ZIPPY COMPACT zkušenosti?
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZIPPY COMPACT zkušenosti?
Mě se ty moje 2S 1300 Zippy Compact taky zatim zdají OK, ba dokonce mají víc cyklů jak Turnigy nanotech a nebobtnají. To nanotechy 3S 2200 se mi nafukují jak 25-50C tak i 35-70C! dycky si koupim jakože nějakou lepčí baterku ve stejné době a stejně ju cykluju a porovnávám, takže oproti 2200 nanotechům mám Hyperion VX G3 35C a ta je zcela OK. Na porovnání s těma Zippy Compact mám Hyperion CX G3 25C 2S 1300 a taky OK.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:To nanotechy 3S 2200 se mi nafukují jak 25-50C tak i 35-70C!
Když už zkoušíš nano-tech 3S 2200 tak příště zkus tuto.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Takové tam tehdá určitě ještě neměli 
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Někdo tu ASPEC už má??? Jak se jeví? Přeci jen ty proudy jsou tak nadhodnocené že by něco mohla vydržet 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Jinač především chci říct když se lipolka pěkně naformuje teda aspoň Zippyna na začátku užívání baterie tak vydrží hodně dost...doma mám vše 30-40C natvarované na začátku pouze na nabíječce a zatím kolem 50 cyklů a ty baterky jsou pořád vynikající.
Vojc29 píše:..... když se lipolka pěkně naformuje ......
jak se to dela?
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Vojc29 píše:...když se lipolka pěkně naformuje...
jak se to dela?
Tím patrně myslí to, že někteří výrobci doporučují po nákupu nové lipolky prvních cca 5 cyklů nabíjet jen proudem odpovídajícím cca 1C a vybíjet proudem podstatně menším než je výrobcem definovaná spodní hranice tzv. trvalého maximálního vybíjecího faktoru.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Ano přesně tak docela zajmavě je to popsané ted v časopise RC MODELY mohu oskenovat je-li zájem?
Zkušenosti ze zippy compact 2200mAh lítané sezonu v Hk450pro.Tak jedna odešla co se týče výkonu i po nabití je vrtas naprosto línej už ji přestávám lítat.
Druhá co se týče výkonu celkem drží ale začíná se pěkně nafukovat.Celkově co se týče kapacity tak bych řekl že klasícká zippy 2200mAh mi vydržela déle.Dál lítám ještě 4s 1000mAh compact v samokřídlu a tam zatim max spokojenost baterky se nenafukujou.
Celkově když to srovnám ze 4s 2200 nanotech 35c tak ty zippy jsou skutečně kvalitnější i když se člověk koukne na to jak je pack poskládanej u nanotechů mě příjde jako nevětší hovadina že jsou články spájené napřímo ne přes tišták.Toto už se mi vymstilo v accipitrovi kde se baterka hůře vyndavá a to tak že jsem utrhl kontakt na jednom článku.
Druhá co se týče výkonu celkem drží ale začíná se pěkně nafukovat.Celkově co se týče kapacity tak bych řekl že klasícká zippy 2200mAh mi vydržela déle.Dál lítám ještě 4s 1000mAh compact v samokřídlu a tam zatim max spokojenost baterky se nenafukujou.
Celkově když to srovnám ze 4s 2200 nanotech 35c tak ty zippy jsou skutečně kvalitnější i když se člověk koukne na to jak je pack poskládanej u nanotechů mě příjde jako nevětší hovadina že jsou články spájené napřímo ne přes tišták.Toto už se mi vymstilo v accipitrovi kde se baterka hůře vyndavá a to tak že jsem utrhl kontakt na jednom článku.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
V hodnoteniach lipoliek väčšinou chýbajú informácie o spôsobe ich používania.
Ja bez problémov s nafúknutím používam zopár 3s a 6s pakov NanoTech i Turnigy.
Snažím sa dodržať zásady:
- 25C baterku vybíjam prúdom max. 15C, snažím sa, aby prípadný sekundový maximálny prúd nedosiahol 25C
- vybíjam max. na 80%
- jedno podbitie a baterka môže byť kaput - na tú baterku potom nenadávam že sa začína nafukovať, keď tak na seba
- nabíjam s kľudom 3C - 5C, podľa údajov výrobcu
- 3s paky nabíjam bez balancéra - skontrolujem napätie každého článku na začiatku a na konci nabíjania
- 6s 5000 mAh paky nabíjam radšej s balancérom
Ja bez problémov s nafúknutím používam zopár 3s a 6s pakov NanoTech i Turnigy.
