F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kolaCZek

Re: F45 - motorky

#451 Příspěvek od kolaCZek »

Dáva píše:...Já jsem nic nerozbil, ani nepamatuju :D ...

Tohle prohlasit je zaruka brzkeho pruletu pod urovni terenu... :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Dáva

#452 Příspěvek od Dáva »

kolaCZek píše:
Dáva píše:...Já jsem nic nerozbil, ani nepamatuju :D ...

Tohle prohlasit je zaruka brzkeho pruletu pod urovni terenu... :lol:

Nestraš koláčku :D ,čerti a mikuláš chodí až začátkem prosince :lol: ..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Pajavlk »

To je stejné jako říct, dám ještě jednu baterku a jedu :D
ntpr

#454 Příspěvek od ntpr »

Dáva píše:Hoši, hoši Vy konáte teda :roll: .Já jsem nic nerozbil, ani nepamatuju :D .Teda jestli to nebude tim ,že jsem už dobu s ničim nelítal cože :mrgreen: .
Je mi jasný,že náklady na provoz 450tky jsou někde jinde než u f-45 a rána stojí bankovky,ale s tim se počítá :wink: .
Pajavlk: pěkně jsi dravce vylepšil.Joo když se daří,tak se daří to znám...

co se týče nákladů, já jsem na jaře začal po FreeSpiritovy lítat s MiniTitanem a fór je v tom, že k větší a vychytanější helině člověk přistupuje uplně jinak, takže zatím co dřív jsem se vracel z lítání výjímečně bez bouračky, které se sice častokrát obešly beze škod, ale přece jen... , tak s Minititanem jsem měl za tuto sezónu (cca 100letů - po 50té baterce jsem to bohužel přestal počítat) jen jednu bouračku a jedno nepovedené přistání, což mě stálo dohromady cca litr, pravda měl jsem k dispozici ještě jeden nový kompletní drak s mechanikou, který jsem koupil za 1500,-. Každopádně podobnou, né-li vyší částku jsem do FS nacpal za sezónu taky i když postupně, ale navíc jsem se v tom každou chvíly vrtal, buď něco odešlo nebo kreš nebo člověk něco tuní, protože to a to není ono, nakonec to lítá relativně super, ale s původnim modelem si to nikdo nesplete, zato MiniTitana jen nabíjim, před lítáním zkontroluju a lítam, šroubovák jsem na něm nepoužil ani nepamatuju a oproti 4kanálu je lítání úplně něco jiného, to jak to poslouchá atd. je k nezaplacení...
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum
Dáva

#455 Příspěvek od Dáva »

Tak každý to má jinak,někdo bourá častěji jiný méně(věc nadání ,zkušenosti,štěstí a také volby správného stroje)ale obecně 450tka je už daleko složitější(víc věcí rozbiješ při pádu) a větší stroj - díly v jiné cenové kategorii a je třeba k tomu tak přistupovat :wink: .Hlavně platí přesně jak psal pajavlk,že v okamžiku když si myslíš,že to už umíš,tak to většinou rozflákáš.
ntpr: huš mam na FS stejný podvozek jako máš ty :D
05112012367.jpg
ntpr

#456 Příspěvek od ntpr »

nj to vypadá dobře, co to máš na tý ocasní trubce za krabičku?

Jinak tohle téma sleduju hlavně kvuli tomu, že chci ještě dát u FS stříďák na ocas a všim jsem si že Blade MCPX má stejný hlavní motor jako má FS a F45 na chvostě, takže uvažuju, že skusim k tomutu účelu použít hlavní stříďák z tohoto Blejda.

pro porovnání
ss hlavní motor:
http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... h3503.html
stříďák
http://www.rcking.eu/cs/motory-a-regula ... hp05s.html
mě příde uplně ideální, ale poněkud drahej...
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva píše:Tak každý to má jinak,někdo bourá častěji jiný méně(věc nadání ,zkušenosti,štěstí a také volby správného stroje)ale obecně 450tka je už daleko složitější(víc věcí rozbiješ při pádu) a větší stroj - díly v jiné cenové kategorii a je třeba k tomu tak přistupovat :wink: .Hlavně platí přesně jak psal pajavlk,že v okamžiku když si myslíš,že to už umíš,tak to většinou rozflákáš.
ntpr: huš mam na FS stejný podvozek jako máš ty :D
05112012367.jpg

Tak tak, minulej vejkend jsem to rozprsknul na poli protože jsem byl nedočkavej, bylo hnusně a foukalo + jsem měl velké sebevědomí ale teď jsem byl tak akorát nasranej, že nemůžu lítat, páč heli na kusy když bylo tak krásně a bezvětří o vejkendu, holt za nedočkavost se platí...

To dáva: jak ty ses vlastně dostal k té walkeře a na čem to skončilo ?
Dáva

#458 Příspěvek od Dáva »

ntpr píše:nj to vypadá dobře, co to máš na tý ocasní trubce za krabičku?

Jinak tohle téma sleduju hlavně kvuli tomu, že chci ještě dát u FS stříďák na ocas a všim jsem si že Blade MCPX má stejný hlavní motor jako má FS a F45 na chvostě, takže uvažuju, že skusim k tomutu účelu použít hlavní stříďák z tohoto Blejda.

pro porovnání
ss hlavní motor:
http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... h3503.html
stříďák
http://www.rcking.eu/cs/motory-a-regula ... hp05s.html
mě příde uplně ideální, ale poněkud drahej...

