Dotaz - jaký firmware do T9x?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky

Který firmware?

ER9 v AJ
6
29%
OPEN 9x v CZ
15
71%

Celkem hlasů: 21

Zpráva
Autor
dadanek1999
Kontaktovat uživatele:

Dotaz - jaký firmware do T9x?

#1 Příspěvek od dadanek1999 »

Zdravím. Konečně jsem se odhodlal koupit si vysílač Turnigy 9x, ale bez modulu a rovnou do něj půjde modul FrSky V8JT. Prodejce nabízí k T9x i zdarma přehrání buď ER9, anebo OPEN 9x v českém jazyce. Ptal jsem se, co je dle něj lepší. Na tuto otázku mi nedokázal zcela odpovědět, ale doporučil mi OPEN 9x, protože je v češtině a nastavování je prý jednodušší. Co si o tom myslíte? Který FW by byl pro mě vhodnější? Bude to moje první 2,4gHz souprava a trošku se toho přeci jen bojím. Díky moc za každý názor
Naposledy upravil(a) dadanek1999 dne čtv 12.07.2012 20:34, celkem upraveno 1 x.
chorche

Re: Dotaz - jaký firmware do T9x?

#2 Příspěvek od chorche »

Za me Open9x, mnoho veci je tam reseno lepe a prehledneji nez v ER9x. A uplne nejlepe by to bylo vcetne programatoru a mozbosti ho pripojit bez nutnosti rozebirat vysilacku.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MarkAurel »

mne sa zda er9x prehladnejsi, open9x ma zmiatol aj ked bol v CZ, podla mna je anglictina v Tx logickejsia ako nejaky preklad
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
dadanek1999
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dadanek1999 »

chorche: Co přesně myslíš tím programátorem? Jako že s Openem bez něčeho spešl nic nenastavím?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

ER9x mi plne vyhovuje, bohuzel je par veci ktere mi v nem chybi a Open9x to ma - treba ty casovaci funkce. Nak
chorche

#6 Příspěvek od chorche »

dadanek1999 píše:chorche: Co přesně myslíš tím programátorem? Jako že s Openem bez něčeho spešl nic nenastavím?

Mam na mysli USB programator, kterym ti prodence nahraje fw do vysilacky. Muzes si pak sam provadet update fw, zalohovat nastaveni modelu atd.

MarkAurel píše:mne sa zda er9x prehladnejsi, open9x ma zmiatol aj ked bol v CZ, podla mna je anglictina v Tx logickejsia ako nejaky preklad

Chvalim ze si nekdo dal tu praci udelat pocesteni a verim ze hodne lidem to pomuze, ale ja jsem ani ne po 5 minutach zase nahral anglickou verzi. V cesky jsem se ztracel.
FrSky Horus X10s
dadanek1999
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dadanek1999 »

Takže radši ER9x v angličtině, než OPEN 9x v češtině?
chorche

#8 Příspěvek od chorche »

Nebo Open9x v anglictine. Uplne nejlepe mit USB programator a tim padem moznost vyzkouset si co ti bude vyhovovat vic.
FrSky Horus X10s
dadanek1999
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dadanek1999 »

chorche píše:Nebo Open9x v anglictine. Uplne nejlepe mit USB programator a tim padem moznost vyzkouset si co ti bude vyhovovat vic.

Právě, prodejce nabízí pouze Open 9x v CZ, anebo ER9 v AJ. Musím dnes objednat, protože zítra brzo ráno odjíždím na tábor. Takže si dneska musím vybrat FW... A budu rád že zacvakám ten set a dopravu, takže na nějakej programátor prachy mít asi nebudu... :(
kpav
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kpav »

tomu prodejci by melo byt uplne jedno co za firmware stahne a flashne. Stahnout open9x v anglictine je otazka par sekund. Podle me by stacilo si rict. Programator sezenes max do 10ti dolaru na ebayi. Budes si potom sam moct menit firmware, nebo zalohovat modely na svem pocitaci.
dadanek1999
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dadanek1999 »

Tak, po přepočítání dopravy a ceny vysílačky jsem zjistil, že mi zbyde asi 20 kč, takže programátor si koupím někdy jindy :D

Nakonec asi půjdu do té ER9x - je k ní český manuál a nějaké ty recenze od RiMra. A jelikož už nemám moc času tak objednávám. Díky moc všem!
dokken

