Minicorado
Re: Minicorado
Super, dékuji,člověk se stále učí! Tak že, když budu mít motor Axi 2217/12, regl 45A, tak vrtuli tam dám 9*6, (10*6) to na 3S a na 4S o palec menší. Říkám to správně? Díky Roman
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě ano. Na 3S asi 9/6 a na 4S max. 8/6 a pokud možno chladit a hlavně netrápit na plnej delší dobu na zemi! V letu využívat jen impulsivně a s přestávkama na ochlazení.
Super, díky, přesně to je můj záměr, prostě na pohodu
jak jsi psal už někde před tím, ideální kombinace...Díky
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Zdravim, tak vše je postaveno a osazeno, tak teď seřizuji a nastavuji. Mám motor Axi 2217/12 a regl Foxi 45 a tady jsem narazil na ČASOVÁNÍ s možností 2 , 8 , 15 , 22 a 30, v návodu píší 22 nebo 30 pro outrunnery( 14-polové), má s tím někdo zkušenosti? a kolika polový te tento axík? V papítrech k němu ani na stránkách to není. Díky
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Axík má pólů 14. Takže mu nastav klidně to co doporučuje prodejce reglu (22-30).
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
padák píše:Zdravim, tak vše je postaveno a osazeno, tak teď seřizuji a nastavuji. Mám motor Axi 2217/12 a regl Foxi 45 a tady jsem narazil na ČASOVÁNÍ s možností 2 , 8 , 15 , 22 a 30, v návodu píší 22 nebo 30 pro outrunnery( 14-polové), má s tím někdo zkušenosti? a kolika polový te tento axík? V papítrech k němu ani na stránkách to není. Díky
Keď som mal ešte funkčný rekl Spin33 skúšal som na tomto motore naj nastavenie časovania. Pri 30st už výraznejšie stúpol prúd a otáčky nie.
Naj mi vyšlo 24st, čo uvádza aj výrobca, ale nemal som možnosť to viac krát overiť - regl mi zhorel lebo motor s vrtulou 11x6 zrejme bral cez 50A...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Super , díky! Podařilo se mi spojit s výrobcem a tady na ten motor je ideální 24, Ale při doporučené vrtuli 
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
padák píše:Super , díky! Podařilo se mi spojit s výrobcem a tady na ten motor je ideální 24, Ale při doporučené vrtuli
V podstate ten motor znáša v pohode X násobné preťaženie - môžeš tam nahodiť ako 10x8 tak 11x6, no potrebuješ regulátor čo to znesie. Motor sa pri pár s zaťažovaní neprehrieva.
Len si to treba odsledovať a urobiť dobré chladenie.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Konecne jsem nasel zase trochu casu k osazeni meho Minicorada. Zacal jsem usazovat serva do kridla. Ale hned jedno nemile prekvapeni - jedno servo DS09 ma praskly obal v miste horniho loziska. Kurnik, tusite nekdo, jestli se da sehnat samotny "domecek" pro Hyperion Atlas DS09 AMD? Servo jeste ani neletelo a uz je v haji 
Tak i já jsem v očekávání Minicorada .... jen pro upřesnění. Po študování co jsem kde našel jsem zjistil, že jediný 4S co se vejdou jsou 1800mAh ???
A další věc co mě leží v hlavě jsou vrtule RF - Dalibor psal, že RF16x17 kterou měl na NEU v Coradu je za použití normálního trámce vrtule se stoupáním 12 .... To je tak u všech vrtulí RF že udávané stoupání se bere při přetočeném trámci? Nebo jak je to?
A další věc co mě leží v hlavě jsou vrtule RF - Dalibor psal, že RF16x17 kterou měl na NEU v Coradu je za použití normálního trámce vrtule se stoupáním 12 .... To je tak u všech vrtulí RF že udávané stoupání se bere při přetočeném trámci? Nebo jak je to?
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
14,5/14 je klasika pro unašeč s 0°offsetem. Jinak tipuju (dle kvality použité aku), že se s ní dostaneš na odběry možná 90A. Tedy u aku 1,8Ah odběr kolem 50C.