Snažím sa dodržať zásady:
- 25C baterku vybíjam prúdom max. 15C, snažím sa, aby prípadný sekundový maximálny prúd nedosiahol 25C
- vybíjam max. na 80%
- jedno podbitie a baterka môže byť kaput - na tú baterku potom nenadávam že sa začína nafukovať, keď tak na seba
- nabíjam s kľudom 3C - 5C, podľa údajov výrobcu
- 3s paky nabíjam bez balancéra - skontrolujem napätie každého článku na začiatku a na konci nabíjania
- 6s 5000 mAh paky nabíjam radšej s balancérom
Samozřejmně je to taky o tom jak se z baterkama zachází to je jasné ja třeba vždy nabíjim z balancerem nevybíjim upně atd.Kupuju min 35c ale nemůžu si pomoct požadovanej výkon kterej do vrtase očekávám mi baterky jsou schopný dát pouze jednu sezonu (někdy spíše část) pak postupně vadnou.V letadle vydržej déle ale to taky nemusí bejt furt v plnym zápřahu jako mixer.Je to pořád jen spotřební materiál a výbornej byznys.Kdyby sme lítali na jádro tak by bylo energie habaděj ale ty pády to by byli efekty panečku.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
freerider: Samozrejme, vo vrtuľníku je nápor na batériu úplne iný, ani ju zrejme kvôli hmotnosti nemôžeš tak predimenzovať ako ja. To si uvedomujem. Ale aj tak: meral si nejako odber motora, koľko mAh nabíjaš za aký čas letu. Pýtam sa preto, lebo na stránke HK sú doporučené k tomuto vrťasu batérie aj 45C.
Teda, ak je to tento:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23037__HK_450TT_PRO_V2_Flybarless_3D_Torque_Tube_Helicopter_Kit_Align_T_Rex_Compat_.html
Teda, ak je to tento:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23037__HK_450TT_PRO_V2_Flybarless_3D_Torque_Tube_Helicopter_Kit_Align_T_Rex_Compat_.html
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Prostě až na pár vyjímek pro toho kdo létá hodně často je Lipo záležitostí max. jedné sezony holt tak to je. Když si spočítáč kolik uděláš startů na jednu Lipo a posléze by si to spočítal celé v benzínu nebo u vrťasu v daném palivu tak ti stejně levná čínská spotřební Lipo vyjde pořád jako sranda cena...takže to beru tak sezona odlítám něco přežije do další s tím že po pár startech to dávám už jen do termik větroně a tam ještě najde využití i starší Lipo. 
Má prosím někdo zkušenost s vybíjecím napětím Zippy compact?
Já mám ZC 3S 2700 a nevybíjím je níž než 3,7 a nabíjím je na 4,1-4,15. Dodaný náboj v tomhle rozsahu je ale jen 1800 mAH. Rozdíl mezi 4,1 a 4,2 V mi vycházel asi na 10% aspon podle toho co mi píše Cellpro.
To jsem ale pořád nahony vzdálený údaji kapacity na nálepce.
Bojím se jít níže s vybitím abych je nanafukoval. Moje zkušenost s nanotechy 3s 1000 je nejít pod 3,7 jednu baterku jsem dvakrá podvybil pod 3,6 a hned se to projevilo na vnitřním odporu a je nafouklá. Zbylé dvě začínají malinko přifukovat -ale mám je 2,5 roku takmají asi nárok. U zbylých dvou jsme se neprohřešil a naomak jsou jak nové stím že mají zasebou jednu zimu v klidu..- cyklů cca 35-40 (dělám si čárky ale občas zapomenu). Zase ale přitomhle zůsobu lítání je dodávaný návoj cca 600-700 mAh výš jsme se nedostal.
Snesou Zippy Compact bez újmy hlubší vybíjení?
Já mám ZC 3S 2700 a nevybíjím je níž než 3,7 a nabíjím je na 4,1-4,15. Dodaný náboj v tomhle rozsahu je ale jen 1800 mAH. Rozdíl mezi 4,1 a 4,2 V mi vycházel asi na 10% aspon podle toho co mi píše Cellpro.
To jsem ale pořád nahony vzdálený údaji kapacity na nálepce.
Bojím se jít níže s vybitím abych je nanafukoval. Moje zkušenost s nanotechy 3s 1000 je nejít pod 3,7 jednu baterku jsem dvakrá podvybil pod 3,6 a hned se to projevilo na vnitřním odporu a je nafouklá. Zbylé dvě začínají malinko přifukovat -ale mám je 2,5 roku takmají asi nárok. U zbylých dvou jsme se neprohřešil a naomak jsou jak nové stím že mají zasebou jednu zimu v klidu..- cyklů cca 35-40 (dělám si čárky ale občas zapomenu). Zase ale přitomhle zůsobu lítání je dodávaný návoj cca 600-700 mAh výš jsme se nedostal.
Snesou Zippy Compact bez újmy hlubší vybíjení?