Marabu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

Re: Marabu

#181 Příspěvek od Hiesbok »

Hlasování přez tento portál není špatný nápad.
napište prosím co si o tom myslíte
rh
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Hiesbok »

pro tks
super
model, létání a to přistání je fakt perfektní.
rh
DAF
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od DAF »

Že by se ještě kromě estetické soutěže udělal nějaký El - Marabu Cup? 8) Přesný průlet slalomovou tratí, přistání na bod, nejkratší start apod. Pro regulérnost byl byl omezen výkon motoru a složení baterky (buď 2S, nebo 3S).
Hitec Aurora 9X
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od Pajas »

Já se sice nebudu (nejspíš :D) účastnit soutěže, ale hlasování na RCmanii mi přijde lepší než jen od těch, kteří jsou soutěžící. Ale pouze pod podmínkou, že nikdo tady na RCmanii nesmí vědět, čí je ten model, protože kdyby se třeba vědělo, že model č. 3 je něčí, tak by třeba pro něj nehlasovali nebo naopak. A ještě by nemělo jít zobrazit výsledky. Kdyby někdo napsal sem, aby pro něj hlasoval, tak by to byl podvod. Jinak snad nebudou soutěžící roztrubovat na Facebooku, aby se zaregistrovali na RCmanii... Sice by tu bylo víc lidí, ale...
Toť je můj názor ;-).
kroxigor

#185 Příspěvek od kroxigor »

Pajas tak to bude už těžký protože například moje Marabu a tks Marabu bylo již zveřejněno tak se ví čí jsou (teď si nejsem jistej jestli sem i někdo další nedal fotky)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od Hiesbok »

Proto jsem navrhl první způsob, který se mi zdá jasný, jednoduchý a průhledný (i když by hlasovalo méně lidí).
Druhá varianta je, paralerně uspořádat na tomto portále ještě jednu soutěž, "diváckou" o symbolické ceny v podobě
dárkového poukazu na nákup našich stavebnic.
Alespoň bychom mohli výsledky porovnat.
Přeji hezký den.
rh
kroxigor

#187 Příspěvek od kroxigor »

Ještě mě napadlo není ten termín zbytečně moc dlouhý?
Nebylo by lepší to o měsíc zkrátit, aby bylo víc času na vyhodnocení a zaslání ceny?
Přeci jen bude před vánocema v prosinci honička, pošta i přepravní služby přehlcené ...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Fredy »

zdravím všechny Marabu-isty
stavebnici jsem taky koupil z nostalgie (i když na nějakej pořádnej rozsyp jsem se už chystal)
původně jsem ji plánoval na dlouhé zimní večery, ale nějak se to zvrtlo :wink: ... a právě se chystám kompletovat křídlo
doufám že to do uzávěrky stihnu :?
ještě jednou hluboká poklona pro HIESBOK :D , stavebnice v kombinaci s fotonávodem na webu je dokonalá

co se týče soutěže, hlasuju pro původní variantu vyhlašovatele:
nechť si aktivní stavěči Marabu-isti zvolí sami mezi sebou ten nejlepší model :mrgreen:
paralelní hlasování na fóru by bylo fajn a slet celé letky by byla taková třešnička na dortu :lol:
toť zatím vše
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
DAF
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od DAF »

V první řadě by myslím mělo hlavně zaznít velké poděkování kolegovi Hiesbökovi, který si dal tu práci a snaží se reinkarnovat památku na mládí mnohých z nás, a nejen v případě Maraba. Pokud to už tady zaznělo, tak se omlouvám. Je vidět, že Marabu, ať už v jakékoliv velikosti, oslovil mnoho z nás, a zřejmě i další osloví. Mnoho začínajících si na něm může vyzkoušet své stavitelské dovednosti a získat (třeba po bublinkách) i další zkušenosti letecké. Má to kompletní ovládání (S,V,K a M) a určitě to při dobré stavbě i nějaký ten pád vydrží. A mnoho starších se vráti v čase.
Hitec Aurora 9X
AR1
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od AR1 »

Kolegovi poděkuj nákupem modelu - nebude se myslím zlobit.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
DAF
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od DAF »

Vážně o tom přemýšlím, jen nevím, kdy bych ho pak stavěl. Původních stavebnic jsem měl několik a mám k tomuto modelu také vztah. Mimochodem mám zálusk ještě na jiný, o kterém jsme spolu hovořili jednou na Model Hobby, a na ten si opravdu počkám, protože ten byl můj úplně první. Tehdy bohužel nebyl ani dokončen :( . Ale vůbec na to nespěchám.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Kuba78 »

hm.. tady mlsne cekam, zda hiesbok ozivi Messengera :)
kroxigor

#193 Příspěvek od kroxigor »

DAF píše:Vážně o tom přemýšlím, jen nevím, kdy bych ho pak stavěl. Původních stavebnic jsem měl několik a mám k tomuto modelu také vztah. Mimochodem mám zálusk ještě na jiný, o kterém jsme spolu hovořili jednou na Model Hobby, a na ten si opravdu počkám, protože ten byl můj úplně první. Tehdy bohužel nebyl ani dokončen :( . Ale vůbec na to nespěchám.

Stavět se to dá i na stole. Já stavím normálně v garsonce ničeho se neboj. Marabu se staví jako LEGO.
kroxigor

#194 Příspěvek od kroxigor »

Kuba78 píše:hm.. tady mlsne cekam, zda hiesbok ozivi Messengera :)

No jéje těch jsem stavěl několik na CO2 v různých kamuflážích. Lítal opravdu dobře a vypadal suprově.
Pokud by byl reinkarnován asi bych neváhal a šel do něj ... zvlášť v této kvalitě stavebnice.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Hiesbok »

Všem děkuji za podporu a za pochvalu.
Je to pro mne veliká morální podpora.
Jak už jsem na těchto stránkách několikrát psal, tak jsme v minulých letech přišli o schválené dotace z EU na výstavbu "modelářských výrobních dílen (6,5 mil bez dph + cca 2,5 mil vlastních peněz). (sousedi, úředníci , moje najivita )
Takže v současné době "krize" je to velký boj. (splácím cca 40 000 měsíčně) O to větší radost mám z toho, že se stavebnice líbí.
Stavebnic připravených do výroby mám spoustu (cca 100 vku). V současnosti veškeré konstrukce předělávám do "překližky". Takže postupně uvedeme na trh
další takto koncipované modely.
Programuji jako o život, ale nejde to tak rychle jak bych si představoval.
U Messengera už máme slepený trup v první verzi (1200 mm rozpětí). Zvětšené Flamingo (cca 1,5 m rozpětí). Sopwith PUP 1:5, Moskyt atd.
Nezapomínám na děti, Arabela A3 podle Čížka (nádhera). Když to klapne tak Favorit (mám koupené i staré plastové hlavice tak uděláme i nějaké podle starého receptu)
a samozřejmě Andulka a Dana.
Pro malé gumáčky už mám vymyšlenou konstrukci křídla (překližkovou), kde jsem dosáhl hmotnosti potaženého křídla cca 1,5 g /dm2 při vyjímečně štíhlém profilu.
Takže můžu pokročit i v konstrukci "starého" Pelikána. Také lodičky - Artur, Pilot 24, Vasa, plachetnice Pirát atd. (na vše mám nakoupené plány a polotovary)
Původní výroba byla optimalizována pro 4 - 8 lidí.
Takže ještě jednou díky za podporu a za trpělivost.
Přeji hezký den
rh
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“