MVVS 7,5

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jack1350

MVVS 7,5

#1 Příspěvek od Jack1350 »

Nemá někdo spolehlivý recept, jak vyladit "brňáka", aby za letu spolehlivě šlapal?
Když jsem ho vyšteloval na zemi, tak chodil bezvadně, dokonce i za letu, ale pak nevysvětlitelně z ničeho nic za letu zhasnul a to třeba i ve vyšších otáčkách.
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

Re: MVVS 7,5

#2 Příspěvek od Andy1pl »

vymen motor na jinou znacku a bude ok :)
Jack1350

#3 Příspěvek od Jack1350 »

Andy1pl píše:vymen motor na jinou znacku a bude ok :)

Díky za radu, docela jsi mě rozesmál :D . Už lítám s OS Maxama, ale přeci jen brňáka mám v jednom éru a rád bych kdyby chodil spolehlivě. Bude asi problém s těma dvěma jehlama, jak je sladit.
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Andy1pl »

Jack1350 píše:Díky za radu, docela jsi mě rozesmál :D . Už lítám s OS Maxama, ale přeci jen brňáka mám v jednom éru a rád bych kdyby chodil spolehlivě. Bude asi problém s těma dvěma jehlama, jak je sladit.

no prave proto jsem to napsal ... Z OS Max'e na MVVS to je HODNE VELKY SKOK :lol:
dej vse do tovarniho nastaveni a uzavirej, ... vzdy steluj jen jednou jehlu, kdyz to bude horsi vrat zpet, a tak dokola... az najdes tu zpravnou polohu :wink: HODNE zdaru
pad
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pad »

Jehly se navzájem ovlivňují. Postupuj podle návodu k RC karbecu. Pokud ti to na zemi běží a ve vzduchu za chvíli zdechne zkus přidat na bohatosti směsi (zoubek, dva). Ve vzduchu se motor víc roztočí a tedy i víc žere. U MVVS, co jsem vypozoroval, je to výraznější než třeba u OSMAXe, i když zase záleží na vrtuli.
Takhle od klávesnice poradit není jednoduché.
Ještě vzpomínám, že se mi pořád rozštelovával motor .... no a na vině byla volnoběžná jehla, vibracemi se povolovala, tak jsem jí vyšrouboval, lehce zmáčknul kleštěma (část se závitem) a pak už se ani nehla :)
Jack1350

#6 Příspěvek od Jack1350 »

Andy1pl píše:
Jack1350 píše:Díky za radu, docela jsi mě rozesmál :D . Už lítám s OS Maxama, ale přeci jen brňáka mám v jednom éru a rád bych kdyby chodil spolehlivě. Bude asi problém s těma dvěma jehlama, jak je sladit.

no prave proto jsem to napsal ... Z OS Max'e na MVVS to je HODNE VELKY SKOK :lol:
dej vse do tovarniho nastaveni a uzavirej, ... vzdy steluj jen jednou jehlu, kdyz to bude horsi vrat zpet, a tak dokola... az najdes tu zpravnou polohu :wink: HODNE zdaru

Díky, zkusím
Jack1350

#7 Příspěvek od Jack1350 »

Andy1pl píše:

Naopak, já jsem přešel z brňáka na OS Maxy, ale tenhle se mi ještě nechce poslat do šrotu....
Čau
pad
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pad »

Jinak já dost let létal kombat ACES s mvvs3,5 .... vcelku mi chodily, ale stejně teď už mám jen osmaxy a mvvs jsou v igeliťákách ve skříni. Ale větší kubaturu mám jen MVVS 8:)
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

Brňáka 7,5 jsem provozoval asi 5 sezón a nedám na něj dopustit. Je pravda že má proti OSmaxu hodně "ostré" seřízení a je víc háklivý na změny počasí, ale jinak je to dobrý a výkonný motor. Nastav ho jak ti radí pad. Hlavní jehlu nastavuj "čumákem" nahoru na maximum otáček, a pak asi o 2 až 3 zoubky přidej bohatost. Volnoběžnou jehlou nastav aby po přidání z volnoběhu motor "nekuckal" (přivři volnoběžnou jehlu), ani nechcípal (pootevři VJ) a šel dobře za plynem. Pokud je zásah do VJ velký, zkontroluj znova nastavení HJ a znova dolaď volnoběh.
Než začneš seřizovat, zkontroluj, jestli se ti samovolně nepootáčí volnoběžná jehla. Je to bolest těch karburátorů. To perko v jehle neni moc účinný, tak jsem to řešil tím, že jsem nepatrně zdeformoval trubičku se závitem, aby šla jehla trošku fest.
Ať se daří.
blembondo

#10 Příspěvek od blembondo »

Celá jedna serie MVVS 7.5 byla vyrobena s vložkou hlavy z MVVS 8.Motor nešel seřídit.Měl jsem zrovna jeden kus s této serie.Dodnes ty motory kolují mezi modeláři.Nutno dodat že se jednalo o výrobu v době kdy majitel byl ještě pan Obrovský.Po výměně vložky hlavy to byla paráda a motor jel jak pila. 8)
Jack1350

#11 Příspěvek od Jack1350 »

pad píše:Jinak já dost let létal kombat ACES s mvvs3,5 .... vcelku mi chodily, ale stejně teď už mám jen osmaxy a mvvs jsou v igeliťákách ve skříni. Ale větší kubaturu mám jen MVVS 8:)

Pokud mi ještě zdechne za letu, tak tam taky skončí... :lol:
Jack1350

#12 Příspěvek od Jack1350 »

Lark píše:Brňáka 7,5 jsem provozoval asi 5 sezón a nedám na něj dopustit. Je pravda že má proti OSmaxu hodně "ostré" seřízení a je víc háklivý na změny počasí, ale jinak je to dobrý a výkonný motor. Nastav ho jak ti radí pad. Hlavní jehlu nastavuj "čumákem" nahoru na maximum otáček, a pak asi o 2 až 3 zoubky přidej bohatost. Volnoběžnou jehlou nastav aby po přidání z volnoběhu motor "nekuckal" (přivři volnoběžnou jehlu), ani nechcípal (pootevři VJ) a šel dobře za plynem. Pokud je zásah do VJ velký, zkontroluj znova nastavení HJ a znova dolaď volnoběh.
Než začneš seřizovat, zkontroluj, jestli se ti samovolně nepootáčí volnoběžná jehla. Je to bolest těch karburátorů. To perko v jehle neni moc účinný, tak jsem to řešil tím, že jsem nepatrně zdeformoval trubičku se závitem, aby šla jehla trošku fest.
Ať se daří.

Díky za radu, napsal jsi to perfektně a srozumitelně, tak teď už je to na mě. Dám vědět jak to dopadlo
Jack1350

#13 Příspěvek od Jack1350 »

pad píše:Jinak já dost let létal kombat ACES s mvvs3,5 .... vcelku mi chodily, ale stejně teď už mám jen osmaxy a mvvs jsou v igeliťákách ve skříni. Ale větší kubaturu mám jen MVVS 8:)

A nevíš, jak chodí MVVS 26-ky? Jeden mám doma v Extře ale ještě jsem s ním neletěl. Dělal jsem jen motorovku a na zemi šel slušně
ztnext

#14 Příspěvek od ztnext »

Tady je slušně popsané seřizování, možná to někomu pomůže.......
http://www.ztmodelar.estranky.cz/clanky/clanky.html
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“