Manzelka vs. Heli
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Manzelka vs. Heli
Tak som sa prelúskal všetkými 10 stranami tejto témy až k Jamesonovi - pekne si to napísal
naozaj. A presne takúto skúsenosť (hlavne posledný odstavec) mám ja. Vrtulník bol najprv len niečo úplne na konci v našom vzťahu, čo vyzeralo ako chvíľkové pobláznenie na Vianoce. Keď sa ukázalo, že to chvíľková záležitosť nebude, ale že tomu venujem stále viac voľného času tak to začal byť v očiach mojej drahej problém. Hlavným argumentom bol ten, že venujem svoj voľný čas na niečo, čo je neužitočné a že som závislák. Tak sme si párkrát spolu sadli a ja som jej vysvetlil, že vrtulník nikdy nebude na prvom mieste v mojom životel ale bude to Ona. No a potom som akurát musel trocha zrovnať pomyselné misky váh. Možno som musel aj trocha prehodnotiť organizáciu času, kedy je vhodné hobby prevádzkovať a kedy nie. Vo finále si Ona všimla, že sa snažím k nášmu spoločnému vzťahu pristupovať zodpovedne a tým pádom ju "mixér" už neohrozuje. Na oplátku mi "dovolí" sa hrať pomerne často a viac to neriešime. Naopak - je celá nadšená z toho, že natočím jej materskú školu kde pracuje zo vzduchu na video 
silcom píše:..... Na oplátku mi "dovolí" sa hrať pomerne často ....
taky máme v bandě jednoho, co se musí dovolit, když chce na pivo...
holt tohle "dovolování - zákazy" nestačil zarazit hned v zárodku jako každej normální chlap...
dokken píše:silcom píše:..... Na oplátku mi "dovolí" sa hrať pomerne často ....
holt tohle "dovolování - zákazy" nestačil zarazit hned v zárodku jako každej normální chlap...
No pokud se s těmi názory co máš považuješ za normálního chlapa, tak to já nechci být normální chlap. Dnes už je rovnoprávnost a základ je komunikace, tyto názory že si musíš manželku vychovat nebo ošéfovat jak píšeš ty jsou někdy s doby sedláků a doba už je trochu nekde jinde. Pokud je rozumná ženská a rozumnej chlap, tak se nic nemusí ošéfovávat a normálně se domluví.
další podpantoflák? 
Nejlepší je " Oznamovací povinnost"......ohlásím,že jedu polítat a hotovka, občas se ze slušnosti zeptám, jestli to nevadí....odpověď vždy stejná "že se na to vůbec ptáš" /a samozřejmě v koutku duše jinou,než tuto odpověď ani neočekávám - no po 26 letech manželství, i když jsou rodinn výjimky potvrzující pravidlo/, ..... každý to tak ale nemá
- rovnoprávnost byla vždy (neplést s stejnoprávností - ta je až dnes a proto taky 80% svazků končí - furt to jakoby nikomu nedochází) - rovnoprávnost znamená že z balíčku všech práv se partneří podělí o práva která jim patří a je jich rovný počet. Stejnoprávnost je že oba partneři chtějí práva všechna a to jaksi nejde. Neexistuje skupina (rodinu nevyjímaje) která by měla více rovných vedoucích nebo žádného vedoucího - je to prostě nesmysl - skupina potřebuje ke své funkci hierarchii - takto je to v přírodě nastaveno a takto to je nejen u člověka, ale u všech živočichů) Tisíce let něco fungovalo k spokojenosti a funkčnosti obou a dnes stejnoprávnost už téměř století likviduje rodinu a stále se bude "korektně" hledat chyba jinde. Komunikace taky byla vždy a funkční - dnes nejde o komunikaci, ale o konstataci - oba konstatují svůj požadavek a pokud jim to neprojde, hledá se kompromis (jeden chce stíhačku, druhý vrtulník a kompromis samozřejmě nelítá vůbec.) Prostě vymknutá z kloubů doba šílí. Já tuhle hru s nefunčními pravidly prostě hrát nehodlám. Jedni rezignovali na mužství a poslouchají velitelku aby byl klid, druzí si špatně vysvětlili mužství a partnerku chtějí ovládat. Obojí je špatně. Prostě vymizela mužská a ženská role jak byla tisíce let nastavena a my se už asi ani nedožijem toho, kdy obě pohlaví pochopí, že tohle fungovalo a to co je dnes, nefunguje. Eman byl Cyp.Digis píše:Dnes už je rovnoprávnost a základ je komunikace
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Digis píše:...Dnes už je rovnoprávnost a základ je komunikace, tyto názory že si musíš manželku vychovat nebo ošéfovat jak píšeš ty jsou někdy s doby sedláků a doba už je trochu nekde jinde. Pokud je rozumná ženská a rozumnej chlap, tak se nic nemusí ošéfovávat a normálně se domluví.
Chlape sorry, ale je vidět, že víš o vztazích houby. Ženský nikdy nefungují a nereagují na nějaké promluvení si, potažmo vysvětlení. Většina slov jsou pro ně prázdné zvuky a spíše je využijí proti tobě. Když začneš fňukat o tom, jak se ti nelíbí tohle to a támhleto v jejim chování, tak jen ukazuješ svoje slabé místo, do kterého ona může dle libosti dloubat. Když chceš, aby holka dělala/nedělala co se ti líbí/nelíbí, musíš si ji vychovat. Správný postup je, že jí za vhodné chování odměňuješ a za špatné trestáš. Nikoliv však explicitně, ale zase jen změnou svého chování. Tzn. ve chvíli, kdy ona je milá a "dostupná" tak jí odměníš buď podobným chováním nebo například dobrou večeří, kvalitním sexem či čímkoliv jiným. A naopak, je-li protivná, drzá, nepříjemná - odejdeš z její přítomnosti, ignoruješ jí a rozhodně nevyzvídáš ve stylu "co ti je miláčku" atp. Ženský náladičky jsou z poloviny testy a z poloviny naprosto bezpříčinné úkazy, které samy odezní stejně rychle jako se objevily. Celý princip je o tom, že ona musí vědět jakou reakci na tvé straně její chování přinese. Je to jako s dítětem, to také většinou nepochopí prosté vysvětlení. Úplně stejně si ženská vychovává tebe, ovšem má pro to mnohem větší cit.
Howking píše:Eman byl Cyp.
No jo, no. Eman byl.
... už mi to pripomína ako keď farár ide radiť k pohlavnému žitiu /nie s malými chlapcami, ale medzi manželmi/.....
- hlavný radca slobodný
a druhý neviem...
- hlavný radca slobodný
dokken píše:
Chlape sorry, ale je vidět, že víš o vztazích houby.
Nevím co víš o vztazích ty, a kolik jsi toho prožil, ale já jsem 26 let spokojeně ženatej, vychoval jsem dvě děcka, který se po vystudování osamostatnili. Rozhodně nemám pocit, že bych byl omezovanej, chodím si lítat kdy chci a koupím si taky co potřebuju, ale přemýšlím u toho abych to nepřeháněl, pro svůj pocit. Víš on nemusí být podpantoflák chlap, který s manželkou mluví. To ale nemůže pochopit člověk který si svoji ženu ošéfovává, asi si řešíš nějakej komlex. Postup jak vychováváš manželku mě připomíná vychovu psa. Já si svoji manželky na rozdíl od tebe vážím. Ale s tebou se o vztazích nebudu bavit, to když půjdu do poslední hospody ve městě, tak tam budu slyšet podobný názory a tam já rozhodně nechodím.
robotmz píše:... už mi to pripomína ako keď farár ide radiť k pohlavnému žitiu /nie s malými chlapcami, ale medzi manželmi/.....
- hlavný radca slobodnýa druhý neviem...
ptáš se nepřímo jak ženská...ano, mám přítelkyni (manželka mi zemřela)..doufám, že jsi spokojený..
Ahoj klucííííí - zajímavá debata.Mě k modelaření dohnala manželka s tchyní.Nevím jestli toho teď trochu nelituje ale nevypadá to.Při tomhle čtení si uvědomuji, že si asi necením,co mám doma.U nás v poho.Jo ženatý od 1984.Musím ji někam pozvat.R.
dokken píše:robotmz píše:... už mi to pripomína ako keď farár ide radiť k pohlavnému žitiu /nie s malými chlapcami, ale medzi manželmi/.....
- hlavný radca slobodnýa druhý neviem...
ptáš se nepřímo jak ženská...ano, mám přítelkyni (manželka mi zemřela)..doufám, že jsi spokojený..
Zrovna teba som bohužiaľ vôbec nemyslel....
dokken píše:silcom píše:..... Na oplátku mi "dovolí" sa hrať pomerne často ....
Preto bolo to "dovolí" v úvodzovkách
"Ošéfovanie" manželky určite funguje. Rovnako, ako naopak funguje ženský plač a vyhrážanie vs. veľmi prítulná mačička. Je to ako v tom vtipe:
- Mami, ako sa to robí, keď chceš mať bábätko?
- No, ocinko má také semienko, ktoré sa mi musí dosať do bruška a tam vyrastie bábätko.
- A to musíš to semienko spapať?
- To nie, to sa robí iba vtedy, keď chcem mať nový kožuch...
Funguje to teda, ale je to v podstate obyčajná prostoduchá manipulácia. Jednoduchšie typy sa takto môžu nechať manipulovať po celý život, no niekedy sa jeden z páru zatne a potom je problém - tam totiž manipulácia prestáva fungovať. Naopak, vyrovnané páry dosiahnu rozumným dialógom rovnaký výsledok, no omnoho viac fér. Osobne dávam prednosť tomu férovejšiemu, asertívnemu jednaniu - manipulácia vo všetkých podobách mi smrdí.
To asi viacero z nás - keď sú svokra s manželkou pokope doma, kto by radšej neušiel napríklad do dielne alebo na letisko?
- Mami, ako sa to robí, keď chceš mať bábätko?
- No, ocinko má také semienko, ktoré sa mi musí dosať do bruška a tam vyrastie bábätko.
- A to musíš to semienko spapať?
- To nie, to sa robí iba vtedy, keď chcem mať nový kožuch...
Funguje to teda, ale je to v podstate obyčajná prostoduchá manipulácia. Jednoduchšie typy sa takto môžu nechať manipulovať po celý život, no niekedy sa jeden z páru zatne a potom je problém - tam totiž manipulácia prestáva fungovať. Naopak, vyrovnané páry dosiahnu rozumným dialógom rovnaký výsledok, no omnoho viac fér. Osobne dávam prednosť tomu férovejšiemu, asertívnemu jednaniu - manipulácia vo všetkých podobách mi smrdí.
Rudy píše:Ahoj klucííííí - zajímavá debata.Mě k modelaření dohnala manželka s tchyní.
To asi viacero z nás - keď sú svokra s manželkou pokope doma, kto by radšej neušiel napríklad do dielne alebo na letisko?
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...