U vrtulí RFM jež potřebují unašeč s více jak 0°offsetem "CFK-Klapp-Propeller für Spezialspinner versetzt" (platí i pro vrtule F5B) je napsáno přímo doporučení typů unašečů. Je jich vícero s různým offsetem a přímo s jakým je dodržen daný rozměr vrtule se dočteš netušim kde.
U vrtulí RFM jež potřebují unašeč s více jak 0°offsetem "CFK-Klapp-Propeller für Spezialspinner versetzt" (platí i pro vrtule F5B) je napsáno přímo doporučení typů unašečů. Je jich vícero s různým offsetem a přímo s jakým je dodržen daný rozměr vrtule se dočteš netušim kde.
Trochu jsem pokrocil ve stavbe. Protoze nejak nemam zatim chut znova zkouset odpajet kabely z reglu (zkusil jsem hrotovou pajku a trafopajku a kabely jsou na reglu porad), tak jsem se vrhnul na osazeni kridla.
Zacal jsem klapkama - tam neni vicemene co vymyslet. Rozmerit, kudy povede tahlo, vybrousit do zavetrovani diru pro grip s vidlickou a stejne tak udelat do kridla diru pro vidlicku - to neni problem. Jen vymyslet tahlo a paku tak, aby sla klapka na 90° dolu a pritom mohla jit i dost nahoru (treba pro primixovani klapek ke kridelku). Dva vecery zkouseni, ale dobra vec se podarila. Grip jsem zkratil na minimum a na vidlicce jsem upyloval trochu boku cepu - jinak by musela byt dira v zavetrovani vetsi, aby sel cep vyndat. Na funkci cepu to vliv nema a dira v zavetrovani je minimalni.
Serva jsou v kridle uchycena na spalickach z preklizky (lepeno stredne hustym vterinakem). Servo lezi na vnitrni strane kridla a asi ho tam uchytim jeste oboustranou lepici folii 3M pro 100% zafixovani. Paka na servu je dost dlouha na plnou vychylku klapky, ale porad je schovana pod potahem kridla, takze nedrhne o kryt.
Zacal jsem klapkama - tam neni vicemene co vymyslet. Rozmerit, kudy povede tahlo, vybrousit do zavetrovani diru pro grip s vidlickou a stejne tak udelat do kridla diru pro vidlicku - to neni problem. Jen vymyslet tahlo a paku tak, aby sla klapka na 90° dolu a pritom mohla jit i dost nahoru (treba pro primixovani klapek ke kridelku). Dva vecery zkouseni, ale dobra vec se podarila. Grip jsem zkratil na minimum a na vidlicce jsem upyloval trochu boku cepu - jinak by musela byt dira v zavetrovani vetsi, aby sel cep vyndat. Na funkci cepu to vliv nema a dira v zavetrovani je minimalni.
Serva jsou v kridle uchycena na spalickach z preklizky (lepeno stredne hustym vterinakem). Servo lezi na vnitrni strane kridla a asi ho tam uchytim jeste oboustranou lepici folii 3M pro 100% zafixovani. Paka na servu je dost dlouha na plnou vychylku klapky, ale porad je schovana pod potahem kridla, takze nedrhne o kryt.
Když to vidim takhle parádně osazený, je to boží, představa že bych si to měl osazovat sám se svou chutí honem, honem je strašná 
Staifus píše:Když to vidim takhle parádně osazený, je to boží, představa že bych si to měl osazovat sám se svou chutí honem, honem je strašná
Myslim, ze takhle osadit by to dokazal temer kazdy - nic na tom neni. Chce to jen merit a trochu u toho premyslet. Nez jsem do kridla sel frezkou, tak jsem si to milionkrat zkousel
Sranda nastava az u kridelek. Jestli bude cas, tak je chci do konce tohodle tydne dodelat. Trochu me nakazil J.F. Jeho osazeni je paraaaada (http://www.j-f.cz/Modely/Minicorado2.html). Ty tahla kridelek vnitrkem jsou pekna pakarna a hra o desetinky milimetru. Nekolikrat jsem si nadaval, ze jsem se do toho pustil
mno ja se tesim na vikend snad zalitnu svoje corado 2.0 tentokrate opravdu 2.0 totiz maxicorado s rozpetim 2m a delsim trupem 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno