Pricina poskoceni cykliky
Pricina poskoceni cykliky
Tak jsem v sobotu zaoral s HK500 GT
pri druhe baterce mi poskocila cyklika nahoru a dolu a jiz jsem to nestacil srvnat tak jsem pouze cvakl autorotaci a nechal to padnout na zem. Zniceno listi, hlavni hridel a podvozek tak ze bych rekl jeste sikovne polozeno.
Ale cim by to mohlo byt, nestalo se to poprve. Litam na 40Mhz a PPM prijimac.
Na letadle na tuto sestavu litam taky a nemam problem.
Je mozne ze to muze delat staticka elektrina, kterou vytvori reminek a pri vybiti mi takto poskoci cela cyklika ???
Podotykam ze to udela jednou a potom zase nejakou dobu nic.
pri druhe baterce mi poskocila cyklika nahoru a dolu a jiz jsem to nestacil srvnat tak jsem pouze cvakl autorotaci a nechal to padnout na zem. Zniceno listi, hlavni hridel a podvozek tak ze bych rekl jeste sikovne polozeno.
Ale cim by to mohlo byt, nestalo se to poprve. Litam na 40Mhz a PPM prijimac.
Na letadle na tuto sestavu litam taky a nemam problem.
Je mozne ze to muze delat staticka elektrina, kterou vytvori reminek a pri vybiti mi takto poskoci cela cyklika ???
Podotykam ze to udela jednou a potom zase nejakou dobu nic.
Re: Pricina poskoceni cykliky
V jakém stavu máš ložiska?
Loziska nikde nezlobi a vsechno na pevno nikde zadne vule. Deska je tarot.
U housku mi bylo porazeno spojit ocasni trubku se sroubkem u motoru.
U housku mi bylo porazeno spojit ocasni trubku se sroubkem u motoru.
U E-325 v plastu mi několikrát "ustřelil" ocas téměř o 90°.
Závada zmizela po použití antistatického spreje.
Po asi čtyřech týdnech se cuknutí opět objevilo.
Ukostřil jsem ocasní trubku s trupem a motorem.
Od té doby - více než rok se Minititan chová způsobně.
paveld píše:U E-325 v plastu mi několikrát "ustřelil" ocas téměř o 90°.
Ukostřil jsi k plastovému trupu?
tak ze ukostrit by mohlo pomoci. Alespon nebude zase takova investice. Toto je fakt to nejjednodussi a nejlevnejsi co teda udelam, pokud ale ani toto nepomuze tak to vidim na prechod na 2,4 ale nejak se nedostavaji penizky na nove radio 
zkus to striknout obcas antistat. sprejem viz vyse napr. 1x za 2 tydny.
My napr. pri digitalnich servech (u palstoveho a EPO letadla -Phoenix 2000) na vzdalenost vetsi nez 20m skubala vsechna serva (prijimac PPM Graupner). Pouzil jsem prijimac SPCM s DS a problem zmizel.
My napr. pri digitalnich servech (u palstoveho a EPO letadla -Phoenix 2000) na vzdalenost vetsi nez 20m skubala vsechna serva (prijimac PPM Graupner). Pouzil jsem prijimac SPCM s DS a problem zmizel.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Prijimac SPCM se mi tam moc davat nechce jelikoz je pomalu tak drahy jak predelat optica na 2,4. Momentalne tam mam PPM s DS. To uz radeji pujdu do modulu do optica a prijimac optima 6.
Ten antistaticky sprej me taky napadl, mam vystrikat tim sprejem vnitrek trubky, reminek a ozubena kola ?
Ten antistaticky sprej me taky napadl, mam vystrikat tim sprejem vnitrek trubky, reminek a ozubena kola ?
hates píše:tak ze ukostrit by mohlo pomoci. Alespon nebude zase takova investice. Toto je fakt to nejjednodussi a nejlevnejsi co teda udelam, pokud ale ani toto nepomuze tak to vidim na prechod na 2,4 ale nejak se nedostavaji penizky na nove radio
Na ukostření bych nespoléhal. Mnohdy situaci ještě zhorší.
Lada1 píše:zkus to striknout obcas antistat. sprejem viz vyse napr. 1x za 2 tydny.
Pokud ti něco ruší, PCM nepomůže. Zabrání nekontrolovaným škubancům, které zamaskuje. Nicméně rušní typu chřestící ložiska se postupně zvyšuje a po dosažení kritické hranice PCM natvrdo přejde FS.
