VOLCANO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovaco

Re: VOLCANO

#691 Příspěvek od kovaco »

Tak mi potom někdo snad vysvětlí, co je ful carbon, dbox a jiné ptákoviny. Bože, proč jsem nezůstal u Reicharda, měl bych klid. Ale stejně jsi mi pěkně hnul nervem pod zubem. :cry: :roll: :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
M1
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od M1 »

...no vidíš Ondro, stejně nakonec skončíš u Sodomky :lol: :lol: :lol:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kovaco

#693 Příspěvek od kovaco »

V žádném případě nevyměním letadlo (VOLCANO a RAY X) za omotorované koště i kdyby mělo karbon i v přijímači. :lol:
M1
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od M1 »

...no u Vulcana bych to ještě pochopil, ale co Ray X ? to není koště ;-)
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
xcaleb

#695 Příspěvek od xcaleb »

No mě u Valenty vysvětlili rozdíly carbonu u volcana, problém je že většinou pod pojmem full carbon křídla si lidi představí celé letadlo. Křídel dělají 3 typy, sklo, částečný uhlík od náběžky a pak celý křídlo carbon. Ale kdo chce, tak mu udělají i trup i výškovku v carbonu.
m2
Kontaktovat uživatele:

#696 Příspěvek od m2 »

midge píše:Stále dokola probíhající debata o tom, že Volcano je těžké je k ničemu. Mám Volcano 5 sezon, takže si troufám říct, že model znám, už bych si i koupil něco dalšího a musím říct že jsem prolézáním webu strávil dost času. Mohu zcela zodpovědně prohlásit že V TÉTO KATEGORII NIC LEPŠÍHO, NEŽ VOLCANO NENAJDETE.
Je potřeba si ujasnit, co kdo od modelu očekává a jaké má preference. Budu velmi rád, když sem někdo hodí odkaz na lepší model, než je Volcano, který bude splňovat následující podmínky, okamžitě si ho koupím. Podmínky jsou:

1) Nechci model s trupem koštěte. Zkrátka vzhled modelu je pro mě důležitý i za cenu většího aerodynamického odporu. Navíc zástavbu do prostornějšího trupu zvládnu sám, a mnohem lépe se dá řešit chlazení. Ano, uznávám, že třeba omotorovaný Viking nebo nějaké jiné F3B lítá skvěle, ale mě se to éro prostě vůbec, ale vůbec nelíbí. Tím neříkám, že máte kluci škaredý éra, prostě jen mě se tento tvar nelíbí. Ony ty křivky dělají hodně a je jen pár modelů kategorie F3X, které navíc i dobře vypadají.
2) Chci rovná a tuhá křídla bez uší s minimálním vzepětím. Nemohu si pomoct, ale křídla s ušima vypadají při výkrutu a letu na zádech fakt blbě.
3) Chci ocas do kříže, žádné Véčko.
4) Chci éro, které umí jak termiku, tak trochu akro. Vzhledem k tomu, že dobře vím, jak protichůdné jsou tyto požadavky se smířím s tím, že to nebude žádný lovec podvečerních bublin, ani akrobatický Fox. Prostě je potřeba počítat s kompromisem.
5) Rozpětí 3,5 až 5,5 m
6) Jednoznačně kompozit, žádný polyš + dýha.

Možná, že někdo z vás doporučí Lesky Competition. Ano, o tomto modelu vím, splňuje na 100% moje zadání, velmi vážně jsem o něm uvažoval, cenu jsem ochoten zaplatit, ale: dodací lhůta je v současnosti přes 2 roky !!!, výrobce tento model dělá pouze v černé barvě (carbon) a lepí na něj samolepky v signálních barvách. Když pominu to, že to není adekvátní k požadované ceně, dovedu si docela dobře představit, jak se asi takové křídlo bude chovat po čtvrthodině slunečního svitu. O ničem jiném nevím.
Takže kritici Volcana, jsem zvědavý na vaše tipy.

LETU ZDAR

PS: A to jsem zcela pominul, že Volcano stojí cca 12 tis, ví snad někdo o levnějším kompozitu v této velikosti ?

http://www.blue-airlines.com/zweckgfk.htm
mozno zaujme...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
kovaco

#697 Příspěvek od kovaco »

Áno, stačí porovnať ceny a je vymaľovanééééééééé
kovaco

#698 Příspěvek od kovaco »

RAY X není koště Marku, poněvadž to je špica F5J. :lol:
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od Milan Nes »

takže koště ne ? :-d

já sem an svoje F5J koště hrdej :-d ale mladý ho nepujčím :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kovaco

#700 Příspěvek od kovaco »

Milane, F5J nemůže být koště, poněvadž to má alespoň z bočního pohledu tvar trupu, ale Viking, je čisté koště, nebo spíše násada na hrábě. :D
Vlado C

Re:

#701 Příspěvek od Vlado C »

graup15 píše:Kluci nehádejte se!!! Forum RcManie na rozdíl od MH považuji za takovou oázu klidu , kde se setkáváme právě s názory, pocity, obrázky našeho koníčka. Někdo má radost jak malé dítě, že uřídí svého prvního Easy Stara, někdo zase z hromady uhlíku a svářečkou uvnitř. A jsem rád že to tak je a budu rád!! když to tak zůstane. A doufám, že pár vemen co je na MH se sem nepřestěhuje.
Dalibor.

To je to cim sa chcem pridat. Taky klud a take venovanie sa faktografii problemov, bez osobneho napadania som nezazil a to nielen na inych forach, ale je to pomerne zriedkave aj pri osobnom preberani nazorov na rozne problemy napr. velke vs. nevelke akrobaty, Lipol Cina vs. znackove, Graupner vs Futaba, telemetria vs netelemetria atd.. Vazme si toho. Robime to v tomto hektickom a neurotickom svete preto aby sme kultivovanym a dost sofistikovanym sposobom relaxovali a nie je to samozrejmost.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
graup15

#702 Příspěvek od graup15 »

Hele ty koště ! :-) Od 150metrů výš, vidíš stejně velký hovno jak to z boku vypadá..:-)A navíc jsi nám pořád nevysvětlil, proč je ten FullCarbon křivý jako sviňa ..:-) :-) A jestli budeš zlobit:-) Tak sem dám fotku jak vypadá závěs (páka ) na kompozitu po roce častého létání..(zatím to na tvém Volcanu neprdlo, ale na Aironu jo).
Jo a počkej zvíře v neděli, !!:-) Ještě mi dlužíš tu ukázku jak X-Ray vytáčí ty bubliny 5 metrů nad zemí ...hihihihihihihi:-)
kovaco

#703 Příspěvek od kovaco »

Kluci, tady se nehádáme, tady si vykecáváme trika.

Dalibore, já ti to v neděli ukážu. Konečně uvidíš pořádný éro, které si poradí s nultou termikou. :lol:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#704 Příspěvek od lakotamm »

Nebude v nedeľu snežiť?... :lol: Alebo pršať?... :twisted:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
midge

#705 Příspěvek od midge »

xcaleb píše:
http://www.blue-airlines.com/zweckgfk.htm
mozno zaujme...

Ano o těchto érech vím, ale viděl jsem jich pár v Alpách a Valenta je zpracováním oproti Blue-Airlines Rolls Royce. Takže to bych si moc nepomohl.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“