Přepínač u regulátoru MD10DCR
Re: Přepínač u regulátoru MD10DCR
A můžeš to nafotit z druhý strany? Tady to nevypadá jako utrhlý - leda by se to odlouplo- pokud možno zaostřit - Radek
ICQ 638556901
Ten servokabel upadl pri rozebirani nebo jsi ho odpajel? Na prvnich fotkach tam jeste je...
Na strane zlutych kabelu to nebude, ty jsou k motoru, proto nemaji rozlisenou polaritu. K tem se vypinac tedy nedava, vzdycky to je na strane servokabelu. Nakonec to je i na nakresu a fotce reglu v navodu, co jsem na nej dal odkaz.
download/file.php?id=9351&mode=view - tady vidim servokabely jeste pripajene na reglu a vedle nich 2 silne podezrele pajeci plosky...
Mam takovy pocit ... no, uvidime.
Na strane zlutych kabelu to nebude, ty jsou k motoru, proto nemaji rozlisenou polaritu. K tem se vypinac tedy nedava, vzdycky to je na strane servokabelu. Nakonec to je i na nakresu a fotce reglu v navodu, co jsem na nej dal odkaz.
download/file.php?id=9351&mode=view - tady vidim servokabely jeste pripajene na reglu a vedle nich 2 silne podezrele pajeci plosky...
Mam takovy pocit ... no, uvidime.
jyrry.webnode.cz
No ten servo kabel se začal uvolňoval po rozebrání, proto jsem tam dal tu pásku, avšak jak se tak dívám tak odpadl úplně, takže mám ještě práci navíc
Každopádně ty dvě pájecí plošky u toho servo kabelu by to opravdu mohly být jsou to plošky úplně u sebe...
Prosímtě tuhle část vyfoť zaostřeně - to v kroužku je zbytek izolace kablíku?
- Přílohy
-
- dsys.jpg (10.45 KiB) Zobrazeno 381 x
ICQ 638556901
na základě posouzení a fotek jsem nakonec tyto 2 kontakty spojil, takže by to mělo být ok.... jen to ještě nemám šanci vyzkoušet, protože mi při sundání té bužírky vypadnul celý příjímačový kabel a já mám jen klasickou pájku, takže si budu muset vyřešit půjčení mikro pájky, jinak by to nešlo....... poté napíšu jak jsem dopadnul... Jinak děkuji moc za rady/pomoc !
jo s ní se tam ani nedostanu....
Regulátory nejsou tak citlivé jako třeba přijímače - ale trafačkou bych dnes i u nich neriskoval cokoli pájet- není důvod. Radek
ICQ 638556901
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vyplň si bydliště, třeba se nějaký modelář s odvahou podpořenou příslušnou páječkou ozve.
S trochou dobre vule, cviku, odvahy a stesti jdou s trafopajeckou delat veci nevidane :-)
Chce to hlavne poridit vhodnou smycku
http://www.gme.cz/hroty-pro-pajecky-a-o ... -p730-496/
nebo
http://www.gme.cz/hroty-pro-pajecky-a-o ... -p730-494/
nebo jsem si obycejnou Cu smycku plochymi klestemi (v jejich hladke casti bez zoubku) silou dotvaroval do slabeho hrotu a dokazal jsem tim osadit servozesilovac do zlutych miniserv Graupner C05 (pametnici vi jak bylo velke) deviti tranzistory, hromadkou kondiku a odporu...
Taky predzesilovac do osciloskopu jsem osadil nekolika KF520 .... bestie jedny choulostive ... :-)
Chce to hlavne poridit vhodnou smycku
http://www.gme.cz/hroty-pro-pajecky-a-o ... -p730-496/
nebo
http://www.gme.cz/hroty-pro-pajecky-a-o ... -p730-494/
nebo jsem si obycejnou Cu smycku plochymi klestemi (v jejich hladke casti bez zoubku) silou dotvaroval do slabeho hrotu a dokazal jsem tim osadit servozesilovac do zlutych miniserv Graupner C05 (pametnici vi jak bylo velke) deviti tranzistory, hromadkou kondiku a odporu...
Taky predzesilovac do osciloskopu jsem osadil nekolika KF520 .... bestie jedny choulostive ... :-)
jyrry.webnode.cz
Však jo - regl je celkem v pohodě- do Rx bych ale s trafačkou nelezl nikdy (ani s ní nepájel někde poblíž) - nejde o odpálení součástek ale hlavně o zhoršení šumových parametrů (jak zde v jiném threadu psal JirkaA) - což třeba u Rx je podstatná věc. To samý u vysílače a pod... Radek
ICQ 638556901