Phoenix 2000 EPO

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: Phoenix 2000 EPO

#46 Příspěvek od PEO »

Předsedo,Ty máš ale trpělivost,žasnu,co jsi už z toho stihl vyrobit..... :!: :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
czpredseda

#47 Příspěvek od czpredseda »

Jo to víš, ona totiž výroba reklamy má s modelařinou hodně společnýho, tak mi to jde celkem snadno. Neustále se v práci potýkám s nějakýma nesmyslama, co chtějí lidi vyrobit :-)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jamesgsf »

Předsedo nech si přehrát er9 na open9x ty letový režimy jsou super věc. :-)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
czpredseda

#49 Příspěvek od czpredseda »

Výhledově asi jo, jedinej problém s Er9x co byl, je se stopkama plynu, to jsem poměrně úspěšně vyřešil a funguje to spolehlivě, stačí si pamatovat časy pro jednotlivý baterky, ještě se mi nestalo, že bych baterku vytřískal do stažení regulátorem. viewtopic.php?f=43&t=50546 Mám zippy compact a RAY oboje 2200 a RAY vydrží cca o půl minuty dýl.
Letový režimy podle Rimra fungujou super, takže neni důvod to zatím měnit. Plánuju si pořídit programátor, spíš kvůli úpravám mixů v PC a zálohování, tak pak vyzkouším open.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od jamesgsf »

Na těch letových režimech je super, že maš zvlášt trimi a jiný blbosti pod každý režim. Jinak doporučuju, je to stejný jako er9x ale má to spoustu vychytávek a i ta čeština není k zahození i když s en nemám problém je to pro našince přeci jen přehlednější.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
malcomx

#51 Příspěvek od malcomx »

kovyr píše:Pánové, možná by to chtělo vidět dál než na špičku vlastního nosu

Ja si stojim za tim co jsem napsal, a pokud je cinanuv Phoenix original kazdym kusem, tak ja mel zmetka a ostatni stesti :evil:
mimochodem to byl uz asi treti zmetek cinske produkce a uz tyto modely v zivote nekoupim, radeji budu podporovat germany a ceske vyrobce.
mel jsem 3 EG PRO a vsechny letaly na jednicku.....
czpredseda

#52 Příspěvek od czpredseda »

Dnes mi přišel výškoměr z Hobbykingu a vypadá to super. I přes špatný podmínky jsem se ho vydal vyzkoušet. Funguje to perfektně, po stažení dat se vygeneruje graf s délku letu, výškou a teplotou. Potvrdil jsem si tak parametry Phoenixe, který jsem odhadoval jen od oka. Max. dosažená výška jde ještě o dost překročit, dnes už výš byly mraky. Stoupavost na první vrchol byla přes 6,5 m/s, pak jsem se tam motal v turbulenci, pak sešup dolů a nový stoupání po hranici mraků, nakonec motání se na přistání v silným protivětru a ten poslední zoubek nahoru mezi 13 a 14 minutou to jsem ho zvednul ze země po přistání.
Výborná pomůcka to bude i na focení z letadla, kdy synchronizací času startu s tímhle grafem půjde podle času v EXIFU fotek přesně určit z jaké výšky byly focené - paráda.
Přílohy
16_10.jpg
Kavy

#53 Příspěvek od Kavy »

Výškoměr z HK je pěkná ,nic nevážící a místo nezabírající věcička :-)
Téma zde: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=48339
Eclipse + Palík + FrSky
czpredseda

#54 Příspěvek od czpredseda »

Dnes jsem dosáhl výšku 660 metrů AAL a měl jsem už těžké problémy s viditelností. Pokud letím vodorovně je to ještě OK, ale v zatáčkách a stoupání, kdy je letadlo vidět z boku nebo zezadu už to nejde. Nalepil jsem zespodu pruhy z černé a zrcadlově stříbrné fólie, ale ve výšce nad cca 300m to vůbec nefunguje, je vidět jen tmavá silueta a na občasné odrazy není možné spoléhat. Optimální podmínky pro tohle je vysoká jednolitá oblačnost, kdy je to pořád vidět jako černá čárka, proti modré obloze to strašně zaniká a ztráta pojmu o poloze letadla na pár sekund může znamenat že už ho nenajdu a uletí.
arnie69

#55 Příspěvek od arnie69 »

Ahojte, kurnik chlapi, zvažuji že tohle éro koupím klukovi k Vánocům, ale jak to tady čtu :-((( je to éro fakt tak špatný?
czpredseda

#56 Příspěvek od czpredseda »

Ahoj, jestli si budeš umět upravit tu motorovou přepážku, podobně, jak jsem psal nahoře, tak jdi do toho, bez týhle úpravy je to na nic. Nicméně jsem s tim za ty prachy hodně spokojenej.
arnie69

#57 Příspěvek od arnie69 »

Jasně, potřebuji radu. Mám koupit Phoenixe 2000 nebo A200 Scorpio ( Sky Climber )?
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od pavelnisser »

Phoenix super éro- Mám tam jinej motor a regl..origo jsem usmažil. V létě pohoda lítání na dovolený, jinak jsem s ním absolvoval několik soutěží včetně Mistrovství republiky( a nejsem sám..viď Kovy). Poslední dobou mě to ale začalo nudit, tak mu dávám do těla.....výsledek..musel jsem dát všude papírový panty, protože ta blána tu akrobačku nevydržela a ocas se postupně odthal :-)))..Kdo mě s ním vidí ve vzduchu, tak kouká:-)))
Heinkel He 100 D, Avia S-99, Pilatus PC6 H2 Air America, Hi-tec Aurora9
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pavelnisser »

..Je ale pravda, že žádnej brus to není....ale akrobačku v cca 8 - 10 m/s si nechal líbit..víc už by asi nezvládnul..pak už proti větru jaksi neproniká:-))) Jinak moc hodný éro.
Heinkel He 100 D, Avia S-99, Pilatus PC6 H2 Air America, Hi-tec Aurora9
tomdlouhan

#60 Příspěvek od tomdlouhan »

Zdravim Tak jsem byl vcera poprve vyzkouset Phoeneixe 2,6 m . lita opravdu super ,ten kdo tady psal ze nestoji za nic ,zrejme ocekaval vice .Pro normalniho rekreacniho pilota kterej si jde obcas zaletat je tenhle model primo idealni .u meho modelo trosku nesedi kabina (odpadla za letu ) ,ale povedlo se ji najit Kousek sucheho zipu to opravil.Co se tyce probelemu trupu ,opravdu original ulozeni motoru neni idelani ,ale zatim to drzi .Letal jsem zatim ze setovym motorem a reglem ,bez problemu .Vzhledem k predpovedi pocasi a dalsim vecem nechci tohle ted resit az se nebude moci jit litat tak to budu resit .Zrejme podle navodu Honzy .pres zimu na to bude dost casu.pro dalsi upravy mam pripravene oddelene napajeni pro prijimac ,odstipnu plus mezi reglem a prijimacem a bude .pokud by byl problem na reglu nebo na motoru serva budou mit vzdy napeti tim je zruceno to ze se s tim da pristat .
Prilozil jsem nejake foto , toceny to je na starickou Sony kameru ,vice mene jako zkouska tudiz casem se obrazky zlepsi .
Přílohy
Phoe 3.jpg
Phoe 4.jpg
Phoe 2.jpg
Phoe 1.jpg
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“