Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#121 Příspěvek od juraj.jurej »

Myslíte, že sa nová s eshopu za 155 eur oplatí. Tx+Rx (optima7)+ aku+nabíjač. Za tie peniaze asi nekúpim so zárukou
nič lepšie. Som trochu pokročilý začiatočník a doteraz som mal Futabu T6EX a Spektrum DX6i, ktoré som predal.
Spektrum už nechcem a na dobrú (viackanál) Futabu, alebo Graupner nemám momentálne financie a asi by som ích ani nevyužil.
FrSky Tandem X20
von boberov

#122 Příspěvek od von boberov »

jyrry píše:14.500,- jsem daval myslim v r. 2002 ... to byla jeste FM, ne QPCM ...

To jsi měl včetně serv ne :?: Já kupoval v květnu 2003, byla čerstvo slevená a vysílač s přijímačem 8 kanálů stál tuším 8700Kč
von boberov

#123 Příspěvek od von boberov »

juraj.jurej píše:Myslíte, že sa nová s eshopu za 155 eur oplatí. Tx+Rx (optima7)+ aku+nabíjač. Za tie peniaze asi nekúpim so zárukou
nič lepšie. Som trochu pokročilý začiatočník a doteraz som mal Futabu T6EX a Spektrum DX6i, ktoré som predal.
Spektrum už nechcem a na dobrú (viackanál) Futabu, alebo Graupner nemám momentálne financie a asi by som ích ani nevyužil.

Tak záleží jak složitý éra s tím chceč ovládat. Já se starou Eklišou na 2,4(vlastně ani na 35MHz) co se týče přenosu neměl nikdy problém.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od juraj.jurej »

Ja lietam iba tak pre zábavu. Teraz mám dva hornoplošníky (polomakety na 8,5ccm) už sa teším na sneh s lyžami, ale
na jar chcem vetroňa s klapkami niečo univerzálne. (cca 2,5m) Nikdy som nepoužil viac, ako 6 kanálov a nemienim dať do jedného modelu (bez Rx, Tx) viac, ako 330eur. Takže žiadne špičkové modely (celokompozity atď) neplánujem.
FrSky Tandem X20
von boberov

#125 Příspěvek od von boberov »

Tak dovedu si představit, že bych třeba tím ovladačem na zadní straně ovládal dejme tomu brzdící štíty proto že :arrow: Řídím modely palcama a při držení vysílače mám zcela přirozeně a bez přemlouvání na těch ovladačích prostředníky- je to po ruce.
Když bude ale vysílač v pultu tak se k tomu snad nejde dostat, jedině cvakat nějakým přepínačem. :|
Vlado C

#126 Příspěvek od Vlado C »

Ma to niekto v prevadzke s telemtriou z Hitecovych komponentov?
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
ST
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od ST »

Pokud chceš lítat 4 servové křídlo ve větroni, s Eclipse, tak to Ti přeju fakt hodně pevný nervy. Z osobní zkušenosti bych do toho už nikdy nešel a to jsem měl Eclipse s Palíkem. Prostě rádio a ten jeho soft úplně o ničem. Kompozity nebo dřeváky je to úplně jedno to rádio je prostě totální shit pro větroně.

juraj.jurej píše:Ja lietam iba tak pre zábavu. Teraz mám dva hornoplošníky (polomakety na 8,5ccm) už sa teším na sneh s lyžami, ale
na jar chcem vetroňa s klapkami niečo univerzálne. (cca 2,5m) Nikdy som nepoužil viac, ako 6 kanálov a nemienim dať do jedného modelu (bez Rx, Tx) viac, ako 330eur. Takže žiadne špičkové modely (celokompozity atď) neplánujem.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Vlado C

#128 Příspěvek od Vlado C »

mykoc píše:Přenos informací z přijímače modelu směrem do vsílače kde na displeji nebo pomocí PC vyčteš mapříklad napěti baterie , proudu , výšky modelu , množství paliva v nádrži , měření otáček teplot a já nevím čeho ještě . Pro mnohé to byl donedávna pouhý sen . Pro mnohé zbytečnost (něktré názory se nedá komentovat).....

Faktom je ze telemetria je dost kontroverzna tema. :wink: Ale tak to bolo v hostorii (aj modelarstva) takmer vzdy. Pre niekolkymi malo rokmi bola 2,4 Ghz frekvencia "hlupost" a v debatach niektore typy zdlhavo vysvetlovali ako je vyhodne a mudre prevadzkovat nadalej 35 Mhz. Dnes uz bez 2,4 Ghz je RC suprava nepredajna. :D Su to jednoducho do istej miery spiatocnicke typy z ktorych vacsina skonci tym ze bude pouzivat telemetriu. :D

Moj nazor je ten ze dnes este vacsina z nas ani poriadne nevidi moznosti telemetrie. Je univerzalne pouzitelna takmer vo vsetkom. V sutaznom lietani napr. obrovsky vyznam pri tuningu (za letu ziskavane info nahrate a analyzovatelne data. Ved to nedavno mali k dispozicii len velke nadnarodne vyvojove centra velkych vyrobcov lietadie.l) pylonakov spalovacich a este viac elektro, bez toho velmi skoro bude nepredstavitelny.

Ale aj v rekreacnej modelarine. Napr. problem nejasneho smeru pohybu vzdialenejsieho era u zaciatocnikov. TErmicke lety kde bude mozne lietat aj k vzdialenejsim stupakom a v pripade odnosu po vetre sa vracat "podla pristrojov" . Sledovanie stavu jednotlivych clankov Lipol pri extremnom zatazeni a pri dlhsom lete napr. hotlinerov. Alebo F3A akrobaty pri hodnoteni stavu baterii pripravovanych na vyznamnu sutaz. Dalsia moznost su povinne ukony pred startom. Je to jednoducho technologia snov a jednoducho vzdy boli a su spiatocnici ktori to nevidia alebo z roznych podivnych dovodov nechcu vidiet.

