Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
milost
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#91 Příspěvek od milost »

kovaco píše:pro tomashr:

Ale přeci RAY X můžu v pohodě z 1700g na 2500g dovážit, ne? Nebo si myslíš, že to nepůjde?

Mně se líbí tvoje nadšení - ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsi hroznej vocas. Snad se neurazíš. 8)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
fly-up

#92 Příspěvek od fly-up »

kovaco píše:pro tomashr:

Ale přeci RAY X můžu v pohodě z 1700g na 2500g dovážit, ne? Nebo si myslíš, že to nepůjde?

Na to aby si postavil lietadlo o letovke 1700g musís toho materialu hodne ubrať, tým že uberieš máš 2 možnosti:

1. lietadlo pevnostne poddimenzuješ, postavíš to zo skla / Adámkovi sa jeho STORK 4 na MSR F5J rozflatroval /
2. model postavíš z ukrajinkého 40g biaxuhlíku , ktorý stoji cca 80 eur za 1m2 ale potom to zasa dokáažeš vyrobiť lahké a primerane pevné,ale určite nie za pár drobných / modely z biaxuhlíku ASPIRE,MAXA ,SUPRA,PIKE /

A nakladať 1700g na letovku 2500g je pekný nezmysel :)

BM
tomashr

#93 Příspěvek od tomashr »

Přesně jak píše Bohouš - Juraj to rozflateroval, já zase dokázal slušně "svěsit uši" při butterfly. Nemyslím si, že bych ho při soutěžním létání rozlomil, ale třeba na ty vaše "kokotiny" s výškovými rekordy bych vzal rozhodně radši Shocka s pevným ST d-boxem, kterého klidně pošlu 500m střemhlav bez brzd (ověřeno) než ultralight Storka... A mezi námi, ani třeba ta Maxa v lehké ST verzi za nemalou cenu není právě ztělesněná pevnost.
Prostě pro rekreaci radši přidat 250g hmotnosti do konstrukce a nehrotit to na úplné minimum.
kovaco

#94 Příspěvek od kovaco »

:D Jj, jsem vocas, ale toho se asi nezbavím. Vzpomínám si na rok 2009, kdy jsem se tady zeptal jako úplný zelenáč na Siriuse. Taky jsem byl málem ukamenován. A právě tomu éru, které bylo moje první, vděčím za to, že dnes létám, jak létám. To jsem dostal tolik přívlastků, že jsem s létáním chtěl praštit. :roll: :twisted: Dnes jsem rád, že jsem u tohoto koníčku vydržel (stojí to hnusné prachy :evil: ) a kluci, klidně si pište co chcete. Ono kdyby se každý nadšenec měl držet vašich rad, tak 99,999% výrobců by neprodali ani servo, že jo kluci.
Tak kupujte jenom špičkové stroje nejlepší kvality a ti, co sem napíšou, že by chtěli nižžší kvalitu, ať sem raději nepíšou nic, nebo jenom na vlastní nebezpečí. :lol: :lol: :lol:

PS: Ještěže Valenta dostal rozum a veškerou produkci letadel prodává do světa. Na našem trhu by chcípnul. :?
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15

#95 Příspěvek od graup15 »

Hihi..už mne ten Viking přestává bavit..to je hrůza, si člověk pokaždé výtečně zalétá.
Budu muset přejít na nějaké pořádné jebky abych se u toho musel vztekat a byl nadšenej, že to vůbec letí :-) :-)
Dnes jsme s Ondrou dali tři starty v Bubákově. Tak si do deníčku připisuji 1h45minut nálet ...:-) Bylo to velmi příjemné. Nějak jsem to nehrotil..výšky okolo 800 a průměrně 500m bohatě stačí...někdy:-)
kovaco

#96 Příspěvek od kovaco »

Jj, dnes to bylo jako vždy až do nebes. :lol:
Suprrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D
ST
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od ST »

My, co jsme celej den v práci můžeme jen závidět... :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
kovaco

