Velke open kombatove klani - prvotni napady

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

Velke open kombatove klani - prvotni napady

#1 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Po uspesnem Depron Vigo Cupu prisel Kabriolin s dalsi myslenkou na usporadani akce. Rikal si, ze by to chtelo pro zmenu neco ostrejsiho a napadl ho kombat. Ovsem nikoliv tak striktni jako jsou "ferove" kobaty typu EPA, ESA.

vse by se neslo opet ve znameni sranda souteze. Ucelem tohoto fora je prozkoumat pripadny zajem a vyladit pravidla.

Zatim jsme si rikali, ze by bylo dobre umoznit startovat jak elektrickym, tak i malym spalovacim strojum (do 2.5 ccm). Stroje nemusi mit realne zbarveni stroju z WW2. Byla by to zkratka totalni valka - souboj vsech moznych stroju. Takze by proti sobe mohl stanout naprikald Foker, Mig 21 a Mustang v kanarkove zlute barve.

Nechavam zde otevrenou diskusi, jak letadla rozumne omezit. Abu totiz hned prisel s tim, ze kdyz elektrika, tak vezme Optimu. Coz by asi nebylo uplne to prave... :lol: Myslim, ze pro orientaci by mohly poslouzit specifika pro modely EPA / ESA, ale trochu bych uvolnil ta technicka omezeni.
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

kde by se mela soutez uskutecnit??zase v praglu??to je diskriminace moravaku :D :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Jsem rad ze tu Optimu brat nemusim, bylo by mi ji fakt lito. A taky doufam ze se spalovaku moc nesejde a ti co prijdou, tak nenastartujou motory, protoze ja se tech jecicch kouricich potvor bojim, a predstava, ze se mi nektera z nich v zapalu boje zabori vrtuli do zad se mi ani trochu nelibi. Navic 2.5 uz mi neprijde jako maly neskodny spalovacek, vzdyt nektere mensi lehci stroje s tim litaji i ve scale combatu (proti 3.5 - 4ccm).
Jinak Mustang je pripraven, akorat jsem za nej jeste nikdy nezkousel povesit stuhu....
Naposledy upravil(a) Abu dne ned 07.10.2007 21:50, celkem upraveno 1 x.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kabriolin »

Doufám, že vás to nadchne stejně jako mě a Vzduchoplavce.Předem chci říct, ať se toho nikdo nezalekne.Opravdovej kombat jsem nikdy nelétal a proto bych rád i celou "soutěž" směřoval všem, kteří by to rádi vyzkoušeli, ale nechtějí se hned držet pravidel jak už bylo zmíněno.Veškeré detaily se utvořejí postupně a tak myslím, že i přes nějaká daná pravidla se vyjímky budou povolovat.K těm pravidlům...každý, kdo se zůčastní "mírového setkání" musí počítat se ztrátami(to se zřejmě neuhlídá), ale prvotně jedno bude nejdůležitější a to useknout soupeři stuhu (né ocasní ploutve pokud to bude jen trošku v jeho silách).Ohledně letadel: Jelikož jsem zarytý příznivce spalovacích a detonačních motorů jsou zde samozřejmě vítány, ale jak už psal kolega zde bude strop 2,5ccm.Osobně se chci účastnit s 2ccm zážehovým motorem.A kolegové s touhou po elektrice prosím o nastínění adekvátního elektrického motoru k dané kubatuře ve spalovacích motorech.Nicméně to berte jako strop a cokoliv menšího je vítáno.Bylo by fajn, kdyby váš stroj připomínal letadlo, ale pokud má někdo touhu přijít s PicoZ, tak věřím že mu nikdo bránit nebude :wink: Co se týče samokřídel nechám to na vás letadlo je to taky.Datum konání se upřesní, ale není třeba paniky.Jedná se o akci konanou třeba až do měsíce.V řešení je teď účast a vaše nápady.Pravidla se prakticky dotvoří v
průběhu diskuze, tak už se těším na vaše nápady. :wink:
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kabriolin »

zelda píše:kde by se mela soutez uskutecnit??zase v praglu??to je diskriminace moravaku :D :D
Omlouvám se za diskriminaci, ale s velkou pravděpodobností se bude jednat o středočeský kraj.Bližší místo se upřesní až bude domluveno víc věcí a bude zveřejněno minimálně v třídenním předstihu :lol:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Mist je zatim rozjednanych nekolik, ale zcela urcite to bude opet nejake okoli Prahy.

