SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#436 Příspěvek od PEO »

Taky už mám jednoho doma,A 200 - tedy Sky Climber.Pořídil jsem si ho na dovolenou , na oddychovku.Jen jsem si jej barevně upravil,jako všechny modely z EPP opatřené hnusnými,odlízajícími samolepkami :lol: :wink: Jako vzor jsem vzal oblíbeného, taky upraveného Foxe 1800.
Musím říct,že je to fakt velmi hodné letadlo,schopné po přidání olova lítat i ve větru,tak i vytáčet termiku.
Po dlouhé době velice slušné EPPčko :wink: :!:
Kamufláže jsou si dost podobné :lol: :
Přílohy
hotový fox1.JPG
A200-Sky Climber.JPG
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
petr64
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od petr64 »

TO Hokej: Co máš za logger - z čeho jsou ty data?
HOKEJ

#438 Příspěvek od HOKEJ »

www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
SagiCZ

#439 Příspěvek od SagiCZ »

Chlape, musím říct, že to vypadá velmi dobře. Nebál bych se říct, že mnohem lépe, než Climber se samolepkami. Dělal si i něco z druhé strany křídel? A jaké jsi použil barvy? Mě v shopu nebyli schopní odpovědět čim se dá EPO natřít, aby to drželo.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od PEO »

viewtopic.php?f=118&t=42960 ,tady si to můžeš přečíst,jak a co dělám s EPPčky :wink:
Na Climbera jsem zatím barvou ani nešáhl,to přijde až bude čas,vše je samolepící tapeta :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Branislav Tvrdoň

#441 Příspěvek od Branislav Tvrdoň »

Dnes som bol druhýkrát zalietať môjho Sky Climbera. Motorový let je OK - zdá sa že všetko funguje ako má. Probém je, že po vypnutí motoru sa vrtula nesklopí, ale sa pretáča volnobehom a brzdí pri plachtení.

Nechápem v čom môže byť problém, jediné čo som si všimol, že hriadel motoru u Sky Climbera sa dá pretáčať prstami pomerne lahko - zrejme preto sa točí aj bez prúdu na volnobeh, kým u Bety 1400 (druhý model ktorý mám) ide motor pretáčať prstami dosť ťažko - t.j. po vypnutí motoru sa vrtula zastaví.

vie niekto poradiť ? vďaka
SagiCZ

#442 Příspěvek od SagiCZ »

Když ubereš plyn prudce, měl by regulátor motor zabrzdit a vrtule by se měla sklopit.
Branislav Tvrdoň

#443 Příspěvek od Branislav Tvrdoň »

tak už som asi našiel odpoveď v iných vláknach - zrejme nemám nastavenú brzdu regulátoru :-((
tiež je tiež možné si pomôcť gumičkou prevlečonou cez vrtulu a unášač, tak skúsim asi najprv
tú gumičku
Branislav Tvrdoň

#444 Příspěvek od Branislav Tvrdoň »

pre SagiCZ : dik za radu, ale si nemam nastavenu brzdu regulatoru; dal som tam 40A regulator z Hobby King tak ako prišiel poštou - žiadne nastavovanie som neriešil
Branislav Tvrdoň

#445 Příspěvek od Branislav Tvrdoň »

Brzda regulátoru naprogramovana a konečne
to plachtí tak ako má :D :D
SagiCZ

#446 Příspěvek od SagiCZ »

No akorát jsem ti chtěl zrovna napsat, že mi přijde lepší si na chvíli sednou a zjistit jak to naprogramovat, než na to cpát nějakou gumičku. To je totiž normální funkce toho regulátoru ta brzda. :lol: S tím setovým reglem jsi se vůbec nezaobíral? :mrgreen:
Branislav Tvrdoň

#447 Příspěvek od Branislav Tvrdoň »

Ten setový regulátor som zatial neskúšal, pre istotu som ho vymenil ešte pred prvým letom. Mám ho odložený, snáď sa bude ešte hodiť, možno si niekedy postavím lodičku so striedavým motorom, možno nakoniec zistím že mu nič nie je a použijem ho v inom lietadle...

Gumička cez kužel moc nefungovala, asi bola slabá lebo vrtula sa aj tak točila volnobehom, naviac sa trochu otierala o šrouby za kuželom, ktorými je prichytený motor, takže by tam dlho nevydržala...
pEPYK

#448 Příspěvek od pEPYK »

Dneska jsem jej "zalétal" uvozovky proto, že celkem foukalo, touha ale byla silnější...
Takže jsem Sky Climbera prostě seskládal, od oka sešteloval výchylky na 0 a vrhl parkrát proti větru.

Když se mi chování zdálo OK, tak jsem tomu řádně "voroštoval" a vzhůru do oblak.
Lidi, na to, jaký bylo počasí - tohle letadlo lítá jako po kolejích. Přesně tam, kam chcete prostě paráda.
K RC jsem se dostal teprve letos na jaře, ale můj osobní dojem z tohoto prvního letu je na 1*
Letí to v podstatě z krabice (origo regl jde teda na reklamaci, mám tam RAY 30A), jenom jsem lehce trimoval křidélka, jinak nic (no možná ještě trošku doladit těžiště, ale to až nebude tolik foukat)
Fakt super
SagiCZ

#449 Příspěvek od SagiCZ »

Ahojky, tak mi přišel SkyClimber. Upozorňuji, že jsem úplný začátečník a vůbec nic nevím. Přečetl jsem návod dopředu i pozpátku a složil letadlo. Má lehce zkroucený trup. Nemám tušení jak moc to může vadit při letu. Zapojil jsem přijmač a do přijmače regulátor, zapnul vysílačku a zkoušel páčky. Motor funguje, vrtule se roztočí, ale žádné z ostatních serv se ani nehne. Zkoušel jsem různé kanály v přijmači i konektory různě otáčet, ale bez výsledku, jakoby serva vůbec nefungovala.

Ví někdo, co dělám blbě? :D
pEPYK

#450 Příspěvek od pEPYK »

1) Když zapneš vysílačku (a máš tirmy na nule) a potom zapojíš baterku v trupu letadla, tak by serva měla cuknout na neutrální poholu, ať jsou před tím libovolně vychýlena. Pokud se tak nestane, je někde chyba :-)

2) Máš setovej vysílač+přijímač?
jestli jo, tak na vysílači by se ti měla zobrazovat velikost aktuální výchylky (0 až 100) pro daný kanál. Pokud se zobrazují, tak bych zatím chybu ve vysílači nehledal. Pokud se nezobrazují, může to být chyba ve vysílačce (mechanická, nebo elektrická)

3) Máš správně zapojený serva na kanály na přijímači?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“