Jak zapojit AC motor

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
komarek.lukas

Re: Jak zapojit AC motor

#46 Příspěvek od komarek.lukas »

To si moc hodnej,že sis tim dal práci to najít,ale já sem chtěl dát do Xtry střídavý motor.
ifin

#47 Příspěvek od ifin »

komarek.lukas píše:To si moc hodnej,že sis tim dal práci to najít,ale já sem chtěl dát do Xtry střídavý motor.

No a co ti brání?Jestli to co máš funguje na ss motor,tak ti to bude fungovat i na ten střídavý.Na výstup pro ss motor u řídící jednotky připojiš konvertor signálu,k němu střídavý regulátor a k tomu pak střídavý motor.Napájení pro oba regulátory vezmeš z jedné baterie a je to.Odkaz na konvertor jsem dával pár příspěvků zpátky.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
komarek.lukas

#48 Příspěvek od komarek.lukas »

No to je jasná zpráva jen jsme se asi nepochopili já sem myslel,že si mi dával odkaz z toho Aukra at si to koupim,ale proč když tohle doma mám.No to je jedno-dneska si objednám ten konvertor a uvidíse.Jen mám takovej špatnej pocit,že sem ten stř.regulátor odpálil no koneckoncu to se taky uvidí:-).Díky
ifin

#49 Příspěvek od ifin »

komarek.lukas píše:No to je jasná zpráva jen jsme se asi nepochopili já sem myslel,že si mi dával odkaz z toho Aukra at si to koupim,ale proč když tohle doma mám.No to je jedno-dneska si objednám ten konvertor a uvidíse.Jen mám takovej špatnej pocit,že sem ten stř.regulátor odpálil no koneckoncu to se taky uvidí:-).Díky

No ono to bylo myšleno tak,že pokud by jsi svým laborovaním něco zkurvil,tak tady máš do zásoby. :-) Ty tvoje fotky vypadají dost divoce...
komarek.lukas

#50 Příspěvek od komarek.lukas »

Jo aha až takhle :D .No tak doufám,že to nebudu potřebovat a s těma fotkama-uznávám,že to vypadá zběsile,ale žádnej strach jsou to jen zkušební kabely :mrgreen:
Akorát co mě ještě trochu trápí,tak to je jakou vrtuly na ten motůrek-koukal sem na net a tam je co web tak to jiná vrtule,tak nevim nevim.
komarek.lukas

#51 Příspěvek od komarek.lukas »

Zdravim,tak mi dnes přišel ten slavný converter s jedno.směrnýho na střídavý a ejhle ono to funguje,ale né tak uplně.Při rychlém přidání plynu motor jen cukne.Když přidávám pomalu tak se chytne a točí a když dám plnej,tak chvilku točí pěkně,ale pak začne pokulhávat-čím to?slabá baterka(mám tam 2S 350mAh)nebo snad špatnej regulátor?Muže někdo poradit?Děkuji
MartyCZ

#52 Příspěvek od MartyCZ »

o chlup spatne casovani? da se ten prevodnik nejak nastavovat?
komarek.lukas

#53 Příspěvek od komarek.lukas »

Mám pocit,že se převodník nedá nějak nastavovat,ale ted mě napodlo ten přijímač jestli se nedá nák nastavit.Včera se třeba zkoušel dát plnej když přijímač jednou pípnul,ale moc to nepomohlo
komarek.lukas

#54 Příspěvek od komarek.lukas »

tak tady sou ty fotky,snad z toho něco vypozoruješ,díky.

18092012501.jpg

18092012504.jpg

18092012502.jpg
ifin

#55 Příspěvek od ifin »

Při připojení svítí modře, při používání modře bliká. Musel jsem upravit maximum plynu, ke konci dráhy plynu šel opět na nulu. Možná pomůže nějak zkalibrovat plyn. Zapnout s páčkou plynu na max a pak stáhnout na minimum. Za úspěch neručím.
komarek.lukas

#56 Příspěvek od komarek.lukas »

Tak to mám ten samej problém.Na displeji je dráha plynu od 0 do 100 a motor začne točit od 14 a na maximum mužu dát pouze do 80 když přidám víc,tak cca po 5 s začně pokulhávat a někdy se i vypne.Kalibraci plynu sem zkoušel a je to furt stejný.Není to až takový problém asi se dá na to zvyknout.Jinak Ti děkuji za tvé rady.
ifin

#57 Příspěvek od ifin »

komarek.lukas píše:Tak to mám ten samej problém.Na displeji je dráha plynu od 0 do 100 a motor začne točit od 14 a na maximum mužu dát pouze do 80 když přidám víc,tak cca po 5 s začně pokulhávat a někdy se i vypne.Kalibraci plynu sem zkoušel a je to furt stejný.Není to až takový problém asi se dá na to zvyknout.Jinak Ti děkuji za tvé rady.

Jo, to je přesně ono. Já sem to vyřešil nastavením na vysílači (teď nevím z hlavy funkci, ale tuším expo), ale ty máš nejspíš ten jednoduchej vysílač s dvěma páčkama a trimy, že? Tam jde nastavit kulový...
komarek.lukas

#58 Příspěvek od komarek.lukas »

Jj mám a tam moc toho nenastavíš sice tam je trim plynu,ale v tomto případě mám moc malej rozsah.Dám si tam nějakou zarážku:-).Přemýšlel sem jestli ho do Xtry vubec dám,ale rozhodl sem se,že jo.Ted už jen zbývá to tam všechno pěkně napasovat a nák kvalitně přidělat ten pidi moturek snad to bude stát za to.
komarek.lukas

#59 Příspěvek od komarek.lukas »

tak sem dnes byl vyzkoušet ten nový střídavý moturek a jsem nemile překvapen-namísto většího výkonu,kvuli kterému sem to vše předělával,se letadlo sotva udrželo ve vzduchu.Mám takový pocit,že ten puvodní stejnosměrný motor má snad větší výkon nebo nevim čím to????????????
ifin

#60 Příspěvek od ifin »

Tak jestli jsi tam dal "nějaký" střídavý motorek, tak je to klidně možné. Co třeba porovnat otáčky na volt u toho starého a nového. Nebo zkusit jinou vrtuli. Nebo zkontrolovat, jestli jsi tam nenasadil tu vrtuli obráceně. I to jsem viděl, ono to pak letí, ale výkon to nemá... To, že tam je střídavý motorek neznamená automaticky větší výkon.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“