No nevim, jak by PicoZ uvezlo 10 metru dlouhou stuhu, ale budiz... :wink:

Abu zde navrhoval start ala scale kombat = po zazneni signalu se piloti rozbihaji ke svym strojum. Co o tom soudite? Ja bych byl spise pro klasicke na signal odhodit ero z ruky.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kabriolin »

Abu: Uvidíme jak se na to budou tvářit majitélé čouďáků, ale pokud ti co už neco mají se vejdou do 2ccm dalo by se to i omezit...na druhou stranu 0.5ccm už mustanga nezachrání :roll: Prvotní myšlenka pilota musí směřovat na stuhu nikoliv na éro.Nerad bych se tam potkal s nějakým zakomplexovaným sadistou, který půjde účelově po strojích.Nicméně nevylučuji určité ztráty... :oops: Každopádně jak jsem tě pozoroval v sobotu tak dáš minutu motoru a počkáš ve stratosféře až se vybijeme :lol: Respect :wink:
georg
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od georg »

Hele takže docela bych se přihlásil,ALE. Nemám motor, pokud bude motor, nemá vejfuk co ho chci, takže neni v mích možnostech hned ho sehnat, musel bych mi ho někdo udělat což je složitější. Pak pokud by to bylo z balzy nebo něčeho podobného tak bez problému to něco ubastim, udělám plánek v AutoCadu. Takže asi tak, něco doma najdu, něco koupit, ale jsem švorc tak budu muset někde nějaký věci vyndat z letadel ale pude to.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kabriolin »

Vzduchoplavče přikláním se k hromadnému (či postupnému) stratu.Eletrika běží téměř hned (některá až po zahřátí.. :P ) ale spalováci by se mohli dostat do vzduchu s velkým zpožděním, ale nevím jestli je to vlasně štěstí či nevýhoda... :lol: Takže po nastarování strojů pravděpodobně start z ruky na znamení.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kabriolin »

GEORGE:Netrap se s tvarem a plánkem v AutoCADu....prostě i dvě prkna a motor se berou jako letadlo pokud ho to půdorysně bude aspoň trošku připomínat :wink: A když bude nejhůře můžu ti půjčit 2,5ccm MVVS takzavané tfujtabl brno a lítat na tu chvilku můžeš klidně bez tlumiče ten k tomu nemám, ale na to to nelítá :lol: Jen přechody bez tlakování budou smutné takže pořád plnej to jistí... P.S.: udělej pevnej hlavní nosník... 8)
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Acroholic »

Zdárek, myšlenka super, pokud byste akceptovali jednoho Swifta samobrkého(zato v "autentickém sovětském zbarvení"), rád se přidám :D
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kabriolin »

Acroholic píše:Zdárek, myšlenka super, pokud byste akceptovali jednoho Swifta samobrkého(zato v "autentickém sovětském zbarvení"), rád se přidám :D
Tak proč by ne...jen přemýšlím jak s tebou a stuhou...co v tom máš za motor?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

Skoda, diskriminace spalovaku mi opet nevysla. 8)
Hele, ale s tou bezpecnosti jsem to myslel vazne, predstava ze se pilot spalovaci potvory upackuje v zapalu boje (muze to byt i pilot elektry, ale v mych hruzostrasnych vizich to je vzdy jecici spalovak co se mi riti do obliceje) a nekam to napali, mezi lidi, mezi auta..... Navrhuji prostudovat pravidla kombatu (EPA ale i Scale) a poucit se z jejich bezpecnostnich opatreni (safety line a tak podobne). Ne kazdy je schopen chytil okololeticiho Mustanga do ruky jako Wroum.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Abu »

Acro. - no to jsem cekal, ze se jako skalni kombatak hned ozves :D Nakresli na kridlo nejakou kabinku a dopredu makety osmi velkoraznich kulometu, at vydesis soupere a vydavej to za ruskou kopii Northropovejch samokridel ze 40.-50.let :wink:
georg
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od georg »

Hele jsem taky pro tu bezpečnost, takže helmu si vezmu tu černou z druhý světový mám typ SS. Takže a k tomumotoru, určitě udělám dobrej nosník, jen ten motor jaksi nemám, kdyby někdo mal nějakej starej a byl mu k ničemu tak bych ho bral, když to nebude zhuntovaný Bno :D .
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Odpovědět

Zpět na „Kombat“