Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
creagel

Re: Minicorado

#346 Příspěvek od creagel »

Ja aktualne vybiram podle sirky,aby se baterka vesla vedle reglu co nejvice dopredu.Idealne by se tam vesla 2650mah 20C,ale je zbytecne tezka. Budu muset hledat dal - idealni sire je do 20mm a vaha 190-210g.
ST
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od ST »

Přijde mi to trochu zcestný cpát do takovýho prcka baterku 2600mAh. Je to i z důvodu vyvážení éra? Nestačila by kolem 850-1300mAh ? Proč taková elekrárna ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
creagel

#348 Příspěvek od creagel »

S mensi kapacitou jak 2200mAh bych to blbe dovazoval. Ja bych tam taky rad hodil 2200mAh, ale bojuju s mistem. 2650mah jsem vybral jen kvuli jeji sirce, jinak kapacitu urcite nepotrebuji. Abych mel naprosty klid, potreboval bych nejakou max. 20mm sirokou a vazici 190-210g. Coz ta 2200mah turnigy splnuje jen vahou (bohuzel uz ne sirkou).
creagel

#349 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem jen tak na zkousku polozil serva na motyla. Nooo nevim, jestli je schovam tak jako J-F. D47 totiz nemaji odsazeny tisicihran, jako 9mm hyperiony. A ted babo rad. Na fotkach jsem polozil servo +- tak, aby byla paka serva po usazeni do motyla schovana v trupu. A jak je videt, servo bude muset mit celo v trupu. Tzn. odfrezovat pomerne dost materialu v korenu motyla.

Serva jsou sice uzsi nez DS09, takze by krytka serva nemusela byt vyboulena, ale zase nemaji zadne odsazeni tisicihranu.

Hm, vaham jestli je to dobry napad tolik materialu odfrezovat.
Přílohy
motyl2.jpg
motyl.jpg
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od klingon77 »

creagel píše:Dneska jsem jen tak na zkousku polozil serva na motyla. Nooo nevim, jestli je schovam tak jako J-F. D47 totiz nemaji odsazeny tisicihran, jako 9mm hyperiony. A ted babo rad. Na fotkach jsem polozil servo +- tak, aby byla paka serva po usazeni do motyla schovana v trupu. A jak je videt, servo bude muset mit celo v trupu. Tzn. odfrezovat pomerne dost materialu v korenu motyla.

Serva jsou sice uzsi nez DS09, takze by krytka serva nemusela byt vyboulena, ale zase nemaji zadne odsazeni tisicihranu.

Hm, vaham jestli je to dobry napad tolik materialu odfrezovat.

Radeji bych ty tahla udelal venkem, 100% funkcnost je (nejen pro rostlinare) dulezitejsi nez vzhled. Kdyz udelas tahla bez vidlicek, jen z dratu, tak jsou skoro neviditelny :-) http://www.mv-model.cz/klapky/img00009.jpg
A nezapomen na spravny pomer prepakovani servo - kormidlo, aby jsi vyuzil drahu serva na maximum (tedy kratka paka na servu a dlouha na kormidlu). U techto relativne slabych serv je to dulezity! (viz mejl, co jsem ti psal pred casem)
creagel

#351 Příspěvek od creagel »

Nemate zkusenost s aku big power 2200mah 3s 35C? Vahove i rozmerove pro me dobry.Nezkouseli jste je nekdo?
graup15

#352 Příspěvek od graup15 »

Vzhledem k tomu, že to bude baštit do 50A..tak tam můžeš dát cokoli...a Lipol je stejně loterie:-)
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od PiNa »

creagel píše:Dneska jsem jen tak na zkousku polozil serva na motyla. Nooo nevim, jestli je schovam tak jako J-F. D47 totiz nemaji odsazeny tisicihran, jako 9mm hyperiony.

Mrkni, jak to vyřešil Yuri ... myslím, že kdyby to šlo snadno vnitřkem, tak to tak udělá :wink:
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
creagel

#354 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem nahodou narazil na vykres regulatoru ICE LITE 50. Na vykresu je bez chladice, muj kousek ma chladic (viz. foto). ICE LITE 75 ani ICE LITE 100 jej nemaji. Na internetu jsem nasel ruzne fotky (hw revize), kde na starych byl bez tohoto chladice (pozna se tak, ze kabel k prijimaci vychazi smerem k motorovym kabelum). Mate nekdo tuhle novejsi revizi s chladicem bez toho chladice (tzn. znova smrsteno bez toho chladice)? Nebo je to blby napad?

to PiNa: Zkousel jsem si jeste motyla a serva nafotit a pak si to v pocitaci namodelovat. Melo by to vyjit :) Uvidim jestli si to dovolim jako J-F.
Přílohy
ice_50_lite.jpg
creagel

#355 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem mel trochu casu,tak jsem si naivne myslel, ze z reglu odpajim kabely k motoru a motorovy pripajim rovnou k reglu (po zkraceni). Ale nejde to :) Nechci na to sahat trafopajkou, ale pajkou s placatym hrotem to proste nepovoli.Nechci to ani prehrat.Cim to kurnik paji,ze to tak drzi :(

Aby se to tam vse veslo,tak to potrebuju odpajet a napajet regl primo na fousy z motoru.
milost
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od milost »

Prdeli jsem malem rozstipnul zidli, ale nakonec jsem kabely ze 100A ICE lite uspesne odpajel. I s obstaroznim a slabym nacinim. Tobe se to jiste podari taky.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
creagel

#357 Příspěvek od creagel »

milost píše:Prdeli jsem malem rozstipnul zidli, ale nakonec jsem kabely ze 100A ICE lite uspesne odpajel. I s obstaroznim a slabym nacinim. Tobe se to jiste podari taky.

Ja se nebojim, ze bych to neodpajel. Ale nechci tim ten regl oddelat prehratim. Mam tu pajku s regulovatelnou teplotou a na 280-300°C to proste fakt nejde :( To zase tipuju na bezolovnatou pajku, kde je potreba vyssi teplota.
graup15

#358 Příspěvek od graup15 »

creagel píše:
milost píše:Prdeli jsem malem rozstipnul zidli, ale nakonec jsem kabely ze 100A ICE lite uspesne odpajel. I s obstaroznim a slabym nacinim. Tobe se to jiste podari taky.

Ja se nebojim, ze bych to neodpajel. Ale nechci tim ten regl oddelat prehratim. Mam tu pajku s regulovatelnou teplotou a na 280-300°C to proste fakt nejde :( To zase tipuju na bezolovnatou pajku, kde je potreba vyssi teplota.

Ale ne...žádná bezolovnatá..jen máš malý tepelný výkon pájky. Ty regulované jsou naprosto na nic.
creagel

#359 Příspěvek od creagel »

To je pravda ze je slabsi - mam AOYUE 2901 a ta ma jen 70W. Pak mam jeste doma klasickou trafopajku a to je vse :( To asi bude chtit neco 100W neregulovatelnyho,co? :(
tomashr

#360 Příspěvek od tomashr »

Mě se tedy Graupovo tvrzení moc nezdá - pokud je regl pájen podle RoHS (což je), tak stará mikropájka s maximem cca 300st C prostě problém mít bude bez ohledu na tepelnou kapacitu!
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“