#12 Příspěvek od dokken »

IMHO za mě core verze ER9X, open v cz mi přijde jako kočkopes...mix cz a aj výraziva je srandovní..snaha o odlišení, ale pro hračičky dobrý...v podstatě jde o to tam napípat co lze a ve finále, stejně čumím na model a řídím čtyři, max pět funkcí, natož se přehrabovat očima za letu na displeji....výsledek fakt dost divnej..a přiživování na erazovi, kterej celej tenhle soft spáchal.
Dnešní průměrně inteligentní mladá generace s AJ už na základním stupni základky snad ani nemůže mít s odbornou terminologií (zde opravdu pár spešl výrazů) výrazný problémy...to samo sebou platí na zbytečné překlady DriveCalcu, LogView a další.
krtek2k

#13 Příspěvek od krtek2k »

A jaký firmware pro mě?
Mám na cestě 9x bez modulu z DE skladu , orange DSM2/DSMX modul z HK skladu na cestě, programátor z HK v šuplíku, hrotovou mikropáječku. Flashovat zvládnu.

TX chci na ovládání microheli 130X od eflite , a možná dalších prcků co maj v sobě natvrdo DSM2/DSMX.
Chci heli režim , normal+ID1+ID2 mi stačí , stopky.
Češtiny ve vysílači se přímo štítím.
Jaký firmware pro mě bude nejlepší?

P.S.: a jeden HW dotaz : Dá se ten třípolohý přepínač přehodit aby byl nalevo? Pro levej ukazováček?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

dadanek1999 píše:Zdravím. Konečně jsem se odhodlal koupit si vysílač Turnigy 9x, ale bez modulu a rovnou do něj půjde modul FrSky V8JT.

FrSky VF modul V8JT je zastaralá záležitost nesoucí si některé starší neduhy. Například problém Zero GUID info k tomu viz tento odkaz a v případě T9x i svod v režimu simulátoru podobný jako u FlySky což se dá řešit úpravou stejně jako je popsána viz tento odkaz).

Když už FrSky tak doporučuji telemetrický modul DJT, který v telemetrickém režimu nemá problém Zero GUID a vůbec nemá problém se zmíněným svodem tj. ona úprava pro simulátor pak vůbec není potřeba. DJT modul má navíc v sobě integrovanou telemetrii. Zkus si s prodejcem rovnou domluvit i případnou integraci FrSky telemetrie přímo do T9x a pak budeš mít možnost nastavování různých alarmů telemetrie atd. přímo z menu T9x. Mimo jiné je tam možnost měřit stav palubního aku, kvalitu signálu atd. I když se ti třeba zdá, že zrovna teď nepotřebuješ nic z telemetrie určitě minimálně sledování palubního aku případně kvality signálu nakonec využiješ a dříve či později se najdou i modely kde toho využiješ víc a budeš rád, že jsi raději zvolil modul s telemetrií.

Ohledně volbu FW na to není jednoznačná odpověď. Někomu vyhovuje to jinému ono. Ideální je vyzkoušet na nějakou kratší dobu jeden FW a pak zas druhý a rozhodnout se podle toho co ti víc sedne.
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

krtek2k píše:A jaký firmware pro mě? Mám na cestě 9x bez modulu z DE skladu , orange DSM2/DSMX modul z HK skladu na cestě, programátor z HK v šuplíku, hrotovou mikropáječku. Flashovat zvládnu. TX chci na ovládání microheli 130X od eflite , a možná dalších prcků co maj v sobě natvrdo DSM2/DSMX.
Chci heli režim , normal+ID1+ID2 mi stačí , stopky.
Češtiny ve vysílači se přímo štítím. Jaký firmware pro mě bude nejlepší?

Na to není jednoznačná odpověď. Ideální je vyzkoušet na nějakou kratší dobu jeden FW a pak zas druhý a rozhodnout se podle toho co ti víc sedne.

krtek2k píše:P.S.: a jeden HW dotaz : Dá se ten třípolohý přepínač přehodit aby byl nalevo? Pro levej ukazováček?

Přehodit by jít měl fyzicky výměnou. Velikost je obdobná viz obrázek akorát budeš muset po přehození nastavit vodiče, protože ty jsou krátké.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“