#98 Příspěvek od kovaco »

Tady je dnešní blbnutí. Takový malý sešup ze 700m s Volcanem. :D :lol:

PS: Valenta vyrábí fakt podřadné éra, že jo kluci. :lol: :lol: :lol:
Přílohy
nbc11.9.2012xxx.gif
graup15

#99 Příspěvek od graup15 »

kovaco píše:Tady je dnešní blbnutí. Takový malý sešup ze 700m s Volcanem. :D :lol:

PS: Valenta vyrábí fakt podřadné éra, že jo kluci. :lol: :lol: :lol:

Ondro..nazoomuj si část grafu kde chceš zjistit kolik to mastilo dolů. Pak označ žlutými čárami a mezi nima uvidíš dole výpočet klesání(rychlost m/s). To sem pak dej. takhle je prd poznat jak rychle to jelo dolů.
kovaco

#100 Příspěvek od kovaco »

OK, pokusím se. Ještě jsem to nedělal. :D
graup15_junior

Viking 2-E a další mé modýlky

#101 Příspěvek od graup15_junior »

Cus Ondro, ta cara klesani vypada dost kolma :-), kolik to bylo m/s? Tipuju kolem 200km/h, tak schvalne....
kovaco

#102 Příspěvek od kovaco »

Včera mi manželka znárodnila PC, tak až teď. :lol: :lol:
Přílohy
nbc11.9.2012zoom.gif
graup15

#103 Příspěvek od graup15 »

kovaco píše:Včera mi manželka znárodnila PC, tak až teď. :lol: :lol:

Hihi IT genie, pošli mi ten soubor (celý!!) ze včera já ti to ukážu jak na to. Zase to máš blbě.
graup15

#104 Příspěvek od graup15 »

Ondro..jen pro upřesnění. Skyssistant neukazuje skutečnou vzdušnou rychlost , ale jen rychlost klesání, nebo stoupání podle změny barometrického tlaku. Takže pokud by jsi chtěl obejít Pitotovu trubici (měření skutečné rychlosti) musel by jsi letět naprosto kolmo dolů!! Což jsi neletěl. Počítej ,že ta výsledná rychlost byla tutově vyšší, než naměřená klesavost.
Ta kolmá čára na grafu je normální jev u SkyAssistanta..když máš nastavené nějaké (a je jedno jaké) alarmové hlášení, tak v okamžiku kdy kecá-neloguje! Pak je na grafu kolmá čára až do okamžiku, kdy se mu sdílená paměť uvolní pro logování.

Výsledek z tvého grafu je, že v jednom okamžiku jsi klesal rychlostí 53.20m/s..což je 190.8km/h. Reálná rychlost byla o kus větší. Myslím, že to rozhodně přez 200km/h bylo.
Přílohy
ScreenHunter_01 Sep. 12 07.41.gif
graup15

#105 Příspěvek od graup15 »

Jo ještě něco...vypni si logování všech těch nepotřebných údajů...v logu máš i zbyečnosti jako teplotní diference...atd. Zbytečně to plní paměť a využitelnost pro nás nulová. To samé tam máš zaplé PPM události, u Fasstu poněkud k ničemu :-)
Jinak jsem si všiml, že používáš tlačítko uložit-přímo ze softu SkyAssistanta, jenže tím příjdeš o data po grafem. Já to ukládám pomocí ScrrenHunteru (prográmek na cílené okopnutí scrrenu .
Škoda, že včera jirka nemohl, nosilo to fajnově :-)
Ten poslední let , jak jsem pak kravil, jsem skoro..letěl kolmo dolů. Tak s nějakou rozumnou přesností, lze říct kolik Viking letěl dolů rychle.Bylo to 64.92m/s. Což je 233.7km/h. Zajímavější na tom je, že pro napbrání této rychlosti stačilo 300m výškového sešupu.:-)
Přílohy
ScreenHunter_02 Sep. 12 07.53.gif
ScreenHunter_03 Sep. 12 07.54.gif
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“