Marabu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tromr
Kontaktovat uživatele:

Re: Marabu

#106 Příspěvek od tromr »

Tak mi ju asi zapomněli poslat :D nevadí no...
kroxigor

#107 Příspěvek od kroxigor »

Stačí se ozvat určitě ti ji ochotně zašlou. http://www.letadel-modely.cz/letadel-modely/2-KONTAKTY
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
DAF
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od DAF »

tromr píše:Jak a z čeho jste vyráběli kabinu ?

V krajní nouzi je takový problém to vystřihnout z průhledné fólie? Nemusí to být ani "tlustý" Durafol, ale třeba ta, kterou používají výrobci k náhledu do krabice (mívají to hlavně hračky, takové velké "okno").
Hitec Aurora 9X
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Hiesbok »

Pošlete mi adresu , hned Vám ji odešleme.
Vše děláme na počet (jako zpětnou kontrolu) , přez to se to může stát (někdo bude mít kabiny dvě)
Případně pokud by se to někomu nepodařilo dobře přilepit, ať si také napíše pošleme mu hned novou .
Přeji hezký den.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od AR1 »

Dobrý den, mě Marabu dorazil dnes. Vypadá moc pěkně, zatím jen dva detaily - u brousítka chybí jedno ucho (jsou dvě a mají být tři) a i když kabinku mám, je z podivného bíle matného plastu - to není skutečně vůbec hezký a pro mě použitelný. Alespoň to použiju jako šablonu. Ještě dotaz - ten 1mm drátek na VOP stačí k tomu, aby se poloviny VOP za letu nekroutily?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
kroxigor

#111 Příspěvek od kroxigor »

Ta kabinka a panty mají na sobě ochranou vrstvu z obou stran. Musí se sloupnout. Pak bude normálně průhledná. viz.: http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -SOP-PANTY
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Hiesbok »

Ucho pošleme,
na kabině je ochranná folie proti poškrábání z obou stran.
Pro běžné rekreační létání je to bez problémů.
Testoval jsem i razantnější způsob létání + různá tvrdší přistání.
Nepozoroval jsem žádné problémy.
Při pádu vinou nezkušeného pilota "na plný plyn" z cca 5 metrů (syn testoval "meze" modelu)
praskla jedna bočnice, která drží motor (jednoduše opravitelné), ale jinak vše v pohodě (křídlo, vop, ostruha, podvozek).
Jak to půjde natočím nové video už na letišti.
Přeji hezký den.
.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od AR1 »

Ucho mi neposílejte, díky, s tím si poradím. Že tam bude ochrana jsem si myslel, ale nepovedlo se mi to sloupnout. Tak to znova zkusím.
kroxigor

#114 Příspěvek od kroxigor »

Tak dneska konečně po týdnech čekání došlo na zálet. Vzlet v pohodě, ale co se dělo potom to nebyl let ale boj o přežití. Vůbec se mu nechtělo zatáčet doprava. Po snaze dostat ho blíž to skončilo pádem po křídle. Je zničená jen motorová přepážka jinak vše zdá se drží jak má. Ještě to řádně prověřím.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yxOQoZEzbn0[/youtube]
AR1
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od AR1 »

Hm, to byl mazec a né zálet. Ještě že to dopadlo...Koukám do výkresu - motor nemá žádné vyosení??
kroxigor

#116 Příspěvek od kroxigor »

Ne podle výkresu nemá, ale já ho měl vyosenej podložením.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Earl »

Co těžiště? Něco podobného se mi stalo sice ne hned po startu, ale chvíli jsem už létal a uvolnila se baterie a posunula se dozadu. Dělalo to přesně takové ptákoviny jako tobě. Ohledně zatáčení a vyosení motoru. Proč si ho vyosoval aniž by jsi kontaktoval výrobce modelu s dotazem na vyosení? Taky jsem měl model, který zatáčel jen doleva a nakonec jsem zjistil, že je potřeba podélně vyvážit.
kroxigor

#118 Příspěvek od kroxigor »

Podle mě byl motor málo vyosený a malé výchylky. Vyvážení bylo přesný i po přistání na jeden bod byla baterka na svém místě. Ona ani nemá kam se posunout je téměř v těžišti mezi přepážkama.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Hiesbok »

Vyosení motoru není kresleno protože motor nevyosuju. (Nikdy jsem ho vyosovat nepotřeboval. RC modely stavím a létám od roku 87)
(Tenkrát jsme létali všechno "v nule" a mě to zůstalo)
Přemýšlím co se mohlo stát. Pokud je model nezkroucený létá poměrně stabilně. Neměl jsem s ním problém.
Jestli jsem to dobře viděl je jenom utržená motorová přepážka. Napište si které díly potřebujete a já Vám je pošlu.
Možná jste měl opravdu malé výchylky. Většinou na svůj model dávám plné výchylky a pak řídím model kolem "středu" páky +/- 3 mm na každou stranu.
Takže mám pak v řízení značné rezery. (je to můj zvyk ještě ze staré "modely" kde nebyla možnost reverzů , změny velikosti výchylek atd)
Pak mne napadá ještě jedna věc ( ale možná je to blbost ). Dopusud jsem létal na 35 MHz takže mi stačilo vytáhnout z trupu anténu ke směrovce a nemusel jsem se o nic starat.
V současnosti se testuji na 2,4 GHz (nemám s tímto žádnou zkušenost). Všude v návodu je psáno, že anténa nesmí být blíže než 5 cm od jakékoliv kovové části.
Otázka je kam s ním? Původně byl projektován nad regulátor (tam jsem ho měl i v prvním prototypu), ale u 2,4 jsem ho nakonec dal pod křídlo.
Píšu o tom proto, že jsem měl z videa pocit jako když model zatáčí na stranu čím dál tím víc (jako kdyby se nevracelo servo).
Možná je to jenom pocit. Pustil jsem si to video pomalu, ale zdálo se mi, že pravé křidélko (při pohledu ze zadu) je na jednom záběru vidět úplně v plné výchylce dolů.
Což by odpovídalo zatáčení modelu do leva.
Puste si prosím doma na videu záběr před pádem (po snímku) jestli to také zahlédnete.
Létal jsem z hodně modely (ať se stavebnic nebo vlastní konstrukce) , ale pokud jsou na modelu řízena křidélka tak se mi nikdy nestalo , že by nešel "srovnat" .
No vkaždém případě je to jeden z nejlépe postavených modelů, které jsem viděl. Takže pokud ode mne budete cokoliv potřebovat napište mi.
Přeji hezký den.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Kissman »

taky mam z videa podobny pocit... ze se jedno kridelko nevracelo, nebo nefungovalo...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“