Faktom je uz za cca 1 rok budu supravy (okrem setovych) bez telemetrie nepredajne. :o

Je to dalsim dokazom toho ze ako tak v tomto svete funguje len technika a akutna a rekonstrukcna medicina. :D
Zijeme v istom smere velmi zaujimave casy s nedavno nepredstavitelnymi technickymi moznostami aj v pozitivnom zmysle. :D
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
von boberov

#129 Příspěvek od von boberov »

Vlado C píše:Ma to niekto v prevadzke s telemtriou z Hitecovych komponentov?

Zajímá tě něco konkrétně?
Vlado C

#130 Příspěvek od Vlado C »

skodovak píše:Taky řeším zda Optic6 nebo Eclipse7

Ak uz teraz pochybujes nie je co riesit. Najmenej Eclipse 7 Pro.
Vlado C

#131 Příspěvek od Vlado C »

von boberov píše:

Ano ako najjednoduchsie merat napatie (co je vyhodnejsie na baterke alebo na prijmaci?) a prud do motora s Eclipse 7 (nie Eclipse 7 Pro). Najjednoduchsie myslim Okrem Eclipse 7 a Optimy 7 len nevyhnutne dalsie komponenty aby mi to nahlasilo hlasom prekrocenie kritickeho min napatia a stanovenu hornu hranicu prudu.

Staci toto: Eclipse 7 + Omima 7 + hlasovy modul?
Vlado C

#132 Příspěvek od Vlado C »

von boberov píše:

Ano zaujima ma ako najjednoduchsie merat napatie (co je vyhodnejsie na baterke alebo na prijmaci?) a prud do motora s Eclipse 7 (nie Eclipse 7 Pro). Najjednoduchsie myslim tym okrem Eclipse 7 a Optimy 7 len nevyhnutne dalsie komponenty, aby mi to nahlasilo hlasom prekrocenie kritickeho min napatia a stanovenu hornu hranicu prudu.

Staci toto: Eclipse 7 + Optmima 7 + hlasovy modul?
matus141

#133 Příspěvek od matus141 »

Zdravim vas... kedze sa blizia vianoce, tak sa ma pytali co chcem... nemam zaujem o nejaku mega drahu vysielacku... Ja som uvazoval ze si kupim turnigy 9x, v obchode mi ponukli hitec eclipse 7 pro... ten hitec som mal v rukach, ale absolutne som sa nevedel ani dostat do menu, co mi pride ako dost neintuitivne (mozno sa mylim), ale predavac mi hovoril ze to ma telemetriu a teda ze by som mal vidiet na vysielaci napatie baterie v modeli... co by ma dost potesilo, lebo momentalne absolutne netusim ci este mozem lietat alebo nie... naproti tomu T9x uz mam ako tak nastudovanu cize aj by som si tam vedel nieco ponastavovat bez tyzdnoveho rypania sa v manuali (jasne, aj tak ma to neminie), a hlavne na T9x ma laka cena... A teda co by ste mi poradili radsej?
Vlado C

#134 Příspěvek od Vlado C »

matus141 píše:Zdravim vas... kedze sa blizia vianoce, tak sa ma pytali co chcem... nemam zaujem o nejaku mega drahu vysielacku... Ja som uvazoval ze si kupim turnigy 9x, v obchode mi ponukli hitec eclipse 7 pro... ten hitec som mal v rukach, ale absolutne som sa nevedel ani dostat do menu, co mi pride ako dost neintuitivne (mozno sa mylim), ale predavac mi hovoril ze to ma telemetriu a teda ze by som mal vidiet na vysielaci napatie baterie v modeli... co by ma dost potesilo, lebo momentalne absolutne netusim ci este mozem lietat alebo nie... naproti tomu T9x uz mam ako tak nastudovanu cize aj by som si tam vedel nieco ponastavovat bez tyzdnoveho rypania sa v manuali (jasne, aj tak ma to neminie), a hlavne na T9x ma laka cena... A teda co by ste mi poradili radsej?

Moj nazor je ze pokial nejdes na 4 servove kridla cize budes lietat jednoduchsie era je Eclipse 7 Pro velmi dobra volba a na dlho. Plna telemetria funguje s notebookmi alebo iPad/Pod a s doplnkovym hlasovym modulom. Intuitivnost programovania nie je jej najsilnejsou strankou. Ma to vyhodu ze mozes pripadne neskor prejst na Auroru ktora je znacne popularna a vyuzijes vsetky prijamace aj vsetky telemetricke komponenty. Ak mas viac penazi tak potom by som volil radu Graupner HoTT. Ja som kupil MX20 Hott lebo prechadzam na 4 servove kridla ale keby som to robil znovu kupil by som MC20 hott. Keby som lietal len 3D akrobaciu kupil by som Auroru od Hitecu.
Ak nie si odkazany na cenu T9X tak by som ju nekupoval. Za 2 roky bude 90% ludi lietat s telemetriou. Uz teraz niektori odmietaju lietat bez kontroly napatia (napr. e-vetrone su dost typicke kde je to bez toho dost problem).
tomdlouhan

#135 Příspěvek od tomdlouhan »

jumper. navod mam ,neni problem ho oslat ,ale ne sem tady tu stanici akorad pomlouvaji ,poslu ale na soukromej Email
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“