použití páky s kulovým čepem na žhavík?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
davelbc
Kontaktovat uživatele:

použití páky s kulovým čepem na žhavík?

#1 Příspěvek od davelbc »

možná je to blbá otázka... Měl bych mít nějaký důvod nepoužít kulák na páku karburátoru? Potřebuji se dostat dráhou táhla kousek dál od motoru a páka s kulákem se nabízí jako nejednodušší možnost. Nevyklepe se čep vibracemi motoru? Jedná se jen o 2,5ccm, ale i ta se pěkně zatřepe... Mám obavu aby se objímka nesklepla a já pak nemusel pod plným plynem dolítat nádrž, bych přistál. Používá se to běžně, nebo naopak? za odpo díky!
maroslong
Kontaktovat uživatele:

Re: použití páky s kulovým čepem na žhavík?

#2 Příspěvek od maroslong »

Guľový čap mám aj na tiahle ku karburátoru benzínu 35ccm, kde sú neporovnateľne väčšie vibrácie a funguje to už roky bez problémov.
radi5

#3 Příspěvek od radi5 »

Za cca 25let mi to nikdy nevypadlo. Takže to bude asi ok....... :wink:
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od davelbc »

takže dík moc, to mi stačí. :wink: hned zítra ho tam napáchám. otázka byla položena z opatrnosti, docela se s érem patlám tak bych nerad s ním hnedle říznul. :mrgreen:
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od H1N1 »

Tento způsob se normálně používá u velkých kubatur benzínových motorů pro letadla i auta.... Nemusíš se bát:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Dulen

#6 Příspěvek od Dulen »

A i kdyby vypad tak se plnej plyn sám ztáhne aspoň mám takový zkušenosti.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od davelbc »

namontoval jsem tam ASP-ečko sice motor této znacky s úspěchem provozuji, ale zda se u něj při náhodném vypadnutí táhla plyn stáhne nevím je to přecijen docela jebka. :D Abych dostal táhlo kousek dál udělal jsem si novou páku, celé to normálně chodí ale.... moc se mi to nelíbí no uznejte sami, viz foto. originál páka s kulákem to pořeší určitě líp než to moje udělátko.
Jo a ještě mě napadlo zda nemáte někdo v rukávu fígl jak vyřešit jehlu pokud je pod krytem. Nahrubo vyvrtat díru a ladit šroubovákem, nebo jí nějak nastavit a nechat trčet z krytu? Toto jsem nějak nedořešil, ale motor v této poloze pasuje nejlíp hlavně díky poloze výfuku.
Přílohy
27102012494.jpg
27102012493.jpg
JardaRůžička

#8 Příspěvek od JardaRůžička »

Jehlu pod krytem hvězdicového motoru jsem kdysi vyřešil spojením příjemného s užitečným na Jaku 18 osazeným MVVS 6,5 ccm. Použil jsem externí hlavní trysku ke karburátoru, kterou tehdy prodávali jako variantní díl. Dnes je na trku spousta motorů, které ji mají jako standardní výbavu - karburátor vpředu a hlavní jehla na držáku na zadním víku. No a tuto jehlu jsem namontoval nikoli na motor, ale na motorovou přepážku těsně pod kryt, takže přiměřeně vyčnívala. Fungovalo to dokonale.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RadimHnilica »

NO měl jsem hodně metylů ale žádný neměl pružinu na karbecu (pokud tedy neměl Walbro ale to zas nebylo na metyl uplně šťastná volba) ale kulák každopávádně sám vibracema nevypadne.Použivám kulákly i u větších letadel.

Co se týká té jehly
Buď tam uděláš ve správném místě díru a pak prostě jěn budeš šroubovákem nahánět jehlu
nebo si pod krytem dotáhneě k jehle např papírovou trubišku která ti pak šroubovák povede
nebo na jehlu dáš prodloužení tak aby ti vyšlo až z krytu a nemusíš mít šroubovák - nejlepší řešení.
např. OS Maxy mají na jehlách dírku s červíkem kam se dá vložit prodloužení jehly jestli to má i ASP nevím ale jako Kopie OSů by mohla
Radim
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od davelbc »

RadimHnilica píše:NO měl jsem hodně metylů ale žádný neměl pružinu na karbecu (pokud tedy neměl Walbro ale to zas nebylo na metyl uplně šťastná volba) ale kulák každopávádně sám vibracema nevypadne.Použivám kulákly i u větších letadel.

Co se týká té jehly
Buď tam uděláš ve správném místě díru a pak prostě jěn budeš šroubovákem nahánět jehlu
nebo si pod krytem dotáhneě k jehle např papírovou trubišku která ti pak šroubovák povede
nebo na jehlu dáš prodloužení tak aby ti vyšlo až z krytu a nemusíš mít šroubovák - nejlepší řešení.
např. OS Maxy mají na jehlách dírku s červíkem kam se dá vložit prodloužení jehly jestli to má i ASP nevím ale jako Kopie OSů by mohla

jo jasně!!! ... díky! a já furt spekuloval proc je v rádlovaném konci jehly zápich a z boku díra, která podle mého sice nemá asi ani závit pro červík, ale to napravím, závit snad půjde vyříznout... Dám tam jen drát, který na konci zahnu nebo napájím "kolečko z budíku" gumovou průchodku do krytu nebo i bez průchodky a bude hotovo. nahánět jehlu šroubovákem se mi pravda nechce, nejsem teda úplný nemehlo a do roztočené vrtule jsem zatím nikdy pazouru nestrčil, ale......nikdy neříkej nikdy :mrgreen: hned dneska to spáchám. A kulák už je namontovaný, vypadá to mnohem líp než ta moje pseudo páka. :) jestli má ASP pruzinu na karbecu nevím, pokud ano je někde uvnitř schovaná. šoupě má jakoby snahu se zavírat samo, ale jde asi jen o gravitaci??? :)
Axell
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Axell »

Používám skoro na vše kuláky, asi je lepší zakoupit ty kvalitnější, než ty nejlevnější. Fajn věc.
VTjr

#12 Příspěvek od VTjr »

Dát jehlu mimo motor a tím ji jednak zpřístupnit, ale taky vzdálit od vrtule a zvýšit tím i bezpečnost obsluhy, je opravdu dobrý nápad. Tady jsou dva odkazy s návody http://www.rcweb.cz/aktual/karbec.htm nebo http://www.aircombat.bezstarosti.cz/rc_ ... /jehla.htm.
Kulového čepu na ovládání RC karbce bych se nebál. Ale z Tvých fotek není moc vidět detaily, možná bychom Ti lépe poradili. Možností je víc, třeba dá se i prodloužit osa na které je uchycena ovládací páka. Ale to jsou všechno taková náhradní řešení. Nejlepší je vyvést táhlo od serva tak, aby se nic prodlužovat nemuselo, třeba i za cenu provrtání nové dírky pro táhlo do lože a mot. přepážky nebo i přemístění serva.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“