P.H motory

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Tomáš96
Kontaktovat uživatele:

P.H motory

#1 Příspěvek od Tomáš96 »

Ahoj ,vím že temata už tu nějáké byli ,ale přecejen se chci znovu zeptat ,jestli by mi nějáký majitel tohoto motoru řekl jak tyto motůrky šlapou :) mám zájem o P.H fs70ar a chtěl bych to dát do bellancy od phoenix model jaký na to máte názor? :) děkuji za komenty :)
mnov

Re: P.H motory

#2 Příspěvek od mnov »

S uvedeným motorem sice zkušenost nemám, ale bude chodit asi stejně jako jiné čínské motory. U uvedeného modelu bych počítal s tím, že bude třeba posunout těžiště dozadu. Mám v tom ASP 2T 8,5 ccm a baterky jsem dával co nejvíc dozadu a to je ten motor o cca 100 g lehčí. Jinak myslím, že by to bylo provozuschopné.
Tomáš96
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Tomáš96 »

já jsem původně chtěl 10ccm čtyřtakt ,ale měl jsem ho a ten bych furt točil na plno jako divej a to se mi nechce mu dávat takový kapky.... :)
mnov

#4 Příspěvek od mnov »

Tohle se tu už u Bellanci řešilo. Já bych do toho dal klidně 8,5 ccm 4T motor, ale jsou zde kolegové co to zkošeli s 10 ccm 4T motorem a nevyhovovalo jim to. Bohužel jsem se ještě nedostal k tomu abych tam ten motor vyzkoušel. A vzhledem k tomu, že Bellancu jsem již dlouho neprolétl se stávajícím pohonem, tak nevím jestli se k tomu vůbec dostanu. Nyní totiž zkouším malé benzínové motory.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TomasTR »

mnov píše: ale jsou zde kolegové co to zkošeli s 10 ccm 4T motorem a nevyhovovalo jim to. .

I tací se najdou... :lol: :lol: :lol:
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Tomáš96
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Tomáš96 »

Měl jsem v éru o hmotnosti cca 3,2kg 10ccmFS od ASP a letěla furt 3/4 nebo plnej plyn... Ta 8,5 mi připadá blbost ta by jela furt na plnej knedlík... :)
VTjr

#7 Příspěvek od VTjr »

Čínské značky ASP, PH a Magnum jsou abslutně ty samé motory, jen mají na nálitku klikové skříně jiné logo. :D A všechny vycházejí z okopčenin starších modelů OS Max. :mrgreen:
Jinak FS 70tka je proti FS61čce už mnohem těžší kráva. Protože tá desítka FS61 je jen provrtaná osmapůlka FS52, zvenčí je nerozeznáš a na desítku vypadá opravdu dost malá (třeba MVVS i dvoudobé šestapůlky vypadají větší o jejich desítkách ani nemluvě). Naproti tomu FS70 (a myslím že i dnes už nevyráběná FS65 a taky FS80) mají stejné vnější rozměry jako FS91 a zas jsou od ní na první pohled k nerozeznání. Takže zatím co desítka váží jen 455g tak tá jedenáctapůlka 610g, takže s tím těžištěm asi opravdu bude problém. :(
Jinak já, kdybych už kupoval motor téhle řady, tak neváhám a koupím rovnou tu patnáctku FS91 (nadávno byla ve výprodeji za velice slušné ceny). :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Tomáš96
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Tomáš96 »

Když já to nehci mít zase tak přemotorovaný :D a co velikost vrtule jak by se tam vešla? :) to chci mít jako krásnou polomaketku ,ale zase si řikám že ta desítka je asi nejvhodnější :)
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TERAZKY »

Tomáš96 píše:Měl jsem v éru o hmotnosti cca 3,2kg 10ccmFS od ASP a letěla furt 3/4 nebo plnej plyn... Ta 8,5 mi připadá blbost ta by jela furt na plnej knedlík... :)

V čom si to presne mal? V pomalom hornoplochu alá Piper, alebo v akrobate?

