Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade Nano CP X

#166 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, ktori mate obidva, ktore diely pasuju z mCP X na nano CP X? Dneska sme v obchode pozerali, ze maju rovnake serva ( opravte ma, ak sa mylim). Ocasny motorcek - viem, ze sa predava aj chvostom pod inym oznacenim, ale samotny motorcek? Hlavna hriadel ma aky priemer? Cyklika vyzera inak, hlavny motor asi bude iny...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Rici

#167 Příspěvek od Rici »

to: Sváťa:

Je to prostě tak. Psal jsem o 4 baterkách ihned po sobě (prostě řekněme 15 min v kuse). Pokud to uděláš v létě tak bude Blade hodně trpět a je celkem jedno zda lítaš 3D nebo jen visíš. Teť je chladno tak by to snad přežil. Jestli máš představu že si koupíš věc a ona bude 2 roky (záruční doba) fungovat nepřetržitě na plný výkon, tak to u spousty věcí nefunguje. Je potřeba mu dát vždy chvilku pauzu na vychladnutí. Třeba "vajglpauzu" jak píše prochel. Stačí si po dolítání sahnout na motorky a vše je jasné. Teplo je prostě obecně pro elektroniku prevít. To prostě není vada výrobku. Pokud si koupíš auto a budeš jezdit na maximální otáčky, taky znatelně zkrátíš životnost motoru.
Každopádně si myslím, že nano funguje lépe než mCPX a na doma (do běžného bytu) je to momentálně nejlepší vrtulník.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od prochel »

Rici píše:
tak tak jen souhlas :D
karlosmikos

#169 Příspěvek od karlosmikos »

Mam za sebou z malych blejdu mcx,msr a u zadneho jsem nemusel menit serva ani motorky. Takze pokud nanoCp neni extra zmrseny model, mel by pri rozumnem uzivani slouzit spolehlive. Uz rok a pul nekourim a kvuli tomuhle vrtulniku se to ucit nebudu 8-)
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od prochel »

karlosmikos píše: kvuli tomuhle vrtulniku se to ucit nebudu 8-)
sem to tak nemyslel :D sem jen chtěl říc že je lepší mezi starty dělat malinkou přestávku hlavně v pařáku aby se zchladil motor atd ostatně jak napsal o pár řádků výše Rici
shake13

#171 Příspěvek od shake13 »

freerider píše:Nemá střídák je tam právě stejnosměr ale pokud se někde vyskytne přestaba na střídák tak to už by byla kurňa žívá vosa.

Prestavba:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1744873
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
freerider
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od freerider »

Pěkné a ani né moc drahé z hc pokud se budu v zimě hodně nudit tak to taky trochu potůnim.
https://www.youtube.com/watch?v=nMpAgDqvfxM
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Sváťa

#173 Příspěvek od Sváťa »

Už tady takové dotazy padaly, ale čas běží a tak se zeptám znovu.
Je tady někdo, kdo má oba (mCPX i nano CPX) a podá porovnání.
Prostě co Ti víc sedí a co lítáš...
Zeptám se jinak - mám mCPX-ko - je skok k nano CP takový, že mám zvažovat výměnu???

Vím, že je to značně subjektivní, ale vzhledem k podobnosti obou se nebavme o účelu, ale o pocitech...

Majitelé Blade nano - nějak mlčí - předpokládám tedy, že je zatím vše OK. Přeji všem, ať to tak zůstane. :)
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od prochel »

Sváťa píše:Už tady takové dotazy padaly, ale čas běží a tak se zeptám znovu.
Je tady někdo, kdo má oba (mCPX i nano CPX) a podá porovnání.
Prostě co Ti víc sedí a co lítáš...
Zeptám se jinak - mám mCPX-ko - je skok k nano CP takový, že mám zvažovat výměnu???

Vím, že je to značně subjektivní, ale vzhledem k podobnosti obou se nebavme o účelu, ale o pocitech...

Majitelé Blade nano - nějak mlčí - předpokládám tedy, že je zatím vše OK. Přeji všem, ať to tak zůstane. :)
lítal jsem s mcpx jak setovkou tak se stříďákem a teď proháním Nano a jestli má cenu do naníka jít tak:
s mcpx jsem si doma niky nezalítal a s nanem to jde obraty lety na zádech přilepit ho na strop atd
co se týká výkonu tak o proti mcpx se setovým motorem má víc tolik se nedusí a zadní motorek docela stíhá
jsem porovnával zadní motorky tak MCPX a Nano mají úplně stejný -alespoň na pohled-- protože nikde žádný parametry nejsou-- jen délky tyček jsou jiný dokonce i konektory jsou stejný
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od ddano007 »

to prochel: diky, toz zadny motorcek by z HK bol, len ten hlavny nie :(
A este jedna otazka: porovnanie nano vs mCP X so striedakom?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
prochel
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od prochel »

ddano007 píše:to prochel: A este jedna otazka: porovnanie nano vs mCP X so striedakom?
to se nedá srovnávat mcpx se stříďákem jednoznačně vede
ale do Nana bych stříďák zatím alespoň teď nedával to pak stratí tu pohodu létání doma ale zase v tělocvičně to musí být masakr ale ještě by to chtělo jiný oči a prsty abych ho stíhal :D
buqi

#177 Příspěvek od buqi »

Ma nekdo praktickou zkusennost s litanim s RTF setem (s DX4). Mam futabu a tak se mi moc nechce kupovat dalsi vysilacku. Zajima me jak to lita, jestli to staci a da se zvyknout a nebo to neni vhodna cesta. Dik :-)
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Fenius »

Ja som si zvykol, len bolo potrebné zľahčiť chody pák. Momentálne skúšam s dx6 a nejakú extra výhodu v tom nevidím.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od prochel »

buqi píše:Ma nekdo praktickou zkusennost s litanim s RTF setem (s DX4). Mam futabu a tak se mi moc nechce kupovat dalsi vysilacku. Zajima me jak to lita, jestli to staci a da se zvyknout a nebo to neni vhodna cesta. Dik :-)
na dx4 si nic nenastavíš expa ,atd je to jen setovej klump
ale lítat se sní dá
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od Fenius »

Expa sa zapnúť dajú. Výchylky taky. Čo viac treba?
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“