Trimování T9x s ER 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
kutil1

Trimování T9x s ER 9X

#1 Příspěvek od kutil1 »

Mám ER 9X. Když trimuji, tak mám v modelovém menu nastaven na TRIM SW spínač THR, když ho sepnu, tak mám ukazatel trimování na vysílači ve středové poloze.
Ale při každém sepnutí spínače THR se mi navíc všechna serva posunou o 1 krok trimu.

Tedy když třeba 20 x za sebou zapnu a vypnu THR, tak mám serva v jiných polohách, také je vidět, jak se na displeji vysílače posunují černé "teploměry" od nulové polohy.

Zkoušel jsem to i s jiným přijímačem a jiným servem a dělá to také. Setkali jste se s tím také? Co je špatně? Dá se to nějak odstranit? Také jsem to vyzkoušel na jiné vysílačce a s jiným spínačem - RUD a dělá to také.
MartyCZ

Re: Trimování T9x s ER 9X

#2 Příspěvek od MartyCZ »

Ceho chces dosahnout?
Trim na T9x s ER9x jsou normalne ty cerne posuvne mikrospinace pod a vedle pak. Vyhod z TRIM SW ten THR (nastav na ---), trimuj temi malymi cernymi cudliky u pak a mas vystarano. Radio ted nemam po ruce, takze z hlavy nevim kterou polozku menu konkretne myslis, ale v defaultnim nastaveni to zadne takoveto kouzla nedela :). Samozrejme, pokud chces, aby Ti to delalo, software Ti to umozni, kdyz to chces.
kutil1

#3 Příspěvek od kutil1 »

MartyCZ píše:Ceho chces dosahnout?
Trim na T9x s ER9x jsou normalne ty cerne posuvne mikrospinace pod a vedle pak. Vyhod z TRIM SW ten THR (nastav na ---), trimuj temi malymi cernymi cudliky u pak a mas vystarano. Radio ted nemam po ruce, takze z hlavy nevim kterou polozku menu konkretne myslis, ale v defaultnim nastaveni to zadne takoveto kouzla nedela :). Samozrejme, pokud chces, aby Ti to delalo, software Ti to umozni, kdyz to chces.

Ten trim sw má ten význam, že když trimuješ těmi malými čudlíky, jak píšeš, tak po vytrimování a sepnutí toho spínače máš ukazatel vytrimování na displeji zase ve střední poloze a můžeš trimovat dál.

Když vyhodím spínač z trim sw, tak při vytrimování do horní polohy už nemohu dál trimovat, ale s tím spínačem ano, ale bohužel s tou chybou, jak jsem popsal.
MartyCZ

#4 Příspěvek od MartyCZ »

ok, neni tedy snadnejsi nastavit nejprve model tak, aby v klidove poloze byli i serva tam, kde je chces mit? Resp. pokud potrebujes na jednu stranu o hodne vetsi vychylku nez na druhou, tak pres krivky? Co je to za model?
Jinak popisovana vec (zapnes a vypnes ten trim SW a pritom to vygeneruje na vsechny trimy "one trim up" bude zrejme sw chybka)
kutil1

#5 Příspěvek od kutil1 »

MartyCZ píše:ok, neni tedy snadnejsi nastavit nejprve model tak, aby v klidove poloze byli i serva tam, kde je chces mit? Resp. pokud potrebujes na jednu stranu o hodne vetsi vychylku nez na druhou, tak pres krivky? Co je to za model?
Jinak popisovana vec (zapnes a vypnes ten trim SW a pritom to vygeneruje na vsechny trimy "one trim up" bude zrejme sw chybka)
9

Při záletu letadla, nebo po opravě havarovaného letadla se někdy dostaneš do situace, že potřebuješ trimovat víc, než ti umožňije ten "kolíček". A to jak píšeš, tak se špatně dělá, když máš éro ve vzduchu a ještě se zmítá, jak splašená koza.

Asi to bude chyba software. Používám to, ale teprve dnes jsem přišel na tu chybu. Tedy trimoval jsem výškovku, až jsem dotrimoval na doraz - tak jsem cvakl spínačem a všechna serva dastala impulz a tedy i křidélka a pak se zase éro stáčelo, Tak jsem trimoval křidélka, až jsem dotrimoval - cvak vypínač - a model šel zase k zemi - rozhodila se výškovka. No, pokud je to chyba softwaru, tak to nevyřešíme, jen to možná bude sloužit jako informace pro toho, kdo tuto funkci používá. Vyzkoušet to může tak, že si založí nový model, u stávající éra zapne palubní zdroj a tak 20 x cvakne vypínačem a uvidí, jak se mu rozhodila všechna serva.

Ríša mi poradil dát tam místo ER 9 X Open 9X, jestli má s tím někdo zkušenost, tak bych uvítal na soukromé zprávě nějaké info k Open 9X - co a jak.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“