Problém s Control Board V3.0 (Atmega328 PA)

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
misan26

Re: Problém s Control Board V3.0 (Atmega328 PA)

#16 Příspěvek od misan26 »

mohu poprositjak se to dela ?? vim ze sem otravny ale mam tohle v zivote poprve a vubec nevim dekuji vsem moc
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:mohu poprositjak se to dela ?? vim ze sem otravny ale mam tohle v zivote poprve a vubec nevim dekuji vsem moc

Každý jednotlivý regulátor si postupně připojíš samostatně bez Control Boardu přímo k přijímači na kanál 3.

Kalibraci plynu začít s vypnutým napájením regulátoru a nejprve zapnout napájení vysílačky, pak přesunout knipl plynu na vysílačce na maximum a potom teprve zapnout napájení regulátoru připojeného k přijímači. Regulátor by měl po zapnutí obvykle dvakrát pípnout a hned poté stáhnout plyn na vysílačce na minimum. Regulátor obvykle poté opět dvakrát pípne a tím by měl být rozsah plynu pro ten jeden regulátor nastaven.

Tentýž postup zopakuješ pro všechny ostatní regulátory tvého kopteru.
MarthiR

#18 Příspěvek od MarthiR »

jen doplním že regulátor nepípá, ten ton vydává motor takže je důležité mít ten regl zapojen k motoru, jinak se řiď co napsal Drondys
Ps: pro jistotu a klid duše radeji sundej vrtuli
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
misan26

#19 Příspěvek od misan26 »

tak sem to skousel ale mam stejny problem jako je tady to temam mam regulatory RED BRICK UBEC.
zkousel jsem jak ste mito radili a stejny dovolil jsem si udelat dve videa ze kterych to je dobre videt

http://youtu.be/VM1IoULMBu8

http://youtu.be/roHpI3h06us

proste kdyz pridam plyn bezej jen 3 a 4 se prida kdyz poradne pridam nevi jeslti je neco spatne na vysilace :(
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:tak sem to skousel ale mam stejny problem jako je tady to temam mam regulatory RED BRICK UBEC. zkousel jsem jak ste mito radili a stejny dovolil jsem si udelat dve videa ze kterych to je dobre videt

Ani na jednom z těch videí není vidět kalibrace toho čtvrtého regulátoru, ale jen stav potom.

Když jsi kalibroval plyn a ten čtvrtý regulátor jsi měl zapojený jen sám bez zapojeného Control Boardu tj. pouze jeden motor připojený k tomu čtvrtému regulátoru, se kterým máš problémy a pouze ten jeden regulátor přípojený ne do Control Boardu, ale napřímo k přijímači tak zkusil jsi přidat trochu plyn a točil ten samotný čtvrtý regulátor s tím jedním motorem nebo ne ?
misan26

#21 Příspěvek od misan26 »

Jo tocil hned sem myslel ze odesel regulator ale kdyz ten motor zamenim na desce a prohodim kabely mezi 3 (funguje bez problemu) a 4 ( blbe) tak se zas netoci 3 a ten 4 se toci krasne. Prehraval jsem uz 2x frimware v desce a porad stejny :( tak nevim kde je co spatne jeslti ve vysilacce nebo nastaveni
Drondys

#22 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:Jo tocil hned sem myslel ze odesel regulator ale kdyz ten motor zamenim na desce a prohodim kabely mezi 3 (funguje bez problemu) a 4 ( blbe) tak se zas netoci 3 a ten 4 se toci krasne. Prehraval jsem uz 2x frimware v desce a porad stejny :( tak nevim kde je co spatne jeslti ve vysilacce nebo nastaveni

V tom případě bych to spíš odhadoval na nějaký problém v Control Boardu a ne ve vysílačce. Takže buď je něco špatně nastavené v tom Control Boardu (nevím ovšem co - snad poradí někdo jiný čím by to mohlo být) a nebo je v něm prostě závada a v tom případě ho zkus vyreklamovat.
misan26

#23 Příspěvek od misan26 »

hmmm tos mne nepotesil nevim co by na nem mohlo odejit :( je mi spis divne ze pri plnem plynu ten motor nabehne no. a nebo kdyz dam na vysilace ted nevim presne kterou paku do strany tak se roztoci
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:hmmm tos mne nepotesil nevim co by na nem mohlo odejit :( je mi spis divne ze pri plnem plynu ten motor nabehne no. a nebo kdyz dam na vysilace ted nevim presne kterou paku do strany tak se roztoci

Ještě pro jistotu si zkontroluj tím konfiguračním softem k vysílačce HK T6A co je ve skutečnosti nastavené v konfiguraci vysílačky tj. jestli tam náhodou nemáš nevhodný režim heli namísto acro nebo nějaké nastavené mixy, které to ovlivňují.

Pokud budeš mít připojenou vysílačku k PC a v něm spuštěný ten konfigurační program pro vysílačku HK T6A tak zkus pomalu přidávat plyn od nuly až po maximum a sleduj v okně konfiguračního programu jestli se pohybuje jen ta jedna nudle odpovídající plynu tj. pro kanál 3.
misan26

#25 Příspěvek od misan26 »

to sem ted koukal to je dobry mam jenom mix kanalu 1-2 jak psali v jednom navodu. A kdyz dam motory na plnej vykon tak ten se sice roztoci ale zastavis ho prstem jak se malo toci
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:to sem ted koukal to je dobry mam jenom mix kanalu 1-2 jak psali v jednom navodu. A kdyz dam motory na plnej vykon tak ten se sice roztoci ale zastavis ho prstem jak se malo toci

Pokud jsi do toho Control Boardu neflashnul nějakou problémovou verzi firmware tak to bude zřejmě závada. Jestli sis uložil tu původní verzi firmware co v tom Control Boardu byla když ti to přišlo, dělá to i s ní ?

Jinak už mě nic nenapadá a bude to zřejmě závada v Control Boardu v tom smyslu, že jeden z výstupů na regulátor je zřejmě nějak "nabořenej".
misan26

#27 Příspěvek od misan26 »

no kdyz to prislo tak sem to neskousel cekal jsem na vysilacku a pak jsem vsude cetl ze se ma prehrat na verzi xcopter v4.7 ze je lepsi stabilita a tak jsem to udelal. Nebo mate nekdo ten puvodni frimware z vyrobi ze bych to vyzkousel.? jinak nevim taky no normalne motor se toci kdyz sem kalibroval plyn v pohode nevim jeslti mam neoc spatne cetl jsem nejaky kanaly ze se maj delar revers nebo ne....
Drondys

#28 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:jinak nevim taky no normalne motor se toci kdyz sem kalibroval plyn v pohode nevim jeslti mam neoc spatne cetl jsem nejaky kanaly ze se maj delar revers nebo ne....

Projdi si podrobně postupy uvedené v manuálu viz tento odkaz a tam viz sekce Setting up the Multi-Rotor controller na str. 12 a 13. To co jsi z toho zatím neudělal tak udělej dle tam popsaného postupu.
misan26

#29 Příspěvek od misan26 »

kouknu ja to delal podle toho co pisou a ukazujou na kkmulticopter.com tak podle toho no
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

misan26 píše:kouknu ja to delal podle toho co pisou a ukazujou na kkmulticopter.com tak podle toho no

Zkus to podle toho návodu viz tento odkaz a tam viz sekce Setting up the Multi-Rotor controller na str. 12 a 13 a pak dej vědět jak to dopadlo.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“