Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Tak prave pred chvili jsem se stal tim mene stastnym modelarem. Pozar na palube za letu je neco co bych nikomu nepral. Fota dodam ale predbezne komplet predek v cudu. Pozar pravdepodobne zazehl setovy regulator. Nastesti lipolka nestihla explodovat ale je na odpis. Poradi nekdo jak ji mam zlikvidovat? Dale serva vyskovky a smerovky ko, prijmac,kabelaz,tahla a regulator fuc. Jo v modelarine je mozny vsechno
))
bateriu do slanej vody ? dalej neviem.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Dalej do sběrného dvora, nebo do té krabice na baterie v obchodech.
Ja to mam s baterkama vyreseny, v praci na to mame specialniho cloveka
@PsajchoCZ uprimnou soustrast, doufam ze to das zase brzy dohromady.
@PsajchoCZ uprimnou soustrast, doufam ze to das zase brzy dohromady.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Kluci, mám problém, přehřívá se mi motor :/ jakou teplotu máte vy? s dodaným motorem, regly jsem zkoušel 3, stejně se zahřívá, i při testu na zemi se zamontovaným motorem do dřeva... a bez serv, regul chladný po celou dobu
nevíte někdo, čím to může být?
Díky
nevíte někdo, čím to může být?
Díky
skusal si ten motor s vrtulou ? inymi slovami, prehrieval sa ti ked si mal nahodenu vrtulu ?
xpertvis píše:skusal si ten motor s vrtulou ? inymi slovami, prehrieval sa ti ked si mal nahodenu vrtulu ?
bohužel ano, i na zemi se zašroubovaným motorem ke dřevu... :-/ horší je, že se mi přehřívají i jiné motory :-/ tak nevím... jestli kvůli teplu venku... ? .... dříve jsem to vůbec nehlídal, ale včera se mi vypl ve vzduchu :-/ BEC teplý, ale ještě ok.. mám 50A
Těžko říci...
I s vrtulí 5.5x4.5 na zemi je horký, že po 30s na full throttle, anebo cca 1 minutě tak na 50% již neudržím ruku
ja som si tiez myslel ze sa mi prehrieva motor, ked som po kratkol lete chytil ten kužel co drzi vrtulu na hriadeli. potom som zistil ze je tle zasrobovany. aj ked bol dotiahnuty uplne, tak nebol prisrobovany tesne na hrriadeli a presmikoval, tym padom sa trel o hriadel a zohrial az tak, ze som sa popalil. snad si pochopil a mozno je to i tvoj pripad. poriadne to utiahni...
xpertvis píše:ja som si tiez myslel ze sa mi prehrieva motor, ked som po kratkol lete chytil ten kužel co drzi vrtulu na hriadeli. potom som zistil ze je tle zasrobovany. aj ked bol dotiahnuty uplne, tak nebol prisrobovany tesne na hrriadeli a presmikoval, tym padom sa trel o hriadel a zohrial az tak, ze som sa popalil. snad si pochopil a mozno je to i tvoj pripad. poriadne to utiahni...
Dík, ale bohužel...
mbiron píše: @PsajchoCZ uprimnou soustrast, doufam ze to das zase brzy dohromady.
No jelikoz jsem moc nelital a ted si se znamym budem kupovat rc tanky tak spis asi ne a pokud ano tak delsi dobu a po castech. Snad se to nikomu nestane neni nic horsiho nez kdyz vybehnes za horizont a tam uz se vali hustej dym. Ale beru to sportovne ptz jsem to jeste stihl navyst do pole jelikoz vedle je hned koupak a zrovna byl narvanej takze to povazuji za uspech. A dalsi uspech ze jsem byl linej dat si kameru o kterou bych prisel. Jinak litani nadherna vec
Ahoj. Mam dotazek. Ve stredu mi prisla nova Beta. Po patnacti letech se vracim k letani s rc. Prvni let jsem mel trosku frcku, ale je to jak na kole. Je to muj pvni elektrolet a prvni lipo pohon. Zbylo mi tu po hluchych pokusech s rc autama par nimh baliku baterek. Jsou sice vetsi a tezsi nez original lipo, ale vejdou se. Jedna se o sesticlanky nimh 4500. Vzhledem k tomu, ze jsem co se tyka elektriky uplnej laik a znam jen toho certa co z ni vyskocil. Da se to pripojit k setovemu vybaveni a letat na to? Dale bych se chtel zeptat jakymi proudy nabijet tu origos lipo na raytronics C16.
diky moc za odpoved.
diky moc za odpoved.
Fšechny páčky do zatáčky :o) www.j3d.cz
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Funfly píše:Zbylo mi tu po hluchych pokusech s rc autama par nimh baliku baterek. Jsou sice vetsi a tezsi nez original lipo, ale vejdou se. Jedna se o sesticlanky nimh 4500. Vzhledem k tomu, ze jsem co se tyka elektriky uplnej laik a znam jen toho certa co z ni vyskocil. Da se to pripojit k setovemu vybaveni a letat na to?
No pokud dobře koukám, tak šestičlánek NiMH má 7.2V, kdežto plně nabitý tříčlánek Li-Pol má 12,4V. Vzhledem k tomu, že regulátor je naprogramovaný na Li-Pol a vypíná při cca 9V, tak ti půjdou maximálně serva. Ale motor nerozjedeš.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
@PsajchoCZ neskusis to dat na reklamaciu ? ved to je ocividne zlyhanie zakupeneho produktu. otazne je, ako by na to reagoval predajca, ci by sa nevyhovaral. ale za skusenie to stoji si myslim.
Nema smysl se s nekym dohadovat, protoze nakonec by to stejne neuznali... Nejtezsi bude sehnat prijmac jinak ostatni z HK je otazka do 1000kc coz neni tak hrozny. Jinak uz jsem vypatral pricinu. Regulator se roztavil, po padu se uvolnil a spadl mezi serva kde zapalil plast, ten zapalil epp a uz se to vezlo. Takze pokud se nekomu z Vas zacne podezrele zahrivat regulator hned se ho zbavte nebo dejte na vnejsi stranu letadla. Mel jsem vyvrtany otvory na chlazeni a ty pomohly jen par letu, pak uz ani to nestihaly uchladit.
Ahoj, dnes jsem poskládal Betu a mám s ní problém. Když ji zapnu a přídám plyn, tak motor nejprve krásně jede a cca po půl minutě začnou padat otáčky a do minuty je mrtvej a letadlo začne přerušovaně krátce pípat. Regl i motor jsou studený. Potom co umře stačí znova připojit tu samou baterku a zase jede a celé se to opakuje. Baterka má 10,8V a když ji připojím na tu setovou nabíječku tak rovnou svítí zeleně. Předevčírem to nedělala a motor jel krásně. Netušíte čím by to mohlo být?
Modelářský bažant