Testování serv
Testování serv
Poté, co mi minulý týden odešlo servo směrovky, si říkám, že bych asi měl každé nové servo pořádně otestovat. Servo tester mám, ale vlastně nevím co s ním. Připojit servo a nechat ho půl hodiny kmitat tam a zpět? Co lze tak rozumně udělat se servem, abych ho mohl prohlásit za funkční?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Re: Testování serv
A co to bylo za servo?
Já s novými servy dělám jen to, že je párkrát projedu sem-tam, hodím na střed a montuju.
Používám čínu.
Za celou dobu mi odešla jen dvě serva. Jednomu jsem strhl zuby při brutálním přistání (HXT900) a druhé se tak nějak rozpadlo časem protože jsem ho přetěžoval pětigramové HK servo.
Já s novými servy dělám jen to, že je párkrát projedu sem-tam, hodím na střed a montuju.
Používám čínu.
Za celou dobu mi odešla jen dvě serva. Jednomu jsem strhl zuby při brutálním přistání (HXT900) a druhé se tak nějak rozpadlo časem protože jsem ho přetěžoval pětigramové HK servo.
- MarthiR
Mě odešli 3 serva postupně (HXT900) naštěstí vždy tak šikovně že sem stím krásně přistál ale ruku na srdce svou službu udělali.
Hitec a Grauppner serva zatím drží (ťuk,ťuk)
Jinak je nezkouším, pouze dám do přijimače, zkusím jestli jdou a střed.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR píše:Mě odešli 3 serva postupně (HXT900) naštěstí vždy tak šikovně že sem stím krásně přistál ale ruku na srdce svou službu udělali.
To tedy zní hodně divně. Odešlo jich několik, jediný možný závěr pak je nikdy nebrat.
- MarthiR
no kupoval sem před rokem 4x HXT 900, a po roku odešlo v pravém křidelku, po 3 startech v levém kridelku a pak po 5 startech výškovka, vše se bloklo nebo odešli v neutrální poloze takže z křidelkama nebil problém přistát jde to i z jedním ale z výškovkou sem musel za pomoci ubíraní motoru sednout ale uplně jako kdyby fungovalo a proč sem psal že si službu odpracovili, za rok každodeního používaní, jak za mlhy tak za mirného deště, +40C až -11C.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Servo bylo Multiplex Nano-S a zatím jsem s ním toho moc nenalítal. Navíc to bylo servo směrovky, kterou skoro nepoužívám, takže ho lze prohlásit za nové. Kdybych ho byl připojil na servotester, asi by odešlo během pár minut. Teď ho nahradím Hitecem HS-55, což je počítám to samé v bledě modrém.
Ale o to ani tak nejde. Spíš bych si chtěl ujasnit nějaký rozumný test, kterému podrobit každé nové servo, abych ho trochu prověřil, ale neodrovnal. Našel jsem tady, že RiMr vystavuje serva hodinovým maratonům, ale to už je možná příliš velká zátěž vhodná ke statistickému vyhodnocení kvality značky, ale ne pro běžné vyzkoušení.
Ale o to ani tak nejde. Spíš bych si chtěl ujasnit nějaký rozumný test, kterému podrobit každé nové servo, abych ho trochu prověřil, ale neodrovnal. Našel jsem tady, že RiMr vystavuje serva hodinovým maratonům, ale to už je možná příliš velká zátěž vhodná ke statistickému vyhodnocení kvality značky, ale ne pro běžné vyzkoušení.
ex Modela T4, QB-15
Ticcino píše:Já s novými servy dělám jen to, že je párkrát projedu sem-tam, hodím na střed a montuju.
Používám čínu.
Přesně tak to dělám i já, připojím servo na servo tester, nejdřív nastavím na testeru nulu - nasadím páčku aby byla „kolmo“ na servo, pak tester nastavím na automatické otáčení - sem,tam,sem,tam a sleduju, jestli se páka správně, plynule otáčí. Pak chytnu servo a páčku dvěma rukama, a vytvářím tím tedy odpor tomu servu, vždy vytvářím sílu úměrnou určitému servu.
Nic víc pak už nedělám
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*
*maximální spokojenost
*maximální spokojenost
MarthiR píše:no kupoval sem před rokem 4x HXT 900, a po roku odešlo v pravém křidelku, po 3 startech v levém kridelku a pak po 5 startech výškovka, .....
no jo, HXT uz taky neni co bejvalo... :-)
letam asi treti rok (mozna ctvrty) 4 kousky HXT900 v P-38, dostavaji myslim docela sodu a jsou stale OK.
Uz je ale nejspis nekoupim.
jyrry.webnode.cz