Nefunkčný USB kábel z Hobbycity.

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Nefunkčný USB kábel z Hobbycity.

#1 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13597

Ahoj, rieši niekto podobný problém? Kábel je nefunkčný vrátane FMS. Neviem či sa jedná o komplet vadnú sériu, alebo konkrétny kus. Rovnako nefunkčný kábel prišiel totiž i kolegovi, pritom kábel zo zásielky cca rok naspäť ide OK.

Dík za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkčný USB kábel z Hobbycity.

#2 Příspěvek od tks »

Já jsem zase narazil s tímto: http://dx.com/p/usb-fms-simulator-cable ... lers-11996

Ale čemu říkáš nefunkční?
Ten můj se sice ve Windows objeví jako nový herní ovladač, ale v kalibraci se zobrazuje jen jeden křížový ovládací prvek a ani ten nějak moc na kniply nereaguje.
Když jsem měl kabel kdysi nějaký od Pelikána, tak ho Windows nainstalovaly jako dvoupákový ovladač a vše bylo ihned funkční.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
coro

#3 Příspěvek od coro »

pod Files je tam nejaký ovládač, nie že by som radil nahrávať si do PC kadečo z netu, ale keď to nejde, možno by to stálo za opatrný pokus? Či?
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

Nefunkčnost podobných kabelů je většinou způsobena použitím nevhodného softwarového ovladače. Projevuje se to třeba tak, že RC souprava zapojená přes takový kabel s nevhodným ovladačem ve Windows pak není dostupná buď vůbec a nebo jen zčásti tj., že jsou dostupné jen některé ovládací prvky apod.

Není vyloučeno ani to, že výrobce začal používat v elektronice těchto kabelů jiné čipy a v důsledku toho s těmito novými kabely už nejsou funkční starší softwarové ovladače, které fungují se staršími zdánlivě stejnými kabely.

Na webové stránce toho kabelu na HobbyKingu je ke stažení ovladač z roku 2011, který by měl být vhodný k tomu kabelu viz tento odkaz. Takže doporučuji tento ovladač nainstalovat a vyzkoušet to s ním.

Pokud tento zmíněný ovladač nebude s tím kabelem funkční pak jediné co lze doporučit je zkusit hledat po různých diskusích na Internetu zejména na rcgroups.com apod. zmínky o různých jiných softwarových ovladačích pro tyto kabely a odkazech na ně a prostě je vyzkoušet.
Lapras

#5 Příspěvek od Lapras »

Mám ten samý z HobbyKingu co píšeš, něco přes rok starý a funguje bezvadně.
Větroně, elektry, . . . RCF Crack Yak*, Toro* . . . Aurora 9* - Assan*. . . Aerofly professional Deluxe*

*maximální spokojenost
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

Lapras píše:Mám ten samý z HobbyKingu co píšeš, něco přes rok starý a funguje bezvadně.

To že onen kabel koupený zhruba před rokem funguje OK psal v úvodu i sám TERAZKY když zakládal toto téma viz červeně zvýrazněná část citace

TERAZKY píše:Neviem či sa jedná o komplet vadnú sériu, alebo konkrétny kus. Rovnako nefunkčný kábel prišiel totiž i kolegovi, pritom kábel zo zásielky cca rok naspäť ide OK.

ale jak jsem pochopil z jeho vyjádření tak u těch problémových kabelů nejde o rok staré kusy, ale o kusy co byly koupeny teprve nedávno a ty se mohu vnitřně lišit a starší ovladač s nimi nemusí být funkční jak už jsem zmínil v mé dřívější odpovědi.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TERAZKY »

Drondys ten ovládač mi nejde nainš.
Přílohy
Ovládač mi nejde nainštalovať, vypisuje to túto hlášku-
Ovládač mi nejde nainštalovať, vypisuje to túto hlášku-
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

TERAZKY píše:Drondys ten ovládač mi nejde nainš.

To je způsobeno tím, že ten program ppm2tx.exe je založen na open source grafické knihovně GTK a ta v tom balíku není, ale nestačí jen ta samotná knihovna co je zmíněna v tom hlášení dialogu na obrázku tj. je potřeba mnohem více komponent, ale nemá smysl to stahovat, protože jak jsem si až nyní všiml tak to není instalátor ovladače k tomu USB kabelu, ale pouze program určený ke konverzi signálu ze zvukové karty na PPM zařízení ve Windows tj. pro ten původně zmíněný USB kabel se to vlastně nehodí a je to určeno pro případy pokud si někdo PPM signál z vysílačky zapojí do PC přes vstup zvukové karty jak je zmíněno viz tento odkaz.

Pokud by to někdo chtěl obejít přes tu zvukovou kartu pak ten původně zmíněný USB kabel vůbec nepotřebuje a popis zapojení vlastního kabelu, který si k tomu vyrobí najde viz tento odkaz a popis instalace software potřebného k zprovoznění této varianty najde viz tento odkaz kde je popsáno i s uvedenými odkazy co vše je potřeba stáhnout a v jakém pořadí nainstalovat. Bohužel tohle je neduh některých open source programů pro PC v tom smyslu, že nejsou distribuovány kompletní v jednom balíku a je k nim potřeba stáhnout a samostatně doinstalovat odjinud různí doplňující komponenty.

Takže jako ovladač pro ten USB kabel je toto nepoužitelné a ten kdo bude chtít použít ten USB kabel bude muset zkusit pohledat někde na Internetu jiný ovladač případně napsat na podporu HobbyKing ať buď pošlou funkční ovladač nebo odkaz na něj někde na internetu a nebo se s nimi domluvit, že jim ten USB kabel vrátí zpět jelikož bez funkčního ovladače je defacto k ničemu.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“