Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
K te vrtuli. Nevyhazuj zbytecne penize za levou (tlacnou) vrtuli. Byvaji drazsi. Pokud muzes lehce zmenit smer otaceni motoru, coz u elektroletu lze, pak nemas problem. Vrtule se instaluje vzdy napisama dopredu. Pokud napisy nema, pak je potreba ji mit tak, aby nabeznou hranou jakoby kolmo krajela vzduch a sikmo ho pres odtokovku vypoustela. Kdyz to bude obracene - sikmo krajet a kolmo vypoustet, pak to spatne poleti.
Taky jsem se na to v zacatku ptal. Neni to slozite.
Taky jsem se na to v zacatku ptal. Neni to slozite.
Popravde jsem to z tveho vysvetleni moc nepochopil, co treba obrazek vrtule s popisem?
Pokud napisy nema, pak je potreba ji mit tak, aby nabeznou hranou jakoby kolmo krajela vzduch a sikmo ho pres odtokovku vypoustela.
Pokud napisy nema, pak je potreba ji mit tak, aby nabeznou hranou jakoby kolmo krajela vzduch a sikmo ho pres odtokovku vypoustela.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
mbiron píše:Popravde jsem to z tveho vysvetleni moc nepochopil, co treba obrazek vrtule s popisem?
Zkus si to párkrát přečíst, myslím, že to je srozumitelné. Navíc některé vrtule mají tvar listu takový, že na náběžné hraně je konec listu zakulacený a na odtokovce je do špičky: http://www.jino.cz/go_image.php?pid=1178. Vrtuli pak nasazuješ tak, aby byla špička směrem dozadu.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Ja vim jak ma byt vrtule jen ten popis se mi zda takovy moc kostrbaty, jak se rika, nejlepsi je prakticka ukazka nez popsana kniha.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
mbiron píše:Ja vim jak ma byt vrtule jen ten popis se mi zda takovy moc kostrbaty, jak se rika, nejlepsi je prakticka ukazka nez popsana kniha.
Já to z toho popisu pochopil. Obrázek je určitě lepší, ale ne každý umí takový názorný obrázek udělat. Určitě to už někde na netu existuje, jen je potřeba to najít. Máš možnost se realizovat
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Dekuju za duveru, to bych mohl
Resil jsem naprosto stejnou otazku jako kolegove, taky jsem nevedel jak se ma motor tocit, jak ma byt nasazena vrtule. Nakonec jsem na letisti asi po pokusech byl upozornen modelarem duchodoveho veku, hele ty mas obracene vrtuli - tak jsem ji otocil a najednou ejhle ono to letelo jak z praku.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš zač 
Návod k Betě tu teď nemám, takže si neověřím jak to tam je popsáno, ale dělal jsem to podle návodu a vše fungovalo jak mělo. Dokonce se to napoprvé točilo na tu správnou stranu. Když jsem teď dával APC 6x4, tak jsem dle rad tady na fóru dal nápis dopředu a fungovalo to správně taky napoprvé.
Chtěl jsem spatlat nějaký obrázek, ale nějak mi to nejde. Zkusím večer vyfotit vrtuli shora, tam to snad bude vidět.
Návod k Betě tu teď nemám, takže si neověřím jak to tam je popsáno, ale dělal jsem to podle návodu a vše fungovalo jak mělo. Dokonce se to napoprvé točilo na tu správnou stranu. Když jsem teď dával APC 6x4, tak jsem dle rad tady na fóru dal nápis dopředu a fungovalo to správně taky napoprvé.
Chtěl jsem spatlat nějaký obrázek, ale nějak mi to nejde. Zkusím večer vyfotit vrtuli shora, tam to snad bude vidět.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Napodobne, ty fotky na shopech jsou takove neslane nemastne, to clovek nepozna co to vlastne je. Nicmene sem muzu zatim dat fotky moji original vrtule a tlacne od APC vrtule.
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
mbiron píše:Napodobne, ty fotky na shopech jsou takove neslane nemastne, to clovek nepozna co to vlastne je. Nicmene sem muzu zatim dat fotky moji original vrtule a tlacne od APC vrtule.
6×4 P je co? Tlačná? Já mám 6×4 E...
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
"P" jako pravotočivá. Normální jsou levotočivé bez označení.
P neni jako pravotociva ale jak tlacna "push" - tlačit.
To je pravda , ale v češtině to jde vyložit taky dobře. 
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
A "Pull" je "táhnout" -> maj v tom chudáci trochu bordel. Sorry nedalo mi to 
Graupner MX-12
Graupner MX-12
hlavne ze jsme se dobrali nejakeho cile. takze mame vrtule, mame smer otaceni a i znaceni tlacnych vrtuli 
Tak jsem taky pako měl jsem vrtuly obracene. A mne bylo divny, te to moc nechce stoupat 
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.