Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

Re: Blade 130 X

#301 Příspěvek od seltino »

to netuším, kup si originál, třeba zde: http://www.miracle-mart.com/store/index ... =2a&page=2
mě šel poslední balík od nich domů 6 dní, byl to fofr
co se týče téhle walkery, banda na HF bere z téhle walkery kovolvé šoupátko a předělává ho na 130x po drobných úpravách
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
vylizplech

#302 Příspěvek od vylizplech »

Díky už jsem objednal z nějaké walkéroviny,snad to bude sedět,z ciziny nakupovat nemůžu,nemám na to zařízené internetové bankovnictví a vůbec tomu nerozumím.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
seltino

#303 Příspěvek od seltino »

co se dá dělat, udělat paypal je snadné a internetové bankovnictví k tomu nepotřebuješ. Nicméně na astru by se do konce týdne měly naskladnit nějaké nové díly na 130x, jestli tam bude i to co potřebuješ netuším..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
RadekCe

#304 Příspěvek od RadekCe »

Tak valím jednu baterku za druhou a je to luxusní stroj! Konečně jsem z toho nadšený :D.
Nakonec jsem po těch 4 brutálních nárazech jen zalepil kabinku, udělal novou hřídel a vyměnil zadní kolečko kardanu.
Hlučnost se snížila na minimum, vibrace skoro žádné, prostě luxus :wink:. PS: A to už jsem to chtěl prodat, jak jsem byl z těch prvních nezaviněných pádů nas... :mrgreen:
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Rici

#305 Příspěvek od Rici »

Co se stalo s cenou Blade 130x? Proč všude stoupla? Je to nějaká nová kvalitnější várka nebo prostě jen zdražili?
seltino

#306 Příspěvek od seltino »

Asi velkou poptávkou po světě si myslím, nebo dali v základu kovové kolo A, těžko říct. Uvidíme co za tím je, nicméně si nemyslím, že by měla ASTRA již vyprodané všechny kousky z první objednávky.
Jinak na Astře už mají defakto všechny díly skladem.
Každopádně jsem rád že jsme s koupí nepočkal a bral hned první várku. Kolo už jsem vyměnil za kovové a je po problémech, lítá to luxusně
mosaic

#307 Příspěvek od mosaic »

Rici píše:Co se stalo s cenou Blade 130x? Proč všude stoupla? Je to nějaká nová kvalitnější várka nebo prostě jen zdražili?

Stoupla kvůli ceně dolaru, před dvěma měsíci byl $ za 19,50 teď prakticky 21kč, takže i zdražení cca odpovídá. (objednávky se dělaly dopředu). Žádné kolečko bych za tím určitě nehledal :)
Marwei

#308 Příspěvek od Marwei »

Tak jsem znal uz vsechny popisovane nesvary tohoto stroje pred zakoupenim a proto jsem se vybavil dopredu ND a trpelivosti pri odstranovani chyb, ale svemu tradicnimu osudu (osobni pozn.) jsem neunikl stejne.

Nejdrive jsem si prehodil u novyho radia mod z 2 na 1 a napipal to dle manualu (DX8).

Roztocil vrtulnik (bez rot. listu) a vibrace na ocase jak prase. Kmity ocasni ploutve cca 2cm...

Nasledovaly upravy, ke kterym dospeli vazeni testeri z tohoto a jinych for prede mnou :

- Udelal jsem vuli v ozubeni posunutim ocasu o 1mm. Je ted mensi namaha pro motor, ozubeni a je to tissi.

- Srovnal jsem T vrtulkovou osicku. Mimochodem pro sichr jsem si objednal dopredu nahradni z Astry a ta je jeste krivejsi...

- Vymenil puvodni loziska s vaklem na ocasni ose za dosla z Mikroheli. Vule jsou pryc (krome smykatka).

- Trosku dovazil vrtulkovy list.

Pri nizkych otackach vibrace stale znacny, ale mensi nez pred upravama. Potom pri pridavani plynu pri vyssi rychlosti skokove vymizi, ale do te doby to vypada, ze se to cely rozpadne. Precetl jsem si pak jeste jednou v navodu, ze doporucuji pri startu prejit rychle do poloviny plynu. Asi pod tou pulkou je rezoncni pasmo ocasu, ale zda se mi to trosku moc...

Pri testu v ruce pred zalitanim venku jsem ale zjistil, ze mi prestalo chodit leve servo cykliky na kridylkach. Od te doby nereaguje. Zkusil jsem znovu napipat radio s novym modelem, jestli jsem se nekde "preklik" v nastaveni behem ladeni, ale stejny. Nekolikrat jsem to znovu sparoval a stale nefunguje. Zatahal jsem za kabilky, jestli neni nekde studenak, ale nic. Tak fakt nevim, co si mam o tom vsem myslet ... Vsechno je nastaveny dobre a nic se nezmenilo.

