Telemetrie FUTABA
Re: Telemetrie FUTABA
Věřím tomu, že to Robbe vychytá, nebude to hned. Čekám jak na tom bude WiFi box, rád bych data i logoval.
Proti SkyAssistantovi nemám nic, ale vadil by mi vysílač v modelu, který má větší rozměry a není nejlehčí. Samo hlavně u menších větroňů 2-2,5m.
Proti SkyAssistantovi nemám nic, ale vadil by mi vysílač v modelu, který má větší rozměry a není nejlehčí. Samo hlavně u menších větroňů 2-2,5m.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Se obávám, že se načekáš asi dost dlouho... A já asi taky. Pátral jsem i na germáských fórech a všude mrtvo.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
sramy píše:Proti SkyAssistantovi nemám nic, ale vadil by mi vysílač v modelu, který má větší rozměry a není nejlehčí.
Rozměry jasně, ale s tím vysílačem je to u Futaby téměř opačně - riziko ovlivnění RX vysílačem 433MHz je spíš menší, než že se objeví nějaká nesrovnalost při přidání zpětného kanálu přímo na 2,4GHz. Mám teď na mysli opravdu konkrétně Futabu, která má ten telemetrický kanál opravdu jen pro telemetrii a pro přenos pro řízení je zcela zbytečný...
Jinak osobně jsem se taky rozhodl vyčkat na ten wifi modul a telemetry box zatím kupovat nebudu.
Tak mi aspoň popřejte upřímnou soustrast ...
Pořád lepší tohle, než moje poštěkaná ruka už s druhým zánětem a druhou sádrovou dlahou a nasazeným antibiotikem, už snad pro koně...
Pořád lepší tohle, než moje poštěkaná ruka už s druhým zánětem a druhou sádrovou dlahou a nasazeným antibiotikem, už snad pro koně...
Za ruku ti upřímnou soustrast popřeju, za telemetry box mi to ale nepřijde nutné, zas takový průser to snad není. Anténky určitě půjdou vylepšit. Softwarově to funkční to už teď, zjevně po nahrání správného jazyka to už jna první (ne-li nultou) verzi funguje celkem slušně. Nějaký firmware update bude určitě, v tom bych byl optimista, drobné zlepšení je pravděpodobné. Když budeš mít štěstí, tak může to zlepšení být i docela výrazné
Asi jediné, kde se nejspíš nic změnit nemůže, je absence logování, ale to bylo jasné předem, takže v tom tě nikdo "nepodfoukl"...
Asi jediné, kde se nejspíš nic změnit nemůže, je absence logování, ale to bylo jasné předem, takže v tom tě nikdo "nepodfoukl"...
Hrabal jsem jak jsem říkal na diskusi o Telemetrií na http://www.futaba-forum.net/forum.php. Tam jsou s toho němci taky dost nervózní.
Já, jelikož jsem zase neschopen lítání (funkční jen pravá ruka a prsty na levé), tak jsem se jal operovat jeden nejmenovaný BOX , jak by to bylo připadně se zasunutím antén do vnitřku boxu. Zase až tolik jsem nepitval, abych to rozebral celé. Ale na dně je subpanýlek, kde je chycená baterie a vf modul. Po povolení pár šroubků asi nebude problém ty anteny uklidit dovnitř.
Já, jelikož jsem zase neschopen lítání (funkční jen pravá ruka a prsty na levé), tak jsem se jal operovat jeden nejmenovaný BOX , jak by to bylo připadně se zasunutím antén do vnitřku boxu. Zase až tolik jsem nepitval, abych to rozebral celé. Ale na dně je subpanýlek, kde je chycená baterie a vf modul. Po povolení pár šroubků asi nebude problém ty anteny uklidit dovnitř.
tomashr píše:Za ruku ti upřímnou soustrast popřeju, za telemetry box mi to ale nepřijde nutné, zas takový průser to snad není. Anténky určitě půjdou vylepšit. Softwarově to funkční to už teď, zjevně po nahrání správného jazyka to už jna první (ne-li nultou) verzi funguje celkem slušně. Nějaký firmware update bude určitě, v tom bych byl optimista, drobné zlepšení je pravděpodobné. Když budeš mít štěstí, tak může to zlepšení být i docela výrazné![]()
Taky si myslím, že to žádná tragedie není. Antenky pújdou při troše technické tvořivosti někam zašít a je to v pohodě. Do menších modelů (např Corado) je to řešení už teď, tam se SkyAssistant nevejde. A ten zvuk varia...ono je to vše o zvyku.
Důležitější je, jak je vario rychlé a přesné. Časem si na to tak zvykneš, že stoupák podle zvuku ustředíš naprosto dokonale, ale je to podmínka právě rychlého varia.
A že vario prodlužuje termický let o min 100% (a mnohdy by jsi bez něj ani nic nenašel) je bez pochyb.
Až mi sundaj dlahu z ruky tak si ty antenky přehodím, zatím to byl průzkum bojem. Jinak dovnitř to jde kupodivu dobře přez 4 zacvakávací zámky. Použil jsem kousek špejle a zatlačil na zámek a zapáčil nehtem a bylo... S tím variem se to ustředuje celkem dobře, s tím jsem spokojenej maximálně.
Naposledy upravil(a) ST dne úte 04.09.2012 15:49, celkem upraveno 2 x.
Jelikož se nudím doma, tak jsem to nevydržel a začal uklízet anténky u TBOXU do vnitř krabičky.
