Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
- iampucmeloud
Re: Novy vysielac od JETI - DC-16 (DS-16)
Já taky doufám, že to u HEPF popletli, na každém videu - Modelhobby apod. i na oficiálních stránkách je to bez antény.
Ale protože mi to přišlo zajímavé tak jsem to sem dal.
Musim rict, ze s tou integrouvnou antenou se to libi i me (a to letam pult). Ale jak pisou na rcgroups - kryt anteny neni finalni (takze ta antena asi videt bude) 
DC16 se mi take vice libila v originalnim "magnesiovem" tele, ale po zkusenostech s cernym iPhone 5 jedine dobre, ze kdyz uz Jeti nesli do magnesia, tak ze to nechali naturalni a neni to eloxovane. Jestli to ale bude stat tolik, kolik je avizovano, tak to i v tom magnesiu mohli nechat.
DC16 se mi take vice libila v originalnim "magnesiovem" tele, ale po zkusenostech s cernym iPhone 5 jedine dobre, ze kdyz uz Jeti nesli do magnesia, tak ze to nechali naturalni a neni to eloxovane. Jestli to ale bude stat tolik, kolik je avizovano, tak to i v tom magnesiu mohli nechat.
Tak tak. Píše tam, že finální není "antenna cover", tedy její kryt. Její umístění tedy finální bude. Pak ale vážně nechápu, proč ta anténa míří dopředu.
mihlit píše:... proč ta anténa míří dopředu.
aby to podle FCC rules neozarovalo pilotovi vejce ... :-D
ted nevim ktery radio se v americe smelo prodavat az s nastavcem na antenu, aby byla od cloveka dal ...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:mihlit píše:... proč ta anténa míří dopředu.
aby to podle FCC rules neozarovalo pilotovi vejce ...
Na Modelhouby jsem mluvil přímo s jeťáckým panem konstruktérem nad DS 16. Ptal jsem se ho, kdy bude k mání. Říkal, že reálný termín vidí někdy v únoru, nejdříve však o Vánocích. Jako důvod uvedl, že se bude dodělávat přídavná anténa nad displej a předváděl to přesně tak, jak je to na těch fotkách. Je to přidaná anténa kolmo k té, která je v hraně displeje.
o vajciach to tu nepíš, lebo si ju kúpi nejaký vojak, ktorý si v 70-tich rokoch na vojne ožaroval vajcia tými vojenskými parabolami pred návštevou milenky.....
))))))))))))))))))))))))))))))))
Ahoj chlapci, z čiré radosti že mám tento krásný kousek od pondělí doma jsem vyrobil na zkoušku zvukové soubory pro odpočet času (6 minut soutěžní let a poslední minuta pro nácvik přistání) v kategorii RCEN. Není to dokonalé, ale pro začátek a na vyzkoušení to snad ujde.
Soubory jsem nakopíroval do adresáře DC-16/ Audio.
V menu Pokročilá nastavení/Zvuky na událost jsem přiřadil třípolohový přepínač (např. SF), horní poloze přepínače přiřadil soubor RCEN 6min.wav, dolní poloze přepínače soubor RCEN 1min.wav.
Při přepínači ve střední poloze (zapnutém) nepřiřazujte žádný zvukový soubor, aby se dalo odpočítávání kdykoliv vypnout.
Soubory jsou ke stažení na adrese:
http://www.ulozto.cz/xMCqGSh/zvuky-rar
a jsou pro jistotu ve stejném formátu jako originál (22050Hz/16bit/mono)
Poznámka: Upraveno dne 10.11.2012 na novou lepší verzi s hlasem Eliška
Hodně radosti s DC-16 a letu zdar!
V menu Pokročilá nastavení/Zvuky na událost jsem přiřadil třípolohový přepínač (např. SF), horní poloze přepínače přiřadil soubor RCEN 6min.wav, dolní poloze přepínače soubor RCEN 1min.wav.
Při přepínači ve střední poloze (zapnutém) nepřiřazujte žádný zvukový soubor, aby se dalo odpočítávání kdykoliv vypnout.
http://www.ulozto.cz/xMCqGSh/zvuky-rar
Poznámka: Upraveno dne 10.11.2012 na novou lepší verzi s hlasem Eliška
Naposledy upravil(a) pepinoxxl dne sob 10.11.2012 11:01, celkem upraveno 1 x.
