Skype a SIP

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

Skype a SIP

#1 Příspěvek od vlkodlak »

Ve firmě, pro kterou externě spravuji IT používají IP telefonii, služba je od T-Mobile. Ve výrobě jsou brány a klasický telefon, na stolech v kancelářích telefony WELL SIP-T20 , ty jsou pro dvě linky. Na každém je aktualně jedna volná. Nyní od vedení vzešel požadavek používat SKYPE. Nechalo by se to řešit nějakou USB potvorou, ale elegantí by bylo použít na telefonech tu volnou linku. Skype je ale dost uzavřený protokol (pro mě určitě) a SIP servery na telefonech pro něj jen tak nenastavím. Asterixe stavět zatím nechci - byl by to další server, už tam mám tři. Ani by nebyl jinak využitý.
Existuje nějaký jednoúčelový konverzní program SIP to SKYPE ? Nebo jiný nápad ? Přednost má samozřejmě řešení co nejlevnější - free soft.
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
hates

Re: Skype a SIP

#2 Příspěvek od hates »

Toto te asi sklamu, ale Skype prave vubec nevyuziva SIP a pearuje si svym vlastnim zivotem, Jak to prebral Microsoft tak se ani k nejake implementaci nedostanes. Nejjednodussi bude pouzit prave ten asterisk a nejakou ISDN kartu a udelat z toho ustrednu, ktera bude smerovat hovory dle prefixu. Tak to udelas asi nejlevneji. Potom je mozost jeste nejaka HW ustredna ale to uz bude drazsi. Pokud je to do firmy asi bych se poohledl po nejakym jiz hotovym reseni. CISCO urco ma nejake jiz hotove a bude to i s podporou a hlavne hotove.

Pokud to budes davat dohromady sam tak je to na dost dlouhe nastavovani a pote testovani nez to bude delat to co chce vedeni a pokud ot bude delat to co ma tak nakonec stejne vedeni rekne ze chce neco jineho a nebo ze to nedela to co chteji oni. :-D Proste vlastni vyvoj ve finale prijde pro firmu mnohem draz nez koupit jiz hotove reseni.
Mirus

#3 Příspěvek od Mirus »

Pokud tahle firma uvažuje o ještě horší kvalitě hovorů než je IP telefonie, tak Skype je určitě dobrá cesta :)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RCStudio »

;)
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vlkodlak »

Mirus píše:Pokud tahle firma uvažuje o ještě horší kvalitě hovorů než je IP telefonie, tak Skype je určitě dobrá cesta :)

...asi jsem to napsal špatně, Skype je jako doplněk ke stávajícímu řešení.
Údajně jsou zákazníci kteří se po tomto ptali...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
MartyCZ

#6 Příspěvek od MartyCZ »

specifikuj bliz, jak by se ten skype mel pouzit. Tak, ze kdyz nekdo zavola na firma@skype, tak se dovola na sip "obecne podpore", ktera ho pak dokaze nekam presmerovat? Mozna nejjednodussi reseni je vzit dve zvukovky a krizem jim propojit linkove vstupy a vystupy, skypu dat jednu zvukovku, sipu druhou a k tomu si dopsat skriptovaci soft - kdyz zacne vyzvanet skype, zvednout skype a spustit vytoceni spravne linky na sipu. Pripadne s "virtualnimi" zvukovkami, tam ale nevim o free reseni. Znamena to ale "server" v podobe PC nebo notebooku (zvukovky jsou i usb).
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od H1N1 »

To jsem také řešil pro jednoho mého zákazníka... Mé řešení bylo ale trochu jiné jak to tvé... Já mu vysvětlil zápory a řešil jsem to pak přes klasickou ústřednu a mám po problémech. skype vůbec nepoužívají. Poslední dobou jsem se naučil že neni důležité poptávající firmě dát to co chce ale to co funguje... jednou jsem takhle zabředl do serverové instalace na 3 dny a 3 noci, už nikdy více... Pokud bych i tak byl nucen něco takového vyřešit zadám to externí firmě a nechám si to zaplatit....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“