F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - motorky
I prd Velebnosti, co Te nema, jsem jen malicky vezir, "takovejdle prtatavouckej Cruchot"
..
mugwai píše:Anebo si na ne akorat hraji, zname tydle teoretiky, ztrata casu, lepsi jit na letiste si zalitat nez zabijet cas s teoretikem co si nekde v panelaku kouse nehty nudou:)..
Hm.
Jen jdi, potřebuješ to - abys konečně přišel na to, že menší úhel náběhu listů je u týhle hračky lepší, hlavně při sestupech. Reakce na výchylku při malých otáčkách je dost špatná.
Ale možná je tvá priorita jenom rychle vystřelit, ať se to tam plácá jak chce a rotuje kolem svislý osy jak pominutý.
Já preferuju hezký polítání, k tomu patří i ty sestupy v dopředným letu, ať už rychlým, nebo pomalým....
Re: F45 - Záměna serva
mugwai píše:A no mel jsem doma valet tyhle (OEM bez nalepek) HI-09D : http://www.himodel.com/radios/HiModel_9 ... I-09D.htmlpmasarik píše:mugwai: aké najlacnejšie servá? Hoď link.
Ale muzes dat jakykoli levny diginy stejnych rozmeru treba z HK, z HiModel to dyl trva nez to poslou:).
.....
Nad výměnou serva uvažuju už déle, zatím jsem se k tomu nedokopal....
Originál jsou digitální ? Díval jsem se spíš po nějakém analogu (TGY-MG90S
). Asi bych ale servo reverzoval přímo v servu - přehodil vývody na motorku a potenciometru.
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Vlkosi, samoze muze byt i analog, mel jsem tyto 4 serva po ruce a nemel pro ne vyuziti, resp. do 450 heliny mi nevesly (maly okynka v bocnicich), dve nekde casem jeste uzivim.
No, ja to radej otocil v radiu, abych mel vsecky serva stejny. V servech bych chtel mit aspon nejaky standart.
Kdyz klekne, zase lezt do novyho serva se mi porad dokola nechce:).
No, ja to radej otocil v radiu, abych mel vsecky serva stejny. V servech bych chtel mit aspon nejaky standart.
Kdyz klekne, zase lezt do novyho serva se mi porad dokola nechce:).
mugwai
Výměnu serv na tuhle helinu jsem jako mod ještě nikde neviděl, zajímavý nápad! Můžeš to nafotit, jak se to tam vlezlo a jak jsi to uchytil?
Výměnu serv na tuhle helinu jsem jako mod ještě nikde neviděl, zajímavý nápad! Můžeš to nafotit, jak se to tam vlezlo a jak jsi to uchytil?
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
FrSky Taranis X9D
....myslím, že není co fotit....podle mne se jedná o standartní rozměr...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
tak to je supr...
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
FrSky Taranis X9D
Tak THRO u mě taky nereaguje,jedno jestli dám 1% nebo 100%.To mě docela vadí,že se nedá nastavit výkon motoru,protože při sebemenším pohnutí páky vystřelí jak prdlej a těžko se ukočíruje,to je tak dobrý pro toho kdo chce lítat jak střeštěnej ale na pěkný klidný polítání se to moc nehodí a je na to lepší ss motor.Možná mě tímto názorem ukamenujete ale počítal jsem s tím,že si THRO nastavím podle toho jestli budu chtít ostřejší let nebo klidnější.
Neboj zvykneš si na to, aj ja som zozačiatku pozeral že sa to nedá ukočírovať. Teraz mám už na to cit a výkon používam len keď treba niečo zachrániť.
Pokud mas traverzo pastorek 10Z objednej si 9Z, neni to s nim pak az tak divoky, zmenis prevod z 1:14,4 na 1:16,0 a to je uz o poznani lepsi on totiz ten stridak toci hodne sam o sobe.
Otacky spadnou z 2100rpm na nejakych cca 1900rpm a to uz je znat, origos to totiz tocilo nekde kolem 1750rpm a linej motor:).
Jsem s 9Z maximalne spokojenej, motor v tech dirach dotlacis ke kolu v pohode, na prumeru to az takovy rozdil neni, jen uskrabnes nozikem kousek toho plastovyho puvodniho limce (luzka motoru).
Si uz poradis, jses sikovnej dost
.
Otacky spadnou z 2100rpm na nejakych cca 1900rpm a to uz je znat, origos to totiz tocilo nekde kolem 1750rpm a linej motor:).
Jsem s 9Z maximalne spokojenej, motor v tech dirach dotlacis ke kolu v pohode, na prumeru to az takovy rozdil neni, jen uskrabnes nozikem kousek toho plastovyho puvodniho limce (luzka motoru).
Si uz poradis, jses sikovnej dost
Dá se s tim lítat v pohodě(10zubů).Jde fakt jen o zvyk ,jako při přechodu z trabanta na formuli.Ale samozřejmě pomalejší převod nebude tak citlivý na ovládání plynu.
Já nejsem žádnej divočák v lítání a jde s tim lítat uplně v klídku i pomalu.
Spíš bych viděl problém v tom odlehčeném flybaru.Když vrťas rozblázníš a to s AC motorem neni problém ,tak ten lehkej flybar může dělat paseku.Přece jen to je těžký vrťas.To je má zkušenost.
Já nejsem žádnej divočák v lítání a jde s tim lítat uplně v klídku i pomalu.
Spíš bych viděl problém v tom odlehčeném flybaru.Když vrťas rozblázníš a to s AC motorem neni problém ,tak ten lehkej flybar může dělat paseku.Přece jen to je těžký vrťas.To je má zkušenost.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Máte všichni pravdu,člověk si na to musí zvyknout a pak to bude paráda.S tím flýbarem bych to mohl vyzkoušet.
A nebo to testni s pastorkem 9zubů jak říká muqwai a uvidíš co Ti bude víc vyhovovat.Alespoň budeš mít srovnání.Já jsem pastorek 9zubů nezkoušel a ani nebudu ,už jsem si na to zvykl a vyhovuje mi to tak jak to mam.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Je pravda,že na lehčí flýbar jsem si taky zvyknul a už bych neměnil,je to na každém z nás jak se s tím poperem a co nám bude nejvíc vyhovovat,jen mě to nastavení THRO trochu zklamalo,že to nejde nastavit,na bugině si můžu výkon motoru měnit,tak jsem myslel,že to tady půjde taky.Připadá mě to jako bych se s vrťasem učil lítat znovu od začátku.Aspoň je nějaká změna.
Sice mi nikdo nevysvětlil, k čemuj sou dobrá ty raketový starty hore, ale snad mi někdo poví, zda se dá letět s F-45 zatáčka v náklonu 45° pravá a levá....?