Nad displejem je jedna anténa integrovaná (tzn. skrytá) a druhá anténa je kolmo k ní, tzn. čouhá dopředu. To znamená, že obě si vzájemně pokrývají mrtvé úhly při komunikaci s přijímačem/přijímači. Bylo by snad lepší tam dát jen jednu anténu jen kvůli estetice?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Su asi slepý, blbý a tak vůbec...
Ale...
Kde nastavím "odložení" - nejlépe letového režimu, ale případně i funkce (sepnuté spínačem)?
Nemyslím zpomalení/náběh, ale odložení. Zkrátka cvaknu spínačem a výchylka se provede třeba za dvě vteřiny...
Nemůžu na to přijít...
Pípám éro s mot. pylonem v trupu a chci nastavit, aby když cvaknu spínačem který mi zatáhne pylon do trupu, toto proběhlo až třeba za dvě vteřiny, až mám určitě zastavenou vrtuli. Tu mi zastavuje stejný spínač - tímto spínačem spínám letový režim, kdy je motor pomocí křivky funkce vždy na nule bez ohledu na polohu plynové páky a zároveň řídí zatahování a vytahování pylonu.
Ale...
Kde nastavím "odložení" - nejlépe letového režimu, ale případně i funkce (sepnuté spínačem)?
Nemyslím zpomalení/náběh, ale odložení. Zkrátka cvaknu spínačem a výchylka se provede třeba za dvě vteřiny...
Nemůžu na to přijít...
Pípám éro s mot. pylonem v trupu a chci nastavit, aby když cvaknu spínačem který mi zatáhne pylon do trupu, toto proběhlo až třeba za dvě vteřiny, až mám určitě zastavenou vrtuli. Tu mi zastavuje stejný spínač - tímto spínačem spínám letový režim, kdy je motor pomocí křivky funkce vždy na nule bez ohledu na polohu plynové páky a zároveň řídí zatahování a vytahování pylonu.
No tak když už, tak by ta anténa měla mířit nahoru a ne dopředu. Pro variantu dopředu bude mít lepší signál, jen když budeš mít letadlo bokem. Bokem, když máš letadlo, tak je to třeba při přistání či nějakém blbnutí kolem hlavy. Takže vzdálenost je zas minimální. Takže si moc nejsem jistý přínosem. No, ale jelikož ji tam dodělávali extra, původně se s ní nepočítalo a ještě se kvůli tomu má zdržet prodej, tak asi měli se signálem původně problém.
Mimochodem, má pultová verze také dvě na sebe kolmé antény? A jak míří ta druhá?
Mimochodem, má pultová verze také dvě na sebe kolmé antény? A jak míří ta druhá?
RiMr píše:Su asi slepý, blbý a tak vůbec...
Ale...
Nemůžu na to přijít...
...no vyloženě časové odložení funkce jsem nepotřeboval, ale taky mě to napadlo, mám pouze mezi režimama ten zpomalený náběh, kterej je všude možný nastavit, mám ho i u náběhu motoru při přepnutí z ovládání butterfly plynovou pákou při přistání, ale možná by to šlo vytvořit pomocí exponenciální (vícebodové křivky) spolu s tim pomalým náběhem...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
RiMr píše:Su asi slepý, blbý a tak vůbec...
Ale...
Nemůžu na to přijít...
Nikdy jsem to nedele, ale myslim, ze je to minimalne u mixu. jak zpomaleni tak odlozeni.
jiona verze fw 1.7 ma mit sekvencer
pepinoxxl píše:Ahoj chlapci, z čiré radosti že mám tento krásný kousek od pondělí doma jsem vyrobil na zkoušku zvukové soubory pro odpočet času (6 minut soutěžní let a poslední minuta pro nácvik přistání) v kategorii RCEN. Není to dokonalé, ale pro začátek a na vyzkoušení to snad ujde.
http://www.ulozto.cz/xMzkVH1/zvuky-rar
Ahooj, můžu se tě zeptat jakým programem si to namluvil?
Dík
Tak jsem na to už přišel