Modelárske aplikácie pre Android

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
googie
Kontaktovat uživatele:

Modelárske aplikácie pre Android

#1 Příspěvek od googie »

Ahoj,

chcel by som sa spýtať kto používa Android appky a aké pre modelárčinu. Nemusia byť primárne určené pre modelárov. Niečo som mal, ale úžitková hodnota malá. Mám na mysli čokoľvek, či už využitie senzorov, GPS atď. A pod použitím myslím aj stavanie, nastavovanie, výber pohonu a samotné lietanie tiež.

dik
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
kure87
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelárske aplikácie pre Android

#2 Příspěvek od kure87 »

Ahoj koukám že nelítáš heli, jinak já osobně používám Head Speed na měření otáček rotoru a potom občas Heli Pitch na měření úhlu náběhu listů.
googie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od googie »

Nelietam, ale ostatným možno pomôže
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mkyral »

Mám android teprve krátce. Zatím jsem našel jen RC Tools. Nástrojů tam je hodně, ale reálně jsem ještě žádný nevyužil.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
martin z

#5 Příspěvek od martin z »

Pokouším se používat aplikaci Graupner Hott Viewer za asi 6 dolarů. Můj nový vysílač MC-22 ač již v základu Hott, tak nejspíš pro své stáří původního modelu (zdá se že vevnitř je nový jen 2,4 modul, lipo aku a možnost updatovat fw vysílače) na rozdíl od nových vysílačů řady Hott nemluví, jen pípá vario a ukazuje telemetrické údaje na displeji. Dokoupil jsem bluetooth modul do vysílače a mluví to na mě z androidu. Část anglických hlášení ve .wav souborech jsem si předaboval česky. Potřebuju si udělat nějaký držáček androida k vysílači, zkoušel jsem mít mobil v kapse nebo na krku, ale občas mi vypadlo spojení a samo se neobnoví, musí se spustit ručně. Na displeji androida můžu mít zobrazené hodnoty jaké chci a mluvit to může taky to co si nastavím. Protože mi moje elektro/větroně už několikrát ulítly na ztrátu vizuálního kontaktu, tak kvituju funkci kdy ikona éra na androidu ukazuje polohu před gps modul. Šla by i fotomapa jako podklad, ale musel bych být na louce přes mobil přihlášen na google mapy, takže bohužel vidím jen šedý podklad se směrem a vzdáleností. Když éro definitivně zmizí, tak se ještě mohu přepnout na funkci kdy šipka a vzdálenost ála geocashing mě navádí na poslední známou gps polohu modelu (trosky modelu již mohou být bez napájení). Aplikaci jsem si stáhnul v polovině srpna a za tu dobu vyšly asi dvě aktualizace, v poslední verzi 1.5.0 jsou přidané vario tóny, to jsem ještě nevyzkoušel.
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od LTZ400M »

Ahoj kolegové,sice to není pomůcka,ale je to docela dobrej simulátor,na tabletu v leže v posteli super.Jmenuje se to Absolute RC plane a je na Obchodu play grátis.Letu zdar a pěkný nový modelářský rok. :D
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
los_carlos

#8 Příspěvek od los_carlos »

Používám RC log:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .lipo.free
Je jednoduchý, přehledný a funkční. Dělá přesně to co jsem hledal.
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kouba159 »

los_carlos píše:Používám RC log:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .lipo.free
Je jednoduchý, přehledný a funkční. Dělá přesně to co jsem hledal.

Toto vypadá opravdu moc dobře. Nejvíc se mi líbí ta idea načítání QR kódů na bateriích kvůli počtu cyklů.
Tomuto dám asi šanci.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od davelbc »

taky bych se přidal, nechci zakládat nové téma, ale zrovna včera jsem narazil na človíčka kterej do svýho éra vloží telefon zapne nějakou aplikaci GPS a ono mu to po přistání vysype veškerý letový údaje. nemáte někdo odkaz na takový soft? problém je ještě v tom, že mám nokii s nějakým systemém Symbian 3 ... to bude asi pěkná jebka co?
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mkyral »

Hlavně tam asi nebudeš mít GPS. Ale na Symbian by taky něco mohlo existovat. Čistě teoreticky ;-)
Já přešel ze Symbianu na Android právě proto, že na Android je mnohem více aplikací.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od davelbc »

mkyral píše:Hlavně tam asi nebudeš mít GPS. Ale na Symbian by taky něco mohlo existovat. Čistě teoreticky ;-)
Já přešel ze Symbianu na Android právě proto, že na Android je mnohem více aplikací.

a jak to poznám? navigaci GPS ten stroj má, ale nevím zda se dá ten modul požít právě na tyto vychytávky. přiznám že jsem si docela naběhl, ani by mě nemrzelo kdybych ten phone v letadle rozsekal, ale to éro... to by byla škoda! pokusím se něco vyguglit, ale popravdě nevím ani co mám hledat, nebo jak se podobné softy pro Android jmenují...
robotmz

#13 Příspěvek od robotmz »

davelbc:

- nespustil tam nejaký navigačný soft a ten mu vypľul LOG ?

- nepamätám si, ale pozri sa čo všetko zaznamenáva JAVA aplikácia trekbuddy
http://www.trekbuddy.net
- kedysi som ju mal, je to turistická navigácia, ktorá by mohla čo-to logovať, dajú sa do nej posťahovať rôzne utility, napríklad cyklistický tachometer a podobne...
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od davelbc »

robotmz píše:davelbc:

- nespustil tam nejaký navigačný soft a ten mu vypľul LOG ?

- nepamätám si, ale pozri sa čo všetko zaznamenáva JAVA aplikácia trekbuddy
http://www.trekbuddy.net
- kedysi som ju mal, je to turistická navigácia, ktorá by mohla čo-to logovať, dajú sa do nej posťahovať rôzne utility, napríklad cyklistický tachometer a podobne...

nejsem tak úplně sklerotickej, našel jsem to a nybylo to tak složitý tady to je http://www.rcalbum.com/photoView.php?id=7902&nr=2&amode= třeba to někdo rozpozná a poradí co je to zač?
petrovo

#15 Příspěvek od petrovo »

Ale vzdyt je to tam psane ... Aplikace se jmenuje My tracks a odkaz na ni je treba ZDE.

EDIT:
Nebo ZDE novejsi verze.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“