda, je tam i jak zabalit padák
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
- hruska.jenda
pokus
Tak jsem včera vyzkoušel padák typu křídlo, ten jak jsem psal doma ušitej. Otevírání v pohodě, ale pořád to má snahu letět v pravý spirále. Pověsil jsem pod to zkušební figurínu a pouštěl z malýho elektroletu. Foto bohužel nemám, protože k řízení modelu a sledování padáku to už nestíhám
Budu ve zkouškáchh pokračovat a o případné zkušenosti a nezdary sepodělím (možná
) Mějte se
Je jedno, jestli do vzduchu mrštíš házedlo, elektrolet , nebo motorovou maketu, třísky vypadají identicky
Re: RC Parašutista
Ahojte,
Venuje sa niekto RC parasutizmu? Mam Baziho a padak Vector LX. Par zoskokov mam za sebou, potrevobal by som s niekym predebatovat po telefone, ako s tym lietat, rady, triky, dlzka lan a tak....
Kludne mi napiste, alebo zavolajte. (aj whatsapp), +421 915 447 442
Dakujem.
Vlado
Venuje sa niekto RC parasutizmu? Mam Baziho a padak Vector LX. Par zoskokov mam za sebou, potrevobal by som s niekym predebatovat po telefone, ako s tym lietat, rady, triky, dlzka lan a tak....
Kludne mi napiste, alebo zavolajte. (aj whatsapp), +421 915 447 442
Dakujem.
Vlado