Fázi otevírání bez škrábanců mám za sebou a je dobré začít na vrchní straně, kde je vyvedena anténka. Vememe kousek špejle zatlačíme na západku a nehtem tomu pomůžeme. To samé s druhou horní západkou.
Další fáze je odmontovat destičku co drží baterku a vf část. Je to 5 šroubků. Po sejmutí destičky se dostaneme k vf části. Tady je dobré, že jsou antenky na konektorech, takže výměna v případě poškození je bezproblémová.
To se nás ale netýká, protože my chceme mít anténky schované. Je potřeba si pootočit anténkama v konektorech tak, aby nám vycházelo umístění antének uvnitř boxu. Jde to bezproblémově.
Nyní jen opatrně vrátíme vf část na původní místo, hlavně je potřeba dodržet polohu, aby se neposunulo párovací tlačítko a LED dioda mimo otvory v krytu.
Vrátíme zpátky destičku a zašroubujeme šroubky. Toť vše.
Tímto zásahem si ale ručíte za možné problémy sami, a případě reklamace výrobku doporučuji vrátit anténky zpět ná původní místo. Při tomto postupu se nelikviduje žádné plomba.
Fázi otevírání bez škrábanců mám za sebou a je dobré začít na vrchní straně, kde je vyvedena anténka. Vememe kousek špejle zatlačíme na západku a nehtem tomu pomůžeme. To samé s druhou horní západkou.
Další fáze je odmontovat destičku co drží baterku a vf část. Je to 5 šroubků. Po sejmutí destičky se dostaneme k vf části. Tady je dobré, že jsou antenky na konektorech, takže výměna v případě poškození je bezproblémová.
To se nás ale netýká, protože my chceme mít anténky schované. Je potřeba si pootočit anténkama v konektorech tak, aby nám vycházelo umístění antének uvnitř boxu. Jde to bezproblémově.
Nyní jen opatrně vrátíme vf část na původní místo, hlavně je potřeba dodržet polohu, aby se neposunulo párovací tlačítko a LED dioda mimo otvory v krytu.
Vrátíme zpátky destičku a zašroubujeme šroubky. Toť vše.
Tímto zásahem si ale ručíte za možné problémy sami, a případě reklamace výrobku doporučuji vrátit anténky zpět ná původní místo. Při tomto postupu se nelikviduje žádné plomba.
- Přílohy
...je krásný, když se někdo takhle krásně nudí. Díky za podrobnej návod, jdu na to taky...
Dneska jsem si zase pohrál s krabičkou Telemetry-BOX, a to párování dalšího přijímače. Robbe uvádí v návodu to, že BOX si pamatuje poslední dva páry.
První krok byl vytvoření nového modelu v telemetry BOX ( on si totiž potom pamatuje pro danný model konfiguraci nastavených a spárovaných čidel ).
Další krok párování přijímače. Nevím proč, ale vždy se mi to daří snad na 5 pokus. Něco dělám špatně, ale nevím co. Prostě se mi to nějak povedlo spárovat.
Výsledek je ten, že si můj BOX tedy pamatuje 2 spárované přijímače. Fígl je ale v tom, že pokud měníte model a tady i jiný spárovaný přijímač, je potřeba vypnout a zapnout BOX aby si to přebral. Při přepnutí modelu v BOXu se načtou i přiřazené čidla zasunuté v SBUS.
Bugy ? Ano jsou, při tvoření modelu mi BOX spadne do germánštiny. Naštěstí po výběru ENG jazyka si pamatoval přiřazené čidla.
Pro mě zatím konečná, více jak 2 přijímače s SBT zatím nemám a firmware víc stejně neumí.
První krok byl vytvoření nového modelu v telemetry BOX ( on si totiž potom pamatuje pro danný model konfiguraci nastavených a spárovaných čidel ).
Další krok párování přijímače. Nevím proč, ale vždy se mi to daří snad na 5 pokus. Něco dělám špatně, ale nevím co. Prostě se mi to nějak povedlo spárovat.
Výsledek je ten, že si můj BOX tedy pamatuje 2 spárované přijímače. Fígl je ale v tom, že pokud měníte model a tady i jiný spárovaný přijímač, je potřeba vypnout a zapnout BOX aby si to přebral. Při přepnutí modelu v BOXu se načtou i přiřazené čidla zasunuté v SBUS.
Bugy ? Ano jsou, při tvoření modelu mi BOX spadne do germánštiny. Naštěstí po výběru ENG jazyka si pamatoval přiřazené čidla.
Pro mě zatím konečná, více jak 2 přijímače s SBT zatím nemám a firmware víc stejně neumí.
Dneska jsem v letu s OPTMOU XL odzkoušel upravený Telemetry-BOX ( zakrytované anténky ). Vše funguje 100%. 
ST píše:Dneska jsem v letu s OPTMOU XL odzkoušel upravený Telemetry-BOX ( zakrytované anténky ). Vše funguje 100%.
Hele a nebylo by jednodušší a výhodnější ty antény jen připlácnout na boční a horní stranu a lepnout je izolepou? Nemusíš dovnitř a taky budou dále od elektroniky.
Já to chtěl prostě takhle. Tu variantu přilepení páskou jsem taky zvažoval, ale nakonec jsem to dal dovnitř. Nakonec je to každýho volba. Už se těším na řvaní lidí co si koupí ten WiFi modul a tam budou ty anténky taky.