Ahoj,
Mám na FPV 6 kanál AR6200. Chcel by som mať možnosť otáčať kamerou, bohužiaľ mi chýba kanál na lineárne otáčanie. Zapojenie mám následovné:
THRO - Plyn
AILE - Ypsilonka krídelká
ELEV - Výškovka
RUDD - Smerovka + mix s krídelkami AILE - RUDD 100/20%
GEAR - voľný, ale len dvojpolohový
AUX - Ypsilonka klapky + mix výškovka
Rozmýšľam následovne s pointou, že nepoužívam smerovku, len mix ju používa: Použiť GEAR na klapky, servo smerovky dať do AUX a znova zmixovať s AILE a tým sa mi uvolní RUDD, čo môžem použiť na horizontálne otáčanie kamerky.
Samozrejme si to môžem vyskúšať, ale pred tým než vykuchám pol lietadla, by som sa chcel opýtať na názor. Či vôbec AUX kanál môže byť použitý lineárne, alebo je tiež len dvoj polohový ala GEAR.
Dikes
Tomáš
DX6i + FPV kamera - otázky na AUX kanál
- googie
- Kontaktovat uživatele:
DX6i + FPV kamera - otázky na AUX kanál
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Re: DX6i + FPV kamera - otázky na AUX kanál
prehod nektere ze serv do GEAR a vyzkousej, kanal jako kanal, prenasi 11bitu polohy, jde jen o to, zda Ti radio umozni napipat ten mix (dx6ku uz nemam, ale myslim ze to slo). Tj problem nemusi byt v kanale ale v radiu, zda umozni tolik mixu resp mixovat neco do podvozku (proto sla DX6ka z domu a misto ni T9X a DSM2 modul)
- googie
- Kontaktovat uživatele:
toto ma zaujalo: T9X a DSM2 modul
vieš mi k tomu niečo bližšie napísať? Doma sa mi vála T9X od kamaráta, ktorý mi ju dal na test, či ju kúpim. Musím síce prehodiť módy, ale ak existuje dsm2 modul do T9X budem rád, keď mi dáš nejaké info.
Dik
vieš mi k tomu niečo bližšie napísať? Doma sa mi vála T9X od kamaráta, ktorý mi ju dal na test, či ju kúpim. Musím síce prehodiť módy, ale ak existuje dsm2 modul do T9X budem rád, keď mi dáš nejaké info.
Dik
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
DSM2 modul se dá koupit třeba na eBay. Také jsem o něm dříve uvažoval a nakonec jsem raději koupil FrSky modul s telemetrií a jsem velmi spokojen.
I květák je jen vycepované zelí
Do AUX i GEAR kanálu je možné vmíchat cokoli lineárně bez problémů 
Tom
googie píše:toto ma zaujalo: T9X a DSM2 modul
vieš mi k tomu niečo bližšie napísať?
jez_cz píše:DSM2 modul se dá koupit třeba na eBay. Také jsem o něm dříve uvažoval a nakonec jsem raději koupil FrSky modul s telemetrií a jsem velmi spokojen.
OT, ale odpovim
Staci si uvedomit jednoduchou vec - T9x je, podobne jako kazde radio s moznosti pouziti RF modulu s PPM vstupem, jen generator PPM signalu. Tj ta velka krabicka s baterkou a kniply jen generuje PPM, je jedno, do ceho potom ten PPM signal vleze, vysila az ten modul. Muze to byt puvodni FlySky modul, muze to byt FrSky krabicka, muze to byt FM modul at uz na 40MHz, 35MHz, 27MHz, muze to byt i Fasst modul a take to muze byt DSM2 modul.
Modul jsem koupil za drahe penize primo od Astramodel - Air DSM2 modul, bez prijimace, v nabidce ted vidim jen modul ve Futabacke krabicce, uvnitr jsou imo moduly identicke, odlisuji se jen vnejsim plastem + mozna zapojenim konektoru. JR verze by mela do T9x pasovat presne - pisu mela, krom toho ze spektracka krabicka byla o kousek mensi nez by se sluselo a zajistovaci packy na boku krabicky ji nedrzeli spolehlive, tak take T9X mela zrejme kratke piny, takze jsem metodu krabicka opustil, vykuchal vnitrek modulu a streva na oboustranku umistil do prostoru pro krabicku. Dalsim duvodem bylo, ze v dobe nakupu byli k dispozici jen moduly s externi antenou - tj na modulu konektor a kablik k antene tahany vnejskem. Neprakticke a nesikovne. Modul jsem otocil (pri prostem vytazeni z krabicky a umisteni na piny v T9X byl vystup na antenu dole, k dispozici jsem mel jen kratky RF kablik, modul jsem tedy otocil vzhuru nohami, RF vystup je nahore, uprostred dostupny bind konektor a ledka, pripojeni k pinum T9X mam pres ksandicku z PC konektoru), kabel k antene natahl vnitrkem, prostor pro RF modul zakryl vickem (musi byt sundavaci - na modulu pod vickem je bind tlacitko).
Pozor, je potreba posunout casovani PPM z T9x, presnou hodnotu si ted nepamatuji, je to bud jeden nebo dva kroky. Postup je jednoduchy - se stavajicim DSM2 radiem s vynulovanymi trimy a pakami uprostred musi byt kormidla uprostred - tj mechanicky vytrimovane. S defaultnim nastavenim T9x jsou vsechny kanaly posunute jednim smerem, zmenou casovani se dostanou zpet na prostredek (pro takove kejkle predpokladam dostatecne chytry firmware, to co je v T9x z fabriky tohle neumi).
Frsky telemetrii mam k vestavbe pripravenou take, prostor pro ukryti druheho modulu v radiu je (klidne oboustrankou "pod" spektracky modul), je potreba vymyslet umisteni druhe anteny a prepinani generovani PPM a napajeni pro modul tak, aby o nej neslo zavadit v letu.
Jeste napoveda - je-li po ruce ke "kanibalizaci" DX6i, da se do T9x dostat firmware, ktery na "PPM" vystupu generuje ne PPM, ale signal prave pro modul z DX6i - funguji pak vychytavky jako bindovani pres trainer spinac pri zapnuti a podobne, bohuzel pak myslim nefunguje prepinani vice modulu - na "PPM" vystupu uz neni PPM, ale digitalni signal, kteremu rozumi prave jen RF modul z DX6i.
Jeste duvod pro instalaci DSM2 a ne jen Frsky telemetrie - mSR, mCPX, micro P51 a dalsi micra s vestavenym all-in-one DSM2 prijimaci