F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dáva

Re: F45 - motorky

#316 Příspěvek od Dáva »

mugwai píše:...Mam zpred dvou let HK 500 v holem kitu jeste za par stovek, premyslel jsem do ni dat 4taktni motor (zhavik) 5ccm co mi zbyl z jednoho era:).

To bych asi nevydržel chodit 2 roky kolem 5tistovky.Co že jsi ji už dávno neosadil?
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
mugwai

#317 Příspěvek od mugwai »

Musim poresit osazeni motoru, prevod ozub. reminkem aby byl ok a spojku z ceho dat, asi bugina nejaka, ale musim se porozhlidnout po nejake vhodne.
Nebo ji ukroutim na soustruhu druha moznost, ale zoufale se mi nedostava casu:).

Sleduj : Vrtasy na "four stroke engine", neni to paradni zvuk ? Neda se 2-taktnima ujecenyma metylakama srovnat:).
http://www.youtube.com/watch?v=Pc6VwqumFk0
Me ta dnesni moda 3D kotrmelcu a litani jakoby v kreci (letadla ani vrtasy) nic nerikaji:).
----------------
Todle taky neni marny, wauuu, turbinka :D : http://www.youtube.com/watch?v=0JPtB7n- ... re=related
mugwai

#318 Příspěvek od mugwai »

Jinak mam osazenou 400-ku a staci zatim. Nechce se mi cpat hrisny prachy do 6-clanku 2600mAh, ty 400-450 litaji uz na 3S/2200mAh a to se jeste financne da jich par olitat:).
Kdyz zvazim pocet moznych cyklu u LiPol je to porad bidna investice:).
---------------
Lital jsem toto (ma mechanicky mix kolektivu H1), pak jsem prodal radio, pak jsem lital nejaky cas zase jen era a ted ji zas zprovoznuju, predchazela tem dnesnim Trex-450 :
Obrázek
Dáva

#319 Příspěvek od Dáva »

Koukám,že nejsi v modelařině žádný nováček.
Provozování 5tistovky je finančně někde jinde to máš pravdu,ale viděl jsem ji letět na vlastní oči 8O a docela mazec teda.Já říkám prachy budou a my ne :wink: .Začínal jsem na velikosti 400 bezpádle a katastrofa.Neuměl jsem seštelovat stabilizaci a spoustu dalších věcí ,jelikož jsem to viděl poprvé.Párkrát jsem ji omlátil o zem a vzdal to.Tak jsem přešel na 4ch a na těch se mi docela daří,takže mam zase roupy na 6tikanál :) .
Mimochodem mě 3d taky nic neříká..
mugwai

#320 Příspěvek od mugwai »

Nejakych 30 let s pauzama ne potomstvo a tak :D))) .. je to akpku zamotanejsi se mnou:).
Njn, se k tomu vracim pomalu ted kdyz je vic casu, taky proto mi tahleta F-45 prisla na prvni otloukani super a za ty prasule:).
Vyndas z pixly a letis, nikoho nezarusis navic na 2,4GHz pasmu:).
Nebyt tech nedotazenych (horicich) obou motoru je to skvelej strojek, doporucim kazdymu na zacatek, uplne stejne se ve visu ridi "dospela" helina, akorat toto nezaleti z principu kopytama nahoru :)))).
Jinak jo, rikas to dobre, potrebujes 3 kanaly na CCPM, 1 na zadni servo + 1 na rizeni zisku gyra + 1 na plyn = 6 kanalku:).
Ja sel do Graupnera MC22s (z druhe ruky za super peniz) + Corona 2,4, 8-kanal lehuckej spolehlivej RX kupuju okolo 2-3 stovek kus:). To uz je masinka sikovna, tam namixujes vsecko se vsim, na co si jenom vzpomenes:).
Hlavne v tomto 2,4 pasmu uz neresis statiku z remene jakozto TOP zdroj ruseni a drahy spreje na to, nic takovyho:).
---------------
Ted se mi na F-45 osvedcilo vyloupnout horni a dolni plastovou sprusli na ocase na motoru a zpredu a zezadu vystruzit diru presne proti otvorum v motoru aby mohl rotor vydechovat vzduch ven volne.
A je o poznani vlaznesi nez byl, uvidime:).
S hlavnim motorem uz me brzdi akorat 9Z pastorek, cinani ted pry resi zase jakysi svatky, nebo co:).
Jo a vyplati se vyvazit (paskou) vrtulku, je to pak tissi a sviznejsi do otocek:).
Dáva

#321 Příspěvek od Dáva »

Ještě než jsem zprovoznil zadní stříďák,tak jsem měl na zadnim motorku chladič http://www.rcking.eu/cs/honey-bee-cpx/3514-002447.html.
Celou tu plastovou klec jsem odříznul pryč,zkrátil chladič(byl moc dlouhý), podmazal teplovodivou pastou SPIRE SP-456/1G a nacvaknul.Chladilo to spolehlivě :wink: .I když jsem odříznutím klece lehce zeslabil zadní dekoraci,přežilo vše bez ujmy v poho všechny nehody.
31082012326.jpg
mugwai

