Dotaz - jaký firmware do T9x?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky

Který firmware?

ER9 v AJ
6
29%
OPEN 9x v CZ
15
71%

Celkem hlasů: 21

Zpráva
Autor
midolek
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz - jaký firmware do T9x?

#16 Příspěvek od midolek »

Každý firmware má svoje. Používal jsem ER9X , přešel na Open9x a už u něj zůstanu (než prijde něco zajímavějšího. V Open9x mi připadá jednodušší logičtější menu a práce v něm - kopírování, přesouvání. Ale je to jen otázka zvyku a názoru.
coro

#17 Příspěvek od coro »

V Companion9x má každý na výber aspoň 10 možností čo vo frmwari chce a čo nie - napríklad keď niekto plánuje používať Bind&Fly modely na DSM2, hodilo by sa mu zaškrtnúť DSM2 protokol - aj keď k tomu aby mu fungoval by potreboval Spektrum modul a ten čínsky neviem či pojde po datovom protokole (to by napr. chodil aj ModelMatch ale je to aj o časovaní..).
K FrSky sa oplatí dorobiť úpravu pre telemetriu a nahrať patričný firmware (pozor bez úpravy nemôže fungovať lebo nejaké tlačítka či prepínače sú presmerované na iné nožičky) a zase tam je možnosť aj "natívneho" protokolu FrSky PXX (ten by mal chodiť so všetkými novšími modulmi?)... a tak.

A tak ďalej.
Takže voľba z tých dvoch tu, v hlasovaní, mi pripadá nezmyselná, možností je oveľa viac. Ja napríklad Open9x v angličtine a s Jeti a bez Heli a bez Templates, a s neviemčím ale a bez neviemčoho... a tak.

No a ten programátor sa dá používať na zálohovanie a obnovovanie nastavení/modelov, takže nie je ani zlý nápad chcieť ho tam mať. Cez Companion
9x sa s tým robí úplne triviálne (aj to odskúšanie a nastavovanie PC ale aj kliknúť na nahratie novšieho firmwaru...).
krtek2k

#18 Příspěvek od krtek2k »

No tak mě se líbí ten companion soft , takže jsem na open9X.
Mám DSM2 modul origin z hawk-rc.com strčenej do trainer slotu. Všechno to chodí parádně.
Jen jsem si přehodil ten třípolohovej přepínač na levou stranu místo rud d/r , abych měl přepínání tří letových režimů , jak jsem zvyklej z futaby.
Super , ještě čekám orange DSM/DSMX modul z HK , pak poreferuju jak to funguje, v diskuzi na HK už dva píšou , že jim to dělá blbosti v druhým kanálu. Tak uvidim , každopádně funkční řešení mám už teď.
A programování? To je na mě moc inženýrský , ještě že existujou templates , ty už si dokážu upravit podle sebe , ale sám bych to nevytvořil.
Přílohy
DSC_0262.jpg
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RiMr »

Já osobně doporučuju Open9x - řeč jakou kdo chce, je jich tam dost :)
Nejen že je obsáhlejší než ER9x, ale je i "vymazlenější".
O letových režimech ani nemluvím.
Ale je to jen můj názor, každého věc. I "obyčejné" ER9x je světelný rok od origo FW.

A to že mi fachčí Companion nativně i na "mekovi" už beru jen jako bonbónek :)

Zpět na „Turnigy T9x“