Dalsi vec, ktera mi prisla divna ( ale treba to je normalni, akorat to neznam) je, ze kdyz jsem po snizeni plynu pod nastavenych 5 %, tak se resetovalo nastaveni ridici jednotky do nulove polohy jako pri novem spusteni. Delam nekde nejakou koninu a nebo budu tradicne reklamovat ? :)

Nenapada nekoho, kde by mohla byt chyba ( jestli tedy nechci uverit tomu, ze po 15 minutach odeslo fakt servo ) ...

Vcelku jsem stravil prijemny den a ani jsem to nezalit.

Jeste rano muzu servo prepojit a uvidim, jestli je fakt mrtvy, ale fakt nejsem tak nejak zvlast nadsenej, safra ...
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
seltino

#309 Příspěvek od seltino »

tomu stím snížením plynu pod 5 proc moc nerozumím. co se týče toho serva, zkoušel jsi jej prohodit za jiné? tím bychom vyloučili, nebo potvrdili závadu daného serva
Marwei

#310 Příspěvek od Marwei »

seltino píše:tomu stím snížením plynu pod 5 proc moc nerozumím. co se týče toho serva, zkoušel jsi jej prohodit za jiné? tím bychom vyloučili, nebo potvrdili závadu daného serva

To servo zkusim rano a uvidim. Pripadne objednam novy - asi by to bylo rychlejsi nez reklamace. Uz s tim Bladem chci po ty dobe cekani litat...

PLYN 5% - pridam plyn a na dle navodu nastavenych 5 % radio pipne a roztoci se motor. Pak normalne funguje. Potom zase kdyz snizuju plyn pod 5 % a jsem treba na nule, tak se pokazdy znovu jakoby resetuje jednotka do nulovych hodnot - srovna se hlava cykliky do roviny. A zase pridam a toci se v otackach normalne reaguje na nastaveni plynu krivkek a pri navratu pod pet procet se po asi 3 sekundach opet zresetujou serva. Nevim prave ,jestli je to normalni. U jinych vrtulniku jsem to nezazit.
AURORA 9;SPECTRUM 8
seltino

#311 Příspěvek od seltino »

jo tak tohle je u tohohle vrtulníku normální, dělá mi to samé a zajovi taky
Marwei

#312 Příspěvek od Marwei »

Tak fajn, diky, alespon neco je v poradku.

Servo jsem prepojil do jineho kanalu a nefunguje. Jine servo pripojene na jeho misto funguje bez problemu, takze je to opravdu problem serva.

Prikladam nakres zapojeni serv z pohledu zepredu, kdyz uz jsem to musel zkusit.
Přílohy
IMG_6753_small.jpg
AURORA 9;SPECTRUM 8
seltino

#313 Příspěvek od seltino »

a nemohl jsi tam někde nalomit na tom servu drátek, když jsi jej dával pryč a vysunoval ten ocas za účelem zvětšení zubové vůle? Uchycení drátků na servu je provedeno stejně jako na mcpx a tam jsem s nalomenými drátky bojoval neustále. Skus ten přívodní káblík proměřit mezi konektorem a deskou serva zdali není někde přerušený
Marwei

#314 Příspěvek od Marwei »

seltino píše:a nemohl jsi tam někde nalomit na tom servu drátek, když jsi jej dával pryč a vysunoval ten ocas za účelem zvětšení zubové vůle? Uchycení drátků na servu je provedeno stejně jako na mcpx a tam jsem s nalomenými drátky bojoval neustále. Skus ten přívodní káblík proměřit mezi konektorem a deskou serva zdali není někde přerušený

To jsem samozrejme mohl a taky me to napadlo, kdyz jsem zkousel, jestli tam neni nekde nejake preruseni. Stava tam jde a nekdy, kdyz potukam nehtem na zadni stranu tistaku serva, tak prejede do spravne polohy. Dokonce chvilku fungovalo pri roztocenym rotoru. To bylo ale nespolehlive a pak zase prestalo.

Zkusil jsem servo podle navodu na http://www.youtube.com/watch?v=V0NIepknfnE otevrit a pro jistotu i vycistit, kdyby nahodou, ale to nepomohlo.

Moc jsem si s nim neuzil, ale myslim, ze blbnulo od zacatku. Mam objednane nove a to by melo byt v utery...
AURORA 9;SPECTRUM 8
RadekCe

#315 Příspěvek od RadekCe »

Tak přistávat do ruky už nebudu. Jen startovat z ruky :mrgreen:.

PS: Jinak mi začal vrťas zase vibrovat, ale bylo to tím, že jsem na té nové hřídeli postupně dotahoval šroubek v hlavě a ozub. kolečku kardanu a dnes už bylo datažené tak, že se na hřídeli ani nehlo, ale způsobovalo vibrace, tak jsem ho trochu povolil včetně hlavy, aby tam byla malá vůle :wink: ... teda to jsem napsal souvětí :lol:.
Přílohy
stret_s_listy.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“