Pokud ruší kvovová cyklika, což se někdy stává, nebo občasný výboj statiky, PCM pomáhá. Proti ložiskům jen dočasně. Je třeba vykoumat o co jde.
problem je prave ten ze je to nekontrolovane a ani v nejakem casovem intervalu. Proste najednou cukne cela cyklika a heli se propadne nebo naskoci, ale nic co by se opakovalo v casovem intervalu.
V sobotu to udelalo az u druhe baterky. Prvni byla v pohode. Baterie jsou jiz malinko nafoukle ale nic extra. Clanky na bateriich je vzdy jeden rozjety max o 0,04V
U te jedne baterie mi pripada ze uz i klesa vykon, ale ted si nejsem uplne jisty zda pri tom cuknuti byla vzdy tato baterie.
Stalo se mi to v patek a to jsem ustal, ale v sobotu uz nejak na vyrovnani nebyl cas a byl jsem rad ze jsem stacil cvaknout autorotaci.
Zatim s tim litam pouze u sebe a snazim se trenovat vis v kazdem smeru.
V sobotu to udelalo az u druhe baterky. Prvni byla v pohode. Baterie jsou jiz malinko nafoukle ale nic extra. Clanky na bateriich je vzdy jeden rozjety max o 0,04V
U te jedne baterie mi pripada ze uz i klesa vykon, ale ted si nejsem uplne jisty zda pri tom cuknuti byla vzdy tato baterie.
Stalo se mi to v patek a to jsem ustal, ale v sobotu uz nejak na vyrovnani nebyl cas a byl jsem rad ze jsem stacil cvaknout autorotaci.
Zatim s tim litam pouze u sebe a snazim se trenovat vis v kazdem smeru.
tak problem odstranen
Zkusil jsem ukostrit trubku ale kmitnuti tam zase bylo.
Postrikal jsem to antistatickym sprejem (Vystrikal trubku a reminek a nasledne celou heli). Zase to u druhe baterky skublo a vsiml jsem si ze se malinko chveji i serva.
Vcera jsem tedy presel ze 40MHz na 2,4 (modul Spectra a prijimac optima 6) a hle chveni serv zadne a poskoceni cykliky je pryc. Dnes jsem zavisel dve baterky a po sestelovani a lehkem vytrimovani cca 2 tukance do trimu na cyklice do boku, 2 dopredu a 1 do vrtulky a ja se muzu pri vyseni dloubat prstem v ruce pac heli stoji na miste temer jako pribita.
Postrikal jsem to antistatickym sprejem (Vystrikal trubku a reminek a nasledne celou heli). Zase to u druhe baterky skublo a vsiml jsem si ze se malinko chveji i serva.
Vcera jsem tedy presel ze 40MHz na 2,4 (modul Spectra a prijimac optima 6) a hle chveni serv zadne a poskoceni cykliky je pryc. Dnes jsem zavisel dve baterky a po sestelovani a lehkem vytrimovani cca 2 tukance do trimu na cyklice do boku, 2 dopredu a 1 do vrtulky a ja se muzu pri vyseni dloubat prstem v ruce pac heli stoji na miste temer jako pribita.
hates píše:tak problem odstranen
Aj to sa da? Myslim dloubat prstem v ruce, ja som si vzdy myslel ze prstem se dloube len v nose alebo v ri..i
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
hates píše:... a 1 do vrtulky...
Tohle neni zrovna idealni...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
to s tou vrtulkou vim ze bych to mel poresit na tahle v normalu a pote uz by to melo krasne v HL drzet. Bohuzel to mi nejak nejde jelikoz pokud pootocim u kloubku o jednu otacku tak mi uz jde vrtulka zase na druhou stranu. Proste by to chtelo pootocit pouze o pulku ale to se nedari. Soupat servem jsem se snazil taky ale tak malinkej posun ne a ne nesahnout. Proste jsem to nakonec poresil takhle a ocas nikam neutika.
Je to Gyro Logictech LTG-2100. Jedine co me malinko jeste zlobi je pokud zatahnu vic za kolektiv ze ma tendenci utect jako kdyz by v to dobu nemel dost otacek a nestaci to kompenzovat. Proste ocas ulitne cca o 20° a pak se zastavi. U ubrani kolektivu to nedela.
Je to Gyro Logictech LTG-2100. Jedine co me malinko jeste zlobi je pokud zatahnu vic za kolektiv ze ma tendenci utect jako kdyz by v to dobu nemel dost otacek a nestaci to kompenzovat. Proste ocas ulitne cca o 20° a pak se zastavi. U ubrani kolektivu to nedela.