Dík za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
VTjr

#10 Příspěvek od VTjr »

Tomáš96 píše:Když já to nehci mít zase tak přemotorovaný :D a co velikost vrtule jak by se tam vešla? :) to chci mít jako krásnou polomaketku ,ale zase si řikám že ta desítka je asi nejvhodnější :)

Já tu desítku mám. Model na ní zatím ne. A taky jsme to nedávno v obchodě mého kamaráda řešili, co by se na to hodilo. Rozbalili jsme i toho zeleného Pipera, ale nakonec jsme usoudili, že je pro ni moc velký. Jako nejvhodnější se nám nakonec jevila stavebnice od SIG dvojplocha Smith Miniplane viz: http://www.sigmfg.com/IndexText/SIGRC38.html. Jenže to je stavebnice v rozsypu, a to Ty asi nechceš.
A co se týče velikosti vrtule. No jestli tam váš 11" nebo 12", na tom snad už tolik nesejde :wink:
Najdi si na webu Pelikána návod pro motory ASP. Na konci je tabulka, kde jsou všechny typy s parametry a jsou tam i doporučené velikosti vrtulí. Tak se nejlépe zorientuješ.
Jen výkony motorů ber s rezervou. Mám pocit, že číňankové u ASP "nechtěně" zaměnili koňské síly za kilowaty. Ono to pak v reklamě na webech vypadá mnohem lépe, zvlášť když se ty falešné kilowaty pak ještě jednou přepočítají koeficientem x1,34 na nové ješte větší HP. :lol:
Naposledy upravil(a) VTjr dne pát 28.09.2012 10:27, celkem upraveno 1 x.
radi5

#11 Příspěvek od radi5 »

Pokud chceš 4T, výkon a malou hmotnost, tak řešení je Yamada YS-63 FZ-S........ :wink: Ale myslím, že s P.H. 61 (ASP 61) to bude létat parádně. I ta 52 stačí na běžné létání. Mám ji v Miniplane od SIG a tam by to možná tu desítku sneslo. Kdyby jste někdo měl zahálející ASP 61, tak napište..... :wink:
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TERAZKY »

VTjr, určite tá desiatka bude pasovať do Pipera od Airline. Ja tam mám síce Saito 62, no bde to podobné. Ten Piper lieta krásne. Akurát je treba spevniť podvozkové nohy, ale dá sa lietať i tak. Kvalita je inak slušná, poťah je Oracover.
http://www.youtube.com/watch?v=FWc5iaq9cfg
VTjr

#13 Příspěvek od VTjr »

TERAZKY píše:VTjr, určite tá desiatka bude pasovať do Pipera od Airline. Ja tam mám síce Saito 62, no bde to podobné. Ten Piper lieta krásne. Akurát je treba spevniť podvozkové nohy, ale dá sa lietať i tak. Kvalita je inak slušná, poťah je Oracover.
http://www.youtube.com/watch?v=FWc5iaq9cfg

Mne to na spaľováka pripadalo príliš subtílne. A na tu 4-taktnú desinu priveľké. Celé je to aj tak už myslím smerované skôr na elektromotorizáciu. Ale možno sa len mýlim a zbytočne obávam.
Stavebnicu toho Smitha Miniplane som zatieľ nekúpil. Času je málo a zvažujem, či som reálne schopný za rozumný čas ho postaviť.
Ja keď už staviam, tak radšej niečo, co v stavebniciach nie je v bežnej ponuke. :!:
Napríklad mojou túžbou je postaviť si Betu Major od Vitáska podľa plániku z Modelára 2/77 alebo Aviu B-534 od Černého z Modelára 5/80. Tie plány sa stále dajú kúpit. Len akosi nevim kde na to zobrať čas :cry:
Ale tam by som asi mal dať nejaké 4taktné 15stky.
Beta Major má rozpätie 1776mm a uvažovanú hmotnosť 3250kg. plánovaná motorizácia bola stará MVVS10RC dvojtakt, samozrejme.
Avia má síce rozpätie len 1300mm, ale je to dvojploch a hmotnosť takisto 3000 až 3500g. Motor tam ale píšu 6,5 až 10cm3. Ten by možno ta 4taktná desina aj utiahla, čo myslíš?
VTjr

#14 Příspěvek od VTjr »

Pozrel som si Tvoje video, pekné. :) Len ten tvoj vyzerá lepšie (tak pevnejšie). To čo som pozeral v predajni bolo v takom zelenej khaki kamufláži, neviem ho nikde na webe nájst a výrobcu si už nepamätám.
Druhá vec je, či je ta ASP desina rovnako výkonná ako to Tvoje Saito. Obávam sa, že nie. Ale možno sa mýlim.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.youtube.com/watch?v=hcRD57WU ... re=related

Urob si vlastný názor, tá Wilga na videu má letovku cca 3kg a 56-tka ju parádne bez problému ťahá. Otázkou je ako je to nitrované. Saito a ASP je určite rozdielna liga, no dramatický rozdiel v oblasti výkonu nepredpokladám.

Podľa mňa tá 60-tka ASP toho dvojplošníka utiahne na maketové lietanie absolútne v pohode. Záleží veľa ale i od kvality vzletovej plochy.

Edit. pri letovke okolo 3kg to musí stačiť na 100%.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“