Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Viking 2-E a další mé modýlky

#1 Příspěvek od graup15 »

Blíží se stavbička mého nového Double uhlíčkového mazlíka, kde ale bude trošičku jiné vybavení než dosud.
Od šikmookých přátel dorazily další kousky vybavení a tak dávám první fotečky.
Pohon jsem již zmiňoval v dřívějším vláknu. Bude to kombinace Mega 16351E s převodovkou Kontronik 5.2/1. Nezanevřel jsem na neu..to rozhodně ne, jen prostě tuhle kombinaci chci vyzkoušet (Neu 1115/1Y je již objednán, pak ho za megu vyměním..přeci jen je Neu účinnější než mega :-) )
I regl bude jiný. Púvodně jsem chtěl originál YGE, ale ta cena je..(to někomu hráblo)
Tak přišla kopie YGE a to YEP (docela prdel, že čajňani to pojmenovali tak podobně..:-) A že to je dokonalá kopie programovatelná i origoš kartou od YGE..stačí projet rc-groups...zábavné čtení :-)

Taky jsem neodolal a pořídil duralové rámečky s podpúrným ložiskem. Tento Viking bude můj poslední (a stávajícího si nechám, takže s dvěma rozhodně dlouho vydržím) proto se budu snažit to postavit naprosto nejdokonaleji co dokážu.
Pak mám v plánu zase jiné hovadské nápady...děsně se mi líbí Speed mašinky. Tak to chci zkusit ...Ale to až příští rok.
Přílohy
Regl YEP..důvod proč ne castle? a) cena, b) je to YGE (teda jen nálepka je jiná :-)
Regl YEP..důvod proč ne castle? a) cena, b) je to YGE (teda jen nálepka je jiná :-)
Rámečky fakt nemají chybu.
Rámečky fakt nemají chybu.
Kompletní pohon.
Kompletní pohon.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#2 Příspěvek od Milan Nes »

hmmm pěkný :)

odkud si bral YEP nebo to je tajemství ? :)

jinak super zpráva až na to že si chceš nechat oba dva :-)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=20695

mi neřikej že máš něco ve vikoušovi z HK mimo baterky :-d
SOVA is YouR CO-pilot

graup15

#4 Příspěvek od graup15 »

Baterie nanotech 65-130C...
Objednal jsem to jen na test, jestli to je zase forek (nálepka snese vše) nebo je to konečně baterka co opravdu snese min 100C. Byl jsem skeptický...velmi.
No dnešní měřící nabíjení mi zvedlo náladu.
Za pokojové teploty (a to se u nás pořád větrá, takže omrzlé nosy běžné :-) :-)
Je Ri článků 2-2-1.9-1.9 mOhmu. No už z toho se dá tahat nesmysl. A když baterku ohřeju na 40st je Ri na 1.2mOhmech na článek. Takže opravdu ze z baterky dá impulzně 270A brát. Což je 100C.
Těch 130C beru pořád jako marketingový blábol.
Přílohy
Ri za pokojovky...což u nás obnáší sotva 18 st C...
Ri za pokojovky...což u nás obnáší sotva 18 st C...
Graf Ri z nabíječe PowerLab... kdo to myslí z elektroletem vážně..je povinnost tento nabíječ mít.
Graf Ri z nabíječe PowerLab... kdo to myslí z elektroletem vážně..je povinnost tento nabíječ mít.
Moje laboratoř :-) až mi to jednou chytne plamenem, tak mně mamina vyhodí i s baterkama...
Moje laboratoř :-) až mi to jednou chytne plamenem, tak mně mamina vyhodí i s baterkama...
graup15

#5 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20695

mi neřikej že máš něco ve vikoušovi z HK mimo baterky :-d

Jo v novém bude i regl z čajny...No si projeď rc groups...pochopíš proč jsem do YEP šel. Kdyby ty ceny za YGE byli srovnatelné s Castle..vadilo by mi to, že je to okopčené, ale jukni na ceník YGE..to je nehoráznost..chtít za 100ku pět litrů..to někdo upad.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Milan Nes »

právě na to koukám, no vypadá to hodně zajímavě, díky moc za typ ... já věřim že to uměj dobře,
když to není mass shit za 20 USD tak se i umějí vytáhnout ... tak co je HET taky china defakto kopie ale srovnatelná s nonchinou ... ale to je OT budu to velmi rád sledovat
SOVA is YouR CO-pilot

creagel

#7 Příspěvek od creagel »

Co te vede Dalibore dat do Vikouse tenhle regl a ne CC? Chces jen zkusit neco levnejsiho/jinyho nebo CC ti v necem nestaci?
tomashr

#8 Příspěvek od tomashr »

Hm, já tu s jedním YEP laboroval a výsledkem byl pokorný návrat k CC, nechodilo to dobře :-(
Šlo ale o menší 45A, který jsem uvažoval jako náhlradu za ICE 50A, je možné že silnější se chová jinak.
Robinsson

#9 Příspěvek od Robinsson »

Co chce mega za ten motor? Jsem zvědavý na měření toho motoru.
graup15

#10 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:Hm, já tu s jedním YEP laboroval a výsledkem byl pokorný návrat k CC, nechodilo to dobře :-(
Šlo ale o menší 45A, který jsem uvažoval jako náhlradu za ICE 50A, je možné že silnější se chová jinak.

Já neodcházím od CC natrvalo, jen jsem to chtěl zkusit...a vyšlo to. Dnes jsem 100ku trápil na 160A a v pohodě. Jsem spokojený s rozběhem, brzdou i průběhem odezvy na plyn.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Milan Nes »

mno to je radost slyšet, až ho ještě trochu potrápíš tak do něj půjdu taky ... když holt si to budu muset dát dohromady sám :-d
SOVA is YouR CO-pilot

ST
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ST »

Robinsson píše:Co chce mega za ten motor? Jsem zvědavý na měření toho motoru.

U MEGA MOTORS 3.750 kč
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tomashr

#13 Příspěvek od tomashr »

Já se poprvé vyzuřil u kalibrace, pak u programování a i následná funkce byla nějak divná. Když jsem pak zjistil, že u Schweighofera dám za ICE LITE 50 jen 75EUR, tedy pod 1900 korun, přičemž pokud si k tomu vezmu ještě pár prkotin, tak už mám poštovné zdarma a samozřejmě z AT není problém s clem a DPH, tak mě chuť k experimentům definitivně opustila :?
graup15

#14 Příspěvek od graup15 »

Robinsson píše:Co chce mega za ten motor? Jsem zvědavý na měření toho motoru.

Měření už bylo v tom mojem bývalém megathreadu:-)
Ale dole máš graf znova. Cíl je Viking o letovce do max 2700g , při dostatečném výkonu pohonu. Vem si, že to proti stávajícímu co mám a létám s ním je to úspora 400g což je děsivě znát. A je to i pro Vikinga ideální hmotnost. (Lehčí už zase paradoxně nemá smysl).
Přílohy
Mega 16351E.jpg
tomashr

#15 Příspěvek od tomashr »

Megy fungují dobře, dokonce bych si nebyl jistý s tou vyšší účinností Neu - v některých momentech může být šestipól i výhodnější. Každopádně ale v kombinaci s Kontronik převodovkou je pohon s Megou velmi slušná volba :-)
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“