#322 Příspěvek od mugwai »

Jo, Ty si to mel ? Vim o tom .. nekde jsem to tu uz videl, super, taky dobry:).
Kdybych nebyl linej neco vyhlodam z duralu na tocce, ale neni moc cas, max. prouzek z hliniku, to tu neco mam.
tadik

#323 Příspěvek od tadik »

Tak už jsem taky nahodil hlavní stříďák a po dvou měsících konečně lítám (to čekání na EH200 z HK bylo peklo). Stáhl jsem to na vysílačce na 30% a pořád to má neskutečnou sílu. Oproti stock motoru je to fakt velká změna. Dokonce to vypadá že ani nijak extra nevadí ten 11z pastorek, takže ho tam asi nějakou dobu nechám.

Tak jako ostatní ale pomalu začínám mít strach o zadní motorek. Když tomu přitnu opravdu hodně, tak už to nestíhá ustabilizovat a helina se ve vzduchu protočí, dostává teď hlavně v těch špičkách opravdu zabrat. Dnes zkusím aplikovat ty dva chladící plíšky mezi ty plastové žebra a líbí se mi taky ty vyfrézované díry aby mohl motorek odfukovat, takže provedu i tohle. Snad to ten motorek nevzdá moc brzy....
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
tlavelza

#324 Příspěvek od tlavelza »

tadik píše:Tak už jsem taky nahodil hlavní stříďák a po dvou měsících konečně lítám (to čekání na EH200 z HK bylo peklo). Stáhl jsem to na vysílačce na 30% a pořád to má neskutečnou sílu. Oproti stock motoru je to fakt velká změna. Dokonce to vypadá že ani nijak extra nevadí ten 11z pastorek, takže ho tam asi nějakou dobu nechám.

Tak jako ostatní ale pomalu začínám mít strach o zadní motorek. Když tomu přitnu opravdu hodně, tak už to nestíhá ustabilizovat a helina se ve vzduchu protočí, dostává teď hlavně v těch špičkách opravdu zabrat. Dnes zkusím aplikovat ty dva chladící plíšky mezi ty plastové žebra a líbí se mi taky ty vyfrézované díry aby mohl motorek odfukovat, takže provedu i tohle. Snad to ten motorek nevzdá moc brzy....

Po namontování stříďáku nestíhá stabilizovat zadní motor díky tomu,že začíná odcházet zadní motor nebo to nestíhá i když nasadíš novej motor.To by nám mohl říci ''dáva'',jak to stíhá na origo zadní motor stabilizovat ocas.
Dáva

#325 Příspěvek od Dáva »

Nepozoroval jsem žádné změny oproti standardu,vrťas se mi po přidání plynu nikdy neprotočil.Pravda,že brutální otáčkové šoky jsem neprovozoval,prostě jsem lítal normálně.Takže to gyrovalo v pořádku.Co se týká pastorku ,tak 11zubů pastorek je podle mě moc.Průběh otáček pak neni ideální a rotor zbytečně moc točí.Ideál je 9zubů - já lítám 10zubů a v poho.
mugwai

#326 Příspěvek od mugwai »

Na 9zubu cekam ze uz kazdou chvili prijde, dalo by se jit i na 8 pri tom prumeru osky 2,3mm, ale podle me to uz bude tak akorat.
Objednal jsem si i to motorove loze origo (no nekup to cca za 1USD i s postou) :) kdyby uprava loze nevysla at mam nahradni:). Uvidime ajk to pojede:).
-------------
Jo tadik, ty diry proti diram v motoru zadusenym pod krytem v kombinaci s tenkym Al pliskem uz myslim ze udelaji sve:).
OrDa

#327 Příspěvek od OrDa »

Dáva píše:Nepozoroval jsem žádné změny oproti standardu,vrťas se mi po přidání plynu nikdy neprotočil.Pravda,že brutální otáčkové šoky jsem neprovozoval,prostě jsem lítal normálně.Takže to gyrovalo v pořádku.Co se týká pastorku ,tak 11zubů pastorek je podle mě moc.Průběh otáček pak neni ideální a rotor zbytečně moc točí.Ideál je 9zubů - já lítám 10zubů a v poho.

Který rotor zbytečně moc točí?
Dáva

#328 Příspěvek od Dáva »

Bavíme se o změně počtu zubů pastorku hlavního motoru,takže jde o hlavní rotor.
pmasarik

#329 Příspěvek od pmasarik »

tlavelza: ja mám zadný motor originál a žiadne zmeny nevidím, v pohode to ukočíruje. Som zvedavý koľko vydrží, dal som naneho tie dva pliešky. Už má cca 30 letov bez plechov a cca 30 s plechmi.
OrDa

#330 Příspěvek od OrDa »

Dáva píše:Bavíme se o změně počtu zubů pastorku hlavního motoru,takže jde o hlavní rotor.

Jak může točit víc, když je to FP?
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“