A serva a přijímačovky a kabely a přijímač a lože na baterku...juk a máš tam 5kg. Navíc bych si rád to těžítko zvážil prázdné..aby ty 3kg nebylo jen zbožné přání.
A serva a přijímačovky a kabely a přijímač a lože na baterku...juk a máš tam 5kg. Navíc bych si rád to těžítko zvážil prázdné..aby ty 3kg nebylo jen zbožné přání.
No to by měla být váha plně naloženého letadla co píšou na stránkách tzn. 4100g
to bych řekl, že je na sportovní letadlo trošku vypadající jako větron a né koště uplně v pohodě. určitě by se mi víc líbilo pokud by se ta váha podtrhla na 4kg---líp se to háže za bezvětří, jinak jsem u makety podobných rozměru mimo snažší odhoz letově ani v termice necítil nějakých pul kila navíc--plná kulatina místo trubky---spojka křídla.
Ono by se dalo něco snížit, ale max o 200g. A háže se to v pohodě, když jsem byl před operací, tak nebyl problém ani v bezvětří, ani za silnějšího větru. Výkon motoru to v pohodě dovolí.
kovaco píše:Jo a těch 4470g je samozřejmě plně vybavené VOLCANO.
moc nechápu tu zášt k tomuto letadlu, ta váha je určitě v pohodě, zpracování určitě pro běžného smrtelníka taky a cena? vždyt to stojí skoro stejně jako nějaká dýhopolyšová polomaketa, ostatně pokud někdo ví o něčem lepším stejných nebo podobných tvaru a ideálně levnějším, honem sem s tím
jestli mi to dopadne s tím novým typem, tak sem dám určitě váhy dílu.
Taky si myslím, že toto letadlo je za tu cenu mooooooc dobré. Jistě, není to hotliner, ale i Peter již napsal a ukázal, že to letí skoro 250km/h. Příště si to změřím, protože z těch 1000m kolmo dolů bude určitě daleko víc.
těším se už hooodně dlouho, křídla jsou od léta, ale nějak to drhne na trupu, ani tak to nemusím mít nutně hned doma, ale to propočítávání, jestli na to ještě mám a jestli se náhodou něco nepředloženě přez peníky nepodělá mě trošku stresuje
Stále dokola probíhající debata o tom, že Volcano je těžké je k ničemu. Mám Volcano 5 sezon, takže si troufám říct, že model znám, už bych si i koupil něco dalšího a musím říct že jsem prolézáním webu strávil dost času. Mohu zcela zodpovědně prohlásit že V TÉTO KATEGORII NIC LEPŠÍHO, NEŽ VOLCANO NENAJDETE. Je potřeba si ujasnit, co kdo od modelu očekává a jaké má preference. Budu velmi rád, když sem někdo hodí odkaz na lepší model, než je Volcano, který bude splňovat následující podmínky, okamžitě si ho koupím. Podmínky jsou:
1) Nechci model s trupem koštěte. Zkrátka vzhled modelu je pro mě důležitý i za cenu většího aerodynamického odporu. Navíc zástavbu do prostornějšího trupu zvládnu sám, a mnohem lépe se dá řešit chlazení. Ano, uznávám, že třeba omotorovaný Viking nebo nějaké jiné F3B lítá skvěle, ale mě se to éro prostě vůbec, ale vůbec nelíbí. Tím neříkám, že máte kluci škaredý éra, prostě jen mě se tento tvar nelíbí. Ony ty křivky dělají hodně a je jen pár modelů kategorie F3X, které navíc i dobře vypadají. 2) Chci rovná a tuhá křídla bez uší s minimálním vzepětím. Nemohu si pomoct, ale křídla s ušima vypadají při výkrutu a letu na zádech fakt blbě. 3) Chci ocas do kříže, žádné Véčko. 4) Chci éro, které umí jak termiku, tak trochu akro. Vzhledem k tomu, že dobře vím, jak protichůdné jsou tyto požadavky se smířím s tím, že to nebude žádný lovec podvečerních bublin, ani akrobatický Fox. Prostě je potřeba počítat s kompromisem. 5) Rozpětí 3,5 až 5,5 m 6) Jednoznačně kompozit, žádný polyš + dýha.
Možná, že někdo z vás doporučí Lesky Competition. Ano, o tomto modelu vím, splňuje na 100% moje zadání, velmi vážně jsem o něm uvažoval, cenu jsem ochoten zaplatit, ale: dodací lhůta je v současnosti přes 2 roky !!!, výrobce tento model dělá pouze v černé barvě (carbon) a lepí na něj samolepky v signálních barvách. Když pominu to, že to není adekvátní k požadované ceně, dovedu si docela dobře představit, jak se asi takové křídlo bude chovat po čtvrthodině slunečního svitu. O ničem jiném nevím. Takže kritici Volcana, jsem zvědavý na vaše tipy.
LETU ZDAR
PS: A to jsem zcela pominul, že Volcano stojí cca 12 tis, ví snad někdo o levnějším kompozitu v této velikosti ?
Mě se taky líbí když je éro v luftu jako opravdivé. Proto si dodělám přez zimu svojeho MINI DISKUS. Ale já prostě už chci taky F3Bčko s Včkem takže ta volba Vikinga je jediná správná.