Toro 900 co a jak?

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Vaillante

Toro 900 co a jak?

#1 Příspěvek od Vaillante »

Letu zdar kluci,nikde jsem nenašel téma o toru.zajímá mě,pokud možno,nejlepší osazení (nebo to,které máte vy-je Vás tu s torem dost),nejlepší vyztužení atp. .Klidně můžete dávát postřehy z praxe a co byste popř udělali jinak.
díky předem za vše a ať Vám to lítá
mnov

Re: Toro 900 co a jak?

#2 Příspěvek od mnov »

A zkoušel jsi zadat do hledání "toro 900"?
Hauerdea

#3 Příspěvek od Hauerdea »

Jestli si trošku šikovný tak si ho za jedno odpoledne uděláš sám z tvrzenýho polystyrenu :-) v Mojim samokřídle co sem si udělal (900mm) mám:
Motor: emax cf2822
esc: RAY R-20B 20A s BEC
2x servo: HXT900 9g
aku: třičlánek 1500Mhz 25c
vrtule: 8x6 APC EP-tlačná

motor s touhle vrtulí má tah cca 700g takže myslim dostačující
mnov

#4 Příspěvek od mnov »

Hauerdea píše:aku: třičlánek 1500Mhz 25c

Co to je :?: To neznám :?:
Vaillante

#5 Příspěvek od Vaillante »

2mnov:kdybych nezkoušel,nepíšu.
2Hauerdea:šikovný jsem,myslím si a v práci to také říkají,jenže chybí vybavení,jako např.odporová pila,šablony profilu... .a jak jsi vyztužoval?objednával jsi motor z HK?
mnov

#6 Příspěvek od mnov »

Naposledy upravil(a) mnov dne pon 10.09.2012 20:48, celkem upraveno 1 x.
Hauerdea

#7 Příspěvek od Hauerdea »

Mnov: http://www.rc-levneji.cz/zippy/li-po-zi ... p-25c-35c/

Jinak odporovou pilku uděláš jednoduše :-) stačí ti starý zdorj z PC a kus ocelovýho drátu 0,7mm dáš ho narám a pusítš to přez to do zkratu a krásně vyřežeš profil, jinak profil si najdi něco na netu obkresli na něco kus tvrdýho a přidělej to ke kusu polystyrenu a pojedeš drátem kolem tý šablony :-) http://www.nahrejto.cz/pics/3e3102e1639 ... 1f85d7.jpg
padák

#8 Příspěvek od padák »

Zdravim, mám toro 900 asi dva roky, zkoušel jsem tam vše možné a nakonec jsem zůstal u toho doporučenýho výrobcem ( Telink ) má tam doporučený pohon a vystužení uhlíkem, lítam s tříčlánkem od 1200 až po1600 a lítá to super a mám tam i ledky na noční lítání. Je to super éro na vyblbnutí za barák a i na cesty!!!
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Hauerdea

#9 Příspěvek od Hauerdea »

Já vzal to co sem měl doma nevím jstli to jsou uhlíkový trupky ale byly z draka (toho co se pouští na provázcích) a z hobbykingu nemám zkušenosti, hlavně ze zahraničí takže sem obednával z českých eshopu
mnov

#10 Příspěvek od mnov »

Tak to jsi mě uklidnil, to znám. :) Já už se bál, že je to nějaký zdroj střídavého napětí. :)
Lapras

#11 Příspěvek od Lapras »

Já mám Toro 900 už 3 roky (již 2., první bylo na odpis :D), maximální spokojenost, mám výbavu takzvaně Tunning professional od Telinku, někde je tam Toro 900 TP. Je tam dvoučlánek, který ti na začátky naprosto stačí, je až zbytečně silný (na onu výbavu), avšak do budoucna se ti bude hodit. Znám dobře Toro s tříčlánkem - je předimenzované.

Nedoporučuji stavět vlastní samokřídla, když koupíš „hotové“, máš jistotu, že to poletí, a máš jasně dané těžiště. Už vůbec ne z PS, pokud by jsi s ním dělal takové kraviny jako já, dlouho by nepřežilo. ;)

Pokud bys nechtěl kupovat Toro „TP“, na HobbyKingu by jsi si lehce vybral, a bylo by to o hodně levnější.

Toro bylo moje 3. letadlo (hned po větroni Tracy a Easystaru), a musím říct, že jsem si s ním vždycky vyhrál, především pokud máš kamaráda se stejným nebo podobným érem, to je nejlepší polétání v souboji :lol:

Jestli máš ohledně Tora 900 nebo Hobbykingu, nebo něčeho co mám dole v podpisu dotázky, napiš mi do soukromé zprávy ;)
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*

*maximální spokojenost
Lapras

#12 Příspěvek od Lapras »

Jinak tady s klukama celkem souhlasím, každý s tím érem má jiné zkušenosti, poněvadž každý s tím jinak lítá.

Edit: Promiň ještě jsem zapoměl na to vyztužení a změny...
Mám v tom z vrchu a zespodu uhlíkové tyčky 1 nebo 1,2 mm, paráda.
Předek trupu je potřeba pořádně oplátovat - používám skelnou pásku která má leta vláken oboustranné (90/90 ? ), táhnu to zespodku trupu, jak trup končí, rozříznu podélně ten zbytek a každý pásek pásky přehnu navrch křídla, čili proužky pásky se kříží. Když už je nos letadla hodně namaděru, tak vezmu skleněný hadr a udělám v podstatě to samé co s páskou...

Jak ale říkám, budu moc rád, když mi napíšeš do SZ, mám s tím dosti velké zkušenosti a rád ti poradím ;)
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*

*maximální spokojenost
Hauerdea

#13 Příspěvek od Hauerdea »

Máš pravdu že homebuilt si snim musíš vyhrát a mít trpělivost než ho zalítáš pořádně, lítá perfektně než sem zlomil vrtuli :D http://www.nahrejto.cz/pics/d1324ef8fa9 ... 546795.jpg
Alimir
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Alimir »

robotmz

#15 Příspěvek od robotmz »

Záleží na čo to TORO 900 chceš, pretože sa dá postaviť aj ako ťažká stíhačka aj ako ľahučký termik.
Mne to stúpa skoro kolmo hore rýchlosť veľmi slušná, ale zároveň mám čistú letovku 350g teda nádherné aj do termiky. Pri poslednom lietaní asi pred 2 týždňami som musel dávať 2 x riadenú vývrtku, pretože už mi mizlo z dohľadu...
Lietam na ten kombo motor 2408 /s už vymenenými ložiskami za Japan/, a dvojčlánok RHINO 1750.
Letový čas bez blbnutia je vždy nad 30 minút na 1 baterku...
Ak idem do veeeeeeeeeeeeľmi silného vetra, tak si trimom "potlačím" a problém je vyriešený.

Ešte k tej stavbe.
Samokrídlo síce postavíš, ale nebude to TORO900 ... ak sa začneš viac zaujímať o samokrídla, zistiš že nie všetky lietajú tak dobre ako TORO. Je to veľký rozdiel až by som povedal neuveriteľný....
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“