Jaký programovací kabel pro t9x
Jaký programovací kabel pro t9x
..ahojte, rád by som sa opýtal, či má niekto skúsenosti s touto programkou..nakoľko vyzerá presne ako tá, čo ju odporúča BOBOLAND ? :
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... ing-v-bobo
..rozdiel je len v ASP -ISP..:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ssors.html
máte možno niekto skúsenosti ? možem cez ňu napáliť er9X, pop. open9x ?
..vďaka
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... ing-v-bobo
..rozdiel je len v ASP -ISP..:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ssors.html
máte možno niekto skúsenosti ? možem cez ňu napáliť er9X, pop. open9x ?
..vďaka
hanzi
Re: aká programka ?
Ahoj. Ten programator z HC mam a funguje bez problemov.
Re: Jaký programovací kabel pro t9x
na ebay ich mas podstatne lecnejsich kopec
ja kupujem z ebay - najblizsie mi pridu po cca 4€ (to je komplet cena aj s postovnym)
z HK sa oplati len ak pribalis pri dovazeni, inak je to drahe.
este je rozdiel v rychlosti (to na webe rimra je uz stary model) nove idu cca 5x rychlejsie
cize full firmware nahras do 10 sekund.
Bobo
ja kupujem z ebay - najblizsie mi pridu po cca 4€ (to je komplet cena aj s postovnym)
z HK sa oplati len ak pribalis pri dovazeni, inak je to drahe.
este je rozdiel v rychlosti (to na webe rimra je uz stary model) nove idu cca 5x rychlejsie
cize full firmware nahras do 10 sekund.
Bobo
http://bobo.matej.name
tiez mam ten najlacnejsi z Ebay a v poho funguje..
..ďakujem všetkým, budem dokupovať z HK..preto sa pýtam, nakoľko pár gramov je veľa krát zadara.. 
hanzi
přesně z ebay za pár kaček, za chvíli doma a funguje..jen co já debil přepojil z 5V na 3.3V....kašlu na programování na vysílači když v pohodě si to naklikám na pc....
JuraS. píše:přesně z ebay za pár kaček, za chvíli doma a funguje..jen co já debil přepojil z 5V na 3.3V....kašlu na programování na vysílači když v pohodě si to naklikám na pc....
?????
hanzi
Chtěl jsem tím říct, že levný programátor usbasp z ebay včetně kabelu je za pár dní doma a taky spolehlivě funguje. Má na sobě jumper na přepínání z 5V na 3.3V. a žer mi normálně načítal vysílač na 5V ale vypalovat začal až na 3.3V. A že když si zabastlíš programovací kabel z vysílače někam na vnější obal vysílače (aby jsi ho nemusel furt otevírat) pak napojení kabelu a spuštění programu je (aspoň pro mě) jednodušší než nastavovat tlačítky na vysílači. btw. hraju si s tím teprve týden, ale zato denně...
V T9x beží procesor na 5V, možno preto tie otázniky?
Ja osobne nechávam napájanie z programeru nepripojené a zapnam interný zdroj (t.j. normálne vypínač), ale aj tak je rozdiel na aké napätie chodia signálne piny.. no tam je asi väčšia tolerancia vďaka nejakému výstupnému odporu programeru.
Použvam ten z hobbykingu a ide bezchybne - a na AVR Dragon mi tu padá prach lebo nepretlačí signál cez filtre na pinoch procku 9x (200Ohm a kondk na zem).
Ja osobne nechávam napájanie z programeru nepripojené a zapnam interný zdroj (t.j. normálne vypínač), ale aj tak je rozdiel na aké napätie chodia signálne piny.. no tam je asi väčšia tolerancia vďaka nejakému výstupnému odporu programeru.
Použvam ten z hobbykingu a ide bezchybne - a na AVR Dragon mi tu padá prach lebo nepretlačí signál cez filtre na pinoch procku 9x (200Ohm a kondk na zem).
..tak nejak...mno zas sa raz potvrdilo staré, známe porekadlo...toľko sa do hory kričí, kým nemáš turnigy T9X doma..alebo od strdoslovenska : lepšia turnigy T9X v hrsti, ako futaba na streche..
hanzi
Najednou chyba.
Potřebuju poradit. Najednou mi dnes nejde ani zaboha se propojit s T9x. Mám Windows 7 64bit ultimate. Ovladače pro USBasp mám aktuální, companion9x také. Stáhl jsem si i poslední avrdude (verze 5.5) a zkoušel jsem ho obměnit s tím co instaluje companion9x. Chyby jsou tyto:
V čem může být sakra chyba ? Už jsem zkusil všechno možné.
V čem může být sakra chyba ? Už jsem zkusil všechno možné.
- Earl
- Kontaktovat uživatele:
Mě poslední verze companion9x dělala nějaké ptákoviny a tak jsem se vrátil k verzi předchozí a ta mi šlape bez problémů. Nemáš stejný problém?
Verzi companion mám poslední, asi už tu starší nemám...fakt už nemám...už stahuju starší verze...zkusil jsem vezi 1,00, a 1,01 a výsledek tentýž. Ještě zkusím zítra jednu věc, mám zapojený usbasp na usbhub kde je zapojená i myš. Možná není dostatek proudu nebo už fakt nevím. Dneska mi blbne cokoliv zapojené do elektriky na co sáhnu...teď s verzí 1,02 se to chytlo a výsledek tento:
--------------
avrdude.exe: verifying eeprom memory against C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin:
avrdude.exe: load data eeprom data from input file C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin:
avrdude.exe: input file C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin contains 2048 bytes
avrdude.exe: reading on-chip eeprom data:
Reading | ################################################## | 100% 0.98s
avrdude.exe: verifying ...
avrdude.exe: verification error, first mismatch at byte 0x0000
0x04 != 0x00
avrdude.exe: verification error; content mismatch
avrdude.exe done. Thank you.
=================================================================================
AVRDUDE dokončeno návratový kód 1
=================================================================================
........................
--------------
avrdude.exe: verifying eeprom memory against C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin:
avrdude.exe: load data eeprom data from input file C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin:
avrdude.exe: input file C:/Users/Jirka/AppData/Local/Temp/temp.bin contains 2048 bytes
avrdude.exe: reading on-chip eeprom data:
Reading | ################################################## | 100% 0.98s
avrdude.exe: verifying ...
avrdude.exe: verification error, first mismatch at byte 0x0000
0x04 != 0x00
avrdude.exe: verification error; content mismatch
avrdude.exe done. Thank you.
AVRDUDE dokončeno návratový kód 1
........................
Může někdo potvrdit, že toto bude taky fungovat? http://dx.com/p/usb-isp-programmer-for- ... ard-148046 Oproti HK je výhoda že poštovné je zdarma. Nebo můžete prosím někdo hodit odkaz na ty osvědčené z ebay? díky