Hele ta krabička je EA-020 Xtreme, je to osvětlení heli a batery alarm.Jsou to 4 diody z toho 3 zábleskové(zelená,červená a žlutá na ocas) a jedna velká bílá na čumec.Má to potenciometr,kterým si našteluješ napětí při kterém chceš aby tě to upozornilo,že máš začít přistávat.Když diody přestanou blikat a jenom svítí,tak přistáváš.Ještě tam byl bzučák,ale ten jsem odpojil.
Někde jsem viděl fotku FS,který měl na ocase střídavý inrunner,ale už nevim kde..
Dáva

#459 Příspěvek od Dáva »

Pajavlk píše:To dáva: jak ty ses vlastně dostal k té walkeře a na čem to skončilo ?

Začínal jsem s ní modelařit před cca 1,5 rokem.Byl to můj uplně první vrtulník.Byla to bestie - vždycky,když jsem ji odlepil od země ,tak se otočila a šla po mě :!: .Všechno jsem okamžitě zahodil a zdrhal za barák do lesa a jen jsem slyšel jak za mnou padaj k zemi větve :mrgreen: .
Nikdy jsem si s ní pořádně nezalítal furt s tim něco bylo.Výměnou serv(od eflite)jsem si taky prošel.Každá rána mě stála minimálně litr.Jednou i 1600kč, nerad na to vzpomínám.Myslim,že byl problém v 3d stabilizaci,protože cca 2 minuty to fungovalo a pak se to rozštelovalo a vždy s toho byla nehoda.A samozřejmě já neuměl páčkovat to je taky jasný.
Bylo to prostě velký sousto na začátek,když je člověk bez zkušeností.
Pak jsem ji prodal na díly a vysílačky jsem se taky zbavil a mam klid :D .
Dáva

#460 Příspěvek od Dáva »

ntpr: tady máš jeden střídavý inrunner na ocase sice to je kestrel, ale mechaniku má stejnou jako FS :wink:
Kestrel500SXBrushlessVideo1 003.JPG
Kestrel500SXBrushlessVideo1 003.JPG (7.29 KiB) Zobrazeno 2176 x
ntpr

#461 Příspěvek od ntpr »

no vida, dík, nemáš plz ještě odkaz odkud to je aby se dalo zjistit co je to za motůrek, resp. jaký má otáčky?
Dáva

#462 Příspěvek od Dáva »

ntpr píše:no vida, dík, nemáš plz ještě odkaz odkud to je aby se dalo zjistit co je to za motůrek, resp. jaký má otáčky?

http://www.kestrel500sx.zlatnicepardubi ... na-vrtulku
Ale nic moc se tam o tom nerozepisovali.Jedině písnout někomu z tamních členů,jestli to už někdo realizoval...
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva píše:
Pajavlk píše:To dáva: jak ty ses vlastně dostal k té walkeře a na čem to skončilo ?

Začínal jsem s ní modelařit před cca 1,5 rokem.Byl to můj uplně první vrtulník.Byla to bestie - vždycky,když jsem ji odlepil od země ,tak se otočila a šla po mě :!: .Všechno jsem okamžitě zahodil a zdrhal za barák do lesa a jen jsem slyšel jak za mnou padaj k zemi větve :mrgreen: .
Nikdy jsem si s ní pořádně nezalítal furt s tim něco bylo.Výměnou serv(od eflite)jsem si taky prošel.Každá rána mě stála minimálně litr.Jednou i 1600kč, nerad na to vzpomínám.Myslim,že byl problém v 3d stabilizaci,protože cca 2 minuty to fungovalo a pak se to rozštelovalo a vždy s toho byla nehoda.A samozřejmě já neuměl páčkovat to je taky jasný.
Bylo to prostě velký sousto na začátek,když je člověk bez zkušeností.
Pak jsem ji prodal na díly a vysílačky jsem se taky zbavil a mam klid :D .

Tak to byl solidní začátek vrtulníkářské kariéry :D když si vzpomenu jak sem z toho byl hotovej když šla poprvé do vzduchu a to jsem už odlítal skoro rok na F-45 takže nějaká zkušenost byla ale jít do toho úplně napoprvé to musela bejt síla :) teď už ty rány nejsou tak drahý, stojí to určitě míň jak na 450tky když to bereš z chiny. Líbí se mi hlavně jednoduchost a snadná opravitelnost, když vidím tu pádlovací hlavu na titanoj tak mě jímá hrůza až s tím křápnu a budu to muset znova nastavit :D
mekanik:)

#464 Příspěvek od mekanik:) »

vlkodlak píše:Zdravím,
mám dotaz na majitele tohoto vrtulníku - drží ještě motorky ? Hlavně asi pro nosný rotor . A letové vlastnosti po "delší" době ? Pořád dobré ?

príští týden bude doma, taky by mě zajímalo,co ty motory, nějaké prodloužení životnosti???
thoroid

#465 Příspěvek od thoroid »

Velká výdrž se v případě stejnosměrných motorů čekat nedá, protože to celé stojí na opotřebení uhlíků. Ty jsou v tomto případě nevýměnné, ale to je vyhledem k ceně pochopitelné. Také je dobré v prvních letech motorky moc nepřetěžovat než si uhlíky sednou, případně nechat motory zaběhnout bez zátěže na minimální napětí.

Pokud tě F45 chytne, tak je dobré do budoucna uvažovat o přestavbě na střídavý pohon. Investice se dost rychle vrátí.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“