vybavení tracy od svora
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Re: vybavení tracy od svora
Trochu to vyos doleva a dolů, u toho větroně máš motor stejně jen na vytáhnutí do vzduchu takže já jsem tam ani motor nevyosoval - na plný plyn trochu stoupal ale to je bez vyosení jasné.
Petr
Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
- bobmaximus
Díky alespoň za nějakou radu.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš vůbec zaco - jestli by jsi stál o nějaké rady do začátku nak mi napiš do SZ.
Petr
Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Ahoj lidi,
Tracy již nějakou dobu vlastním, ale už dlouho jsem s ní nelétal.
Před lety jsem s ní totiž trochu tvrději přistál a ulomilo se mi VOP s kusem ocasu
.
Zkoušel jsem to spravovat, ale bohužel jsem někde potratil stavební plán, takže se mi oprava nepodařila na 100%.
Mohl by mi někdo prosím poskytnou stavební plán? Ať třeba nascannovat či zaslat poštou? Jedná se o obyč Tracy bez motoru.
Bohatě by mi stačil plán trupu a VOP.
Klidně ho za malou cenu odkoupím.
Byl bych za to moc vděčen..rád bych si s Tracynou zase pořádně zalétal
.
Tracy již nějakou dobu vlastním, ale už dlouho jsem s ní nelétal.
Před lety jsem s ní totiž trochu tvrději přistál a ulomilo se mi VOP s kusem ocasu
Zkoušel jsem to spravovat, ale bohužel jsem někde potratil stavební plán, takže se mi oprava nepodařila na 100%.
Mohl by mi někdo prosím poskytnou stavební plán? Ať třeba nascannovat či zaslat poštou? Jedná se o obyč Tracy bez motoru.
Bohatě by mi stačil plán trupu a VOP.
Klidně ho za malou cenu odkoupím.
Byl bych za to moc vděčen..rád bych si s Tracynou zase pořádně zalétal
Mail: xRockyJ@seznam.cz
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
nejsem asi půl roku majitelem tracy ale stavební plán bych měl mít na 100% doma.....mrknu nato a dám vědět
nejsem asi půl roku majitelem tracy ale stavební plán bych měl mít na 100% doma.....mrknu nato a dám vědět
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
VOP bych oscanovat mohl, ale trup mám plán jen na Tracy-e.
zatím pokud to trochu pomůže aspoň obrázek VOP
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor píše:VOP bych oscanovat mohl, ale trup mám plán jen na Tracy-e.
Díky moc za odpověď. Uvidíme co zjistí ExperimentatorPetr a kdyby doma nic nenašel tak bych se ozval
Samozřejmě za odpověď děkuji i Petrovi
Tak ExperimentatorPetr se mi nějak neozývá
.
Byl bych moc rád, když by byl někdo tak hodný a alespoň plán zadní části trupu mi někdo nascannoval.
Děkuji moc za jakoukoli reakci.
Byl bych moc rád, když by byl někdo tak hodný a alespoň plán zadní části trupu mi někdo nascannoval.
Děkuji moc za jakoukoli reakci.
Až se dostanu domů večer zkusím to nascanovat. Bude to ale rozkouskovaný na A4ky nemám větší scanner.
Edit: bude to stačit takhle?
Edit: bude to stačit takhle?
- Přílohy
-
- Tracy.PDF
- (132.24 KiB) Staženo 127 x
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Moc děkuji, tak to snad bude stačit
.
Už se těším až to dám dohromady a zase si zalétám
Už se těším až to dám dohromady a zase si zalétám
Nevíte někdo náhodou, co má Tracy za profil?
Leží mi totiž už nějakou dobu nedotčená ve sklepě a vpadá to, že až jí budu stavět, tak už bych radši lítal s něčím, co má čtyři serva v křídle. Proto bych rád věděl, jestli má smysl použít na čtyřservové křídlo původní žebra, nebo postavit úplně nové křídlo s jiným profilem.
Díky za odpověď
Leží mi totiž už nějakou dobu nedotčená ve sklepě a vpadá to, že až jí budu stavět, tak už bych radši lítal s něčím, co má čtyři serva v křídle. Proto bych rád věděl, jestli má smysl použít na čtyřservové křídlo původní žebra, nebo postavit úplně nové křídlo s jiným profilem.
Díky za odpověď
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
podle mě tam je normální Clark-Y. Na původní křídlo nemá cenu dělat křidýlka a ani klapky. Lítá to pomalu a pádovka je tak malá že nemá cenu brzdit klapkama.
Dík to jsem si myslel. Takže jí postavím s původním ušatým křídlem a poak budu konstruovat nějaké s jiným profilem.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.
Tracy-E už je na cestě a rád bych do ní použil co nejvíce "šuplíkového" vybavení:
-stříďák RAY 2830/09 (210W, 1300KV)
-4S NiMH 1300mAh
-2x9g serva (HXT900 a nějaké PowerHD)
Takže jediné, co budu muset dokoupit je regl a sklopka 9x5, což dělá nějakých 700 - to pro mě jako pro studenta není zrovna málo. Největší otazník visí nad těmi servy -
opravdu stačí ty devítigramové ? Prošel jsem si stavby Tracyn zdejších modelářů na různých fotoalbech a viděl jsem použité buď 11g nebo 9g. Těch 9g/1,6kg mi připadá docela málo na dvoumetrovku, ale asi to stačí na ten klidný pomalý polet. V podobně velkém motorovém větroni máme HS-422, což mě mate...
Co do stavby, bude to můj druhý RC model (první je Stylus), nějaké letové ,,zkušenosti" už mám s tímhletaťkovým výtvorem (ale nejsem zas tak úplně stoprocentní začátečník-kolem letadel,házedel,kitů apod. se motám od nějakých cca 8 let, takže mám ponětí o principu letu, páčkování apod). Přiznám se, že jsem zamýšlel udělat křídlo bez dvojitého lomení a jen s jedním mírným vzepětím (prakticky bez těch uší) a dodělat křidélka, protože bych rád, až se trochu vylítám, zkusil trochu vyšší ovladatelnost v podobě glizád, utaženějších zatáček a hlavně namixování křidélek jako aerodynamických brzd (pro jistější opouštění termiky). Každopádně mě pročítání RCmanie asi už přesvědčilo definitivně, že to nemá smysl - hlavně bych z toho nerad měl cihlu jako ze Styluse.
Tracy-E už je na cestě a rád bych do ní použil co nejvíce "šuplíkového" vybavení:
-4S NiMH 1300mAh
-2x9g serva (HXT900 a nějaké PowerHD)
Takže jediné, co budu muset dokoupit je regl a sklopka 9x5, což dělá nějakých 700 - to pro mě jako pro studenta není zrovna málo. Největší otazník visí nad těmi servy -
opravdu stačí ty devítigramové ? Prošel jsem si stavby Tracyn zdejších modelářů na různých fotoalbech a viděl jsem použité buď 11g nebo 9g. Těch 9g/1,6kg mi připadá docela málo na dvoumetrovku, ale asi to stačí na ten klidný pomalý polet. V podobně velkém motorovém větroni máme HS-422, což mě mate...
Co do stavby, bude to můj druhý RC model (první je Stylus), nějaké letové ,,zkušenosti" už mám s tímhletaťkovým výtvorem (ale nejsem zas tak úplně stoprocentní začátečník-kolem letadel,házedel,kitů apod. se motám od nějakých cca 8 let, takže mám ponětí o principu letu, páčkování apod). Přiznám se, že jsem zamýšlel udělat křídlo bez dvojitého lomení a jen s jedním mírným vzepětím (prakticky bez těch uší) a dodělat křidélka, protože bych rád, až se trochu vylítám, zkusil trochu vyšší ovladatelnost v podobě glizád, utaženějších zatáček a hlavně namixování křidélek jako aerodynamických brzd (pro jistější opouštění termiky). Každopádně mě pročítání RCmanie asi už přesvědčilo definitivně, že to nemá smysl - hlavně bych z toho nerad měl cihlu jako ze Styluse.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne ned 16.12.2012 19:22, celkem upraveno 1 x.
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
Rocky_MK píše:Zdravím.
-4S Li-Pol 1300mAh
Takže jediné, co budu muset dokoupit je regl a sklopka 9x5, což dělá nějakých 700 - to pro mě jako pro studenta není zrovna málo.
Není to nějakej překlep protože ten motor na 4s tu vrtuli neudejchá ...
Jinak já v TRACY mám HS-81 a v pohodě stačej, 9g bych se bál, že to neutáhnou vzhledem k douhejm táhlům a